Slovenka Anna MIKLOVÁ atlétom týždňa federácie IFBB

Slovenka Anna MIKLOVÁ atlétom týždňa federácie IFBB

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Ak si pozorne pozriete výsledky, ktoré dosiahli reprezentanti Slovenska na súťaži 2023 IFBB Majstrovstvá sveta, zistíte nespochybniteľnú skutočnosť - medzi najväčšie hviezdy výberu Slovenska sa zaradila aj mladučká fitnesska Anna MIKLOVÁ.

Odpoveď na otázku "ktorá fitnesska Slovenska je najlepšia?" prišla od medzinárodného rozhodcovského zboru práve na spomínanom Svetovom šampionáte - ten za najlepšiu acrobatic fitnessku sveta pre rok 2023 jednoznačne určil ešte iba 16 ročnú Annu MIKLOVÚ (pripomeniem - na Slovensku jej zostavu ocenili rozhodcovia ako najhoršiu a „nadelili“ jej predposledné miesto). Mladučká MIKLOVÁ sa tak spoločne s 20 ročnou Tatianou ONDRUŠKOVOU (ročná súťažná prestávka jej reálne prospela, neprehliadnuteľný bol progres v proporčnosti a muskulatúrnosti postavy, rovnako ako zmeny zostavy) stali najvýraznejšie súťažiace v nominácii fitness celého šampionátu. V prospech MIKLOVEJ však hovorí aj skutočnosť, že neváhala nastúpiť tiež v nominácii Bodyfitness, kde získala ďalšie zlato.
Anna MIKLOVÁ
Anna MIKLOVÁ (Gymnastika a fitness Žilina) ... jej výsledky sú naozaj výnimočné, pretože okrem nominácie fitness, uspela aj v nominácii bodyfitness junioriek a na Slovensko si neočakávane, ale zaslúžene odviezla túto zbierku výsledkov (za ktoré som ju navrhol za IFBB športovkynu týždňa):

  • 1. miesto ... Overall Champion Junior Acrobatic Fitness
  • 1. miesto ... Junior Acrobatic Fitness16-20y, 163cm plus (s rovnakým počtom bodov ako Novodomská; 7 súťažiacich)
  • 1. miesto Overall ... Champion Acrobatic Fitness
  • 1. miesto ... Acrobatic Fitness 163cm plus (Novodomskú prekonala o 2 body; 7 súťažiacich)
  • 1. miesto ... Junior Bodyfitness 16-20y (4 súťažiace)
  • Aktuálna informácia hovorí, že vedenie organizácie IFBB reálne zaujali výsledky, ktoré na IFBB Svetovm šampionáte dosiahla mladučká fitnesska zo Slovenska, vďaka čomu sa stala IFBB športovkyňou týždňa.



Discussion at the article:

AMIX diskusia