Martina GROMOVÁ - osemročná cesta k vysnívanému úspechu

Martina GROMOVÁ - osemročná cesta k vysnívanému úspechu

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Martina GROMOVÁ je Slovenka, ktorá na medzinárodných súťažiach reprezentuje (podobne, ako ďalší súťažiaci s koreňmi na Slovensku) Českú republiku. Rok 2023 je pre GROMOVÚ mimoriadne úspešný a po cennom 3. mieste z 2023 IFBB Majstrovstiev Európy si z 2023 IFBB Majstrovstiev sveta doviezla nie jeden, ale dokonca dva cenné kovy – zlato za víťazstvo va kategórii Bikini Masters 35-44y a zlato za absolútne prvenstvo medzi masters bikinifitnesskami. Aké výsledky dosiahla Martina v roku 2023?

  • 1x zlatá medaila ... z Majstrovstiev Čech
  • 2x zlatá medaila ... z Target Cup v Prahe - ženy a masters
  • 2x zlatá medaila ... z Majstrovstiev Českej republiky - ženy a masters
  • 3x zlatá medaila ... z Diamond Cup v Prahe - ženy a masters; získala aj titul absolútny víťaz a 2x Elite PRO kartu
  • 1x bronzová medaila ... z IFBB Majstrovstiev Európy v Španielsku, masters
  • 2x zlatá medaila ... z IFBB Majstrovstiev sveta v kategórii Bikini Master 35-39y, 164cm + titul absolútny víťaz (v kategórii bikiny fitness masters)

Martina Gromova

Čo o sebe napísala Martina GROMOVÁ?

Písal sa rok 2016, keď som po prvý krát prekročila brány miestneho fitness centra v Liptovskom Mikuláši s cieľom pripraviť sa na moje prvé bikinifitness preteky. Vždy som mala k športu blízko, ale najskôr mi zaimponoval balet, ktorému som sa dlhé roky venovala. A po ňom pole dance, v ktorom som mohla prejaviť svoju prirodzenú ženskosť.

Už počas štúdia na strednej a vysokej škole som občas navštívila fitko, ale nebol to cielený, organizovaný tréning. Skôr len tréning celého tela zameraný na udržanie štíhlej postavy. Vždy som ale cítila, že chcem v živote dokázať niečo viac. Súťažiť, byť na seba hrdá, v niečom vyniknúť a byť najlepšia z najlepších. Práve toto bol môj hnací motor celých osem rokov počas všetkých príprav na súťaže. A cítim, že som absolútnym víťazstvom na Majstrovtsvách sveta dotankovala "super" a preradila na rýchlostný stupeň "raketa".

Súťažiť som začala ešte na Slovensku, v Slovenskej asociácii fitness, kulturistiky a silového trojboja. Žiaľ, môj prvý tréner ma nedokázal dostatočne pripraviť na súťaže a vhodne motivovať. K tomu sa pridali nepriaznivé vzťahy v asociácii a preto som sa rozhodla prestúpiť do Svazu kulturistiky a fitness České republiky. Musím uznať, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote.
Som Slovenka, ale narodila som sa v Československu. Mám české korene a od útleho detstva ma učili, že Česi sú naši bratia. Preto som hrdá, že môžem reprezentovať Českú republiku.

Martina GROMOVA

Už 10 rokov pracujem pre Ozbrojené sily Slovenskej republiky, momentálne na funkcii náčelníčky štábu s hodnosťou kapitánka. Bola som dokonca vyslaná na rok pôsobiť v mierovej misii na Cypre, ale ani ročné vypadnutie z bežného života. pobyt v neznámej krajine a pôsobenie v úplne novom kolektíve ma v príprave na súťaženie nezastavili.

Po príchode na Slovensko som navštívila môjho nového skvelého trénera Vjačeslava Vinogradova a v spolupráci s ním sa začali diať divy. Jeho tréningy, nastavenie stravy, mentoring mi nesmierne vyhovujú a ja som začala konečne vyhrávať. 7 zlatých medailí, jedna absolutka a dve profi karty na piatich pretekoch v jarnej sezóne a teraz zlatá medaila a absolútne víťazstvo na MS je splnený sen. Som nesmierne šťastná.

Martina Gromova

Mojim cieľom do ďalšej sezóny je ukázať sa ešte v lepšej forme na Majstrovstvách Európy, na Arnoldovi a aj na Svetovom šampionáte, kde by som rada obhájila titul absolútnej majsterky sveta. A v budúcnosti sa chcem zúčastniť Olympia Weekend-u, víťazstvo na ktorom sa považuje za najprestížnejšiu možnú poctu v profesionálnom bodybuildingu.

Jesenná príprava 2023 bola pre mňa nesmierne náročná. Skĺbiť každodennú prácu so štúdiom a prípravou na preteky bol ťažký oriešok a ja cítim, že už treba nabrať sily na jarnú sezónu 2024. A ako som sa pripravovala na MS? Mala som intenzívny tréning s menšími váhami na vrchnú časť tela a silový tréning s ťažkými váhami na spodnú časť tela doplnený o 40 minútové kardio. Som zástanca sacharidových vĺn, ktoré mi spoľahlivo pomáhajú pri dotiahnutí formy.

Martina GROMOVA

Majstrovstvá sveta v Santa Susanne boli naozaj krásne. Súťažila som už druhý súťažný deň, takže som mala dostatok času na užívanie si rôzneho jedla, na ktoré sa nesmierne teší každý športovec keď zíde z pódia. Ako prvé zmizli koláče a ovocie. Neskôr prišla na rad palacinka a zmrzlina. Netajím sa - bol aj alkohol. Bolo ho trochu viac. Oslavovali sme. Ale viem, kedy si môžem dopriať a kedy nie.

Martina Gromova
Na záver chcem pozdraviť všetkých slovenských a českých čitateľov portálu eastlabs.sk a popriať im pevné zdravie pri dosahovaní ich cieľov.

Discussion at the article:

AMIX diskusia