Slovenkám na súťaži 2023 IFBB Diamond Cup Rím sa darilo!

Slovenkám na súťaži 2023 IFBB Diamond Cup Rím sa darilo!

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Záver jesennej súťažnej sezóny využili na súťaženie na medzinárodnej IFBB scéne aj dve reprezentantky Slovenska - Darina VLČÁKOVÁ a Simona BABICOVÁ pokračovali v príprave aj po 2023 IFBB Majstrovstvách sveta a uplynulý weekend odcestovali do Talianska, kde sa uskutočnil 2023 IFBB Diamond Cup. Tak ako v prípade súťaže 2023 IFBB BFC Cup Liberec (kde súťažilo 12 športovcov zo Slovenska), ani v Ríme nemali dve reprezentantky Slovenska rozhodcovskú resp. delegátsku podporu od oficiálneho zástupcu asociácie. O to viac sú ich dosiahnuté výsledky cennejšie, pretože dokázali uspieť na "neutrálnej pôde".

Ako sa darilo Vlčákovej a Babicovej?

Darina VLČÁKOVÁ ... v Ríme nastúpila na súťažné pódium po predchádzajúcich 2023 IFBB Majstrovtsvách sveta, kde v kategórii do 169cm postúpila do finále a skončila napokon na slušnom 6. mieste. Na súťaži 2023 IFBB Diamond Cup chcela ukázať, že napriek tomu, že na Slovensko nepriviezla očakávaný cenný kov, patrí medzi bikinifitnessky svetovej triedy (pripomeniem že v roku 2022 sa stala juniorskou Majsterkou sveta, v absolútnom proadí dokonca prekonala našu superstar Anetu Tichú a len tesne jej uniklo "miesto" v TOP Team-e Slovakia; to by pre ňu znamenalo priamu finančnú podporu od slovenského štátu). A ukázala!
Najprv o jeden, jediný bod porazila súťažiacu reprezentujúcu Taliansko (bola to Yuliya Mysyura), následne v konkurencii ďalších piatich víťaziek bikini kategórii jasne získala titul Overall Champion a tým aj Elite PRO kartu. Jej výsledok je výnimočný, lebo sa stala po Anete Tichej a Sofii Kořínkovej treťou bikinifitness reprezentantkou Slovenska, ktorá v tomto roku Elite PRO kartu získala vďaka absolútnemu prvenstvu na IFBB pohárovej súťaži.

Darina VLČÁKOVÁ

Simona BABICOVÁ ... už pohľad do predbežných štartových listín súťaže 2023 IFBB Diamond Cup Rím dával tušiť, že táto súťaž v nominácii wellness bude súbojom dievčat, ktoré na 2023 IFBB Majstrovstvách sveta získali cenné kovy. Predpoklady sa naplnili už v porovnávaniach v kategóriách, kde najprv Gentiana BEQA (2023 IFBB Svetová šampiónka v kategórii wellness do 163cm) porazila našu reprezentantku Simonu BABICOVÚ (bronzová z 2023 IFBB Svetového šampionátu v kategórii wellness nad 168cm) a následne získala aj absolútne víťazstvo. Zisk striebra na súťaži 2023 IFBB Diamond Cup Rím upevnil pre BABICOVÚ tohtoročnú pozíciu najlepšej wellnessfitnessky na Slovensku a to napriek tomu, že tu máme proporčne mimoriadne disponované reprezentantky Slovenska,  ktorými sú určite sú Ščasníková - Poprocká - Panyiková a spol. 

Simona BABICOVÁ

Discussion at the article:

AMIX diskusia