Radka SZOMBÁTHOVÁ vs Igor KOPČEK - EastLabs Radio Podcast

Radka SZOMBÁTHOVÁ vs Igor KOPČEK - EastLabs Radio Podcast

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Píše sa rok 2019 a do Tarragona, dovolenkovej oblasti na severovýchode Španielska, prichádza čerstvá víťazka dvoch Elite PRO Bikinifitness súťaží vo vekovej kategórii masters. Jej meno poznajú fanúšikovia bodybuildingu a fitness na Slovensku veľmi dobre - Radka SZOMBÁTHOVÁ Elite PRO kartu získala za absolútne prvenstvo medzi masters bikinifitnesska na IFBB Majstrovstvách Európy, vďaka čomu sa stáva historicky prvou bikinifitnesskou zo Slovenska, ktorá začala súžťažiť aj v organizácii Elite PRO. SZOMBÁTHOVÚ v Španielsku čakalo súťažné pódium súťaže  2019 Elite PRO World Championships Masters a podľa očakávaní nesklamala. Na Slovensko sa z Tarragona vrátila so striebrom. Prekonala ju iba jedna, jediná masters bikinifitnesska. Ruska Oksana OLEINIK. 

O rok neskôr Radka SZOMBÁTHOVÁ opäť prichádza na 2020 Elite Elite PRO World Championships Masters, ktoré sa konajú v Kladne. V kategórii Bikinifitness Masters má ďalšie skvelé bikinifitnessky, medzi nimi aj Slovenku Luciu KOŠECKÚ - GAŠPARÍKOVÚ. Výsledok pre SZOMBÁTHOVÚ? 3. miesto, ďalší cenný kov do zbierky (Košecká - Gašparíková končí na nevďačnom 4. mieste). A Radka SZOMBÁTHOVÁ 3. miesto získava zo Svetového šampionátu aj v roku 2022.

Zdalo by sa, že súťažná kariéra Radky SZOMBÁTHOVEJ úspechmi na Svetových šampionátoch v rokoch 2019, 2020 a 2022 definitívne skončila. Omyl! Popri trénerskej práci si v tomto roku opäť našla čas na tréning a na súťaži 2023 Elite PRO World Championships Masters (ktoré sa konali uplynulý weekend na Malte) SZOMBÁTHOVÁ pre Slovensko získava vytúžené zlato a titul Svetovej šampiónky. O súťaži na Malte, o športovej minulosti, ale aj o budúcnosti som sa s Radkou rozprával pre EastLabs Radio - nech sa páči počúvajte.

Radka SZOMBÁTHOVÁ vs Igor KOPČEK - EastLabs Radio Podcast





Discussion at the article:

AMIX diskusia
Čo ďalej ...
author: divák | date: 03.10.2023 13:51:24
Ďalšie plány .... Farma 2024? :D