Michal KRIŽÁNEK ohlásil prestup do NPC - kde plánuje súťažiť?

Michal KRIŽÁNEK ohlásil prestup do NPC - kde plánuje súťažiť?

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Dnes obletela celý bodybuilding svet správa, podľa ktorej Elite PRO šampión zo Slovenska, štvornásobný víťaz súťaží Arnold Classic Europe a víťaz Arnold Classic Africa Michal KRIŽÁNEK by mal opustiť rady Elite PRO a v najbližšom čase by mohol súťažiť v organizácii NPC. K rovnakému kroku sa už pred Michalom KRIŽÁNKOM rozhodli TOP Elite PRO atléti, ktorí opakovane dokazovali svoje výnimočné kvality na Elite PRO súťažiach. O kom hovorím?

Angela BORGESS ... v Elite PRO neporaziteľná wellness súťažiaca z Brazílie (17 štartov jej prinieslo 17 víťazstiev) pôsobenie v Elite PRO ukončila októbrovou súťažou 2020 NPC Worldwide European Championshps, kde získala prvenstvo a následne aj PRO kartu. Hneď nasledujúci deň využila príležitosť, nastúpila na súťažné pódium súťaže 2020 European PRO, zvíťazila a získala postup na 2020 Olympia Weekend, kde kategória wellness mala premiéru. A určite tam nebola do počtu! Hneď premiérový štart na Olympia Weekend-e (kde na pódium v Orlande nastúpilo 20 wellnessiek) BORGESS premenila na 2. miesto, striebro získala aj o rok neskôr a miesto na Olympia Weekende má zabezpečené aj v tomto roku.

Adela ONDREJOVIČOVÁ ... v organizácii Elite PRO začala súťažiť v roku 2018, po rozkole medzi IFBB a NPC v čase, kedy mala za sebou 12 súťažných vystúpení v IFBB PRO League (vrátane troch účastí na Olympia Weekend-e) v kategórii figure/bodyfitness. V Elite PRO Adela získala 16x 1. miesto a pre prestup do NPC organizácie sa rozhodla na prelome júna a júla 2022. Podľa platných pravidiel, ktoré sa v NPC striktne dodržiavajú, aj ONDREJOVIČOVÁ musela rovnako ako BORGESSE bojovať medzi amatérmi o PRO kartu - tú získala na súťaži 2022 Ben Weider Worldwide Classic Spain 2022, o deň neskôr nastúpila na súťažné pódium súťaže 2022 Empro Classic, kde získala 2. miesto. Boj o miestenku na Olympia Weekend je pre Adelu ONDREJOVIČOVÚ veľkou výzvou, čo potvrdila účasťou na súťaži 2022 Mr. Big Evolution PRO Portugal (kde získala 4. miesto). Aktuálne sa prirpavuje na ďalšiu PRO súťaž, ktorá ju čaká vo Fínsku.

Michal KRIŽANEKMichal KRIŽÁNEK ... do kolotoča súťaží nastúpil v roku 2017, v roku 2017 (prakticky 6 mesiacov po tom, ako nastúpil na svoju prvú súťaž) za 3. miesto v absolútnom poradí na súťaži EVLS Prague a 2. miesto z IFBB Diamond Cup Ostrava (kde ho prekonal  iba Blessing AWODIBU z Anglicka)  získal Elite PRO kartu a následne sta sa členom začínajúcej organizácie Elite PRO. V nasledujúcich rokoch nastúpil na 15 Elite PRO súťaží a s výnimkou 2019 Elite PRO Majstrovstiev sveta, všade zvíťazil (na spomínanej súťaži ho prekonali Szymon LADA, Volodymyr BYRUK a Mika SIHVONEN). Dominancia Michala KRIŽÁNKA v Elite PRO bola nespochybniteľná a forma, akú ukázal v roku 2021 na súťaži Siberian Power PRO Show Krasnoyarsk ho doslova vystrelila medzi najväčšie hviezdy svetového bodybuildingu.

V Krasnoyarsku mal KRIŽÁNEK súťažiť aj v tomto roku, pre známe udalosti, ktoré nastali po ataku Ukrajiny zo strany Ruska, napokon prípravu ukončil s tým, že na súťažné pódiá nastúpi v jesennej časti súťažnej sezóny. Aktuálna informácia, s ktorou prišiel ako prvý portál Ronnie.cz, hovorí o tom, že Michal KRIŽÁNEK, ako člen EVLS teamu (ktorým sa stal na prelome rokov 2020 a 2021 s tým, že výber súťaží a organizácií je plne v jeho kompetencii) sa rozhodol pre další krok v jeho súťažnej kariére - opúšťa federáciu IFBB a Elite PRO so zámerom prestúpiť do profesionálnej ligy Jima MANIONA (tzn. do IFBB PRO League) a následne kvalifikovať sa k účasti na súťaž Mr. Olympia.

Ak aj v prípade KRIŽÁNKA bude platiť "chceš kartu? musíš súťažiť medzi amatérmi!" je viac ako pravdepodobné, že o PRO kartu bude bojovať krátko pred súťažou EVLS Prague PRO, ktorá sa uskutoční koncom októbra 2022. A tam sa musí ukázať vo forme, ktorá mu zaručí dosiahnutie cieľa, o ktorom sa píše aj na oficiálnych stránkach EVLS Prague PRO.

EVLS

V každom prípade, zverejnené informácie vzbudzujú veľký ohlas vo svete bodybuildingu a pre tých, ktorí fandia Michalovi KRIŽÁNKOVI a Vitalijovi UGOLNIKOVI (ale aj borcom, ako Šádek, Turek, Beran, Tabačiar a spol.) je tu nádej, že všetkých raz uvidia stáť na jednom pódiu. V každom prípade, Krížovi sa oplatí ďalej držať prsty. Za seba mu prajem pevné zdravie, správne rozhodnutia a veľa úspechov.

Discussion at the article:

AMIX diskusia
nervy
author: admin | date: 21.07.2022 13:58:41
snáď na prvej nie, tam musí získať PRO kartu a to by nemal byť problém. Skôr na tej druhej, kde bude v hre postup na Olympiu.
Pohodička
author: Oplan | date: 18.07.2022 07:06:01
Prvá súťaž v NPC, to budú nervy. Stresové hormóny.