Podcast s Borisom PALOVIČOM: Nie som športový talent a milujem potápanie

Podcast s Borisom PALOVIČOM: Nie som športový talent a milujem potápanie

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Na svete je už len veľmi málo pravidelne sa konajúcich súťaží, na ktorých by manželia Boris PALOVIČ Mariana PALOVIČOVÁ neboli. Aj podcast sme nahrávali pred ich cestou za veľkú mláku – súťažiť sa chystajú na Floride a v Ekvádore – a o to cennejší bol čas, ktorý nám napriek diéte venovali. Hoci Borisa mnohí poznajú ako neuveriteľného športovca, ktorý prichádza na pódium vždy v dobrej forme, zaujímali nás aj rôzne detaily z jeho života. Vyštudoval dve vysoké školy, v detstve mal sklony k obezite a takmer sa stal potápačom na plný úväzok. Aj to všetko sme dopodrobna „rozobrali“ v našom rozhovore.

Venovali sme sa však, samozrejme, aj bodybuildingu, súťaženiu a samotnej príprave. Pred odletom na Floridu mal Boris na konte 76 zlatých medailí a doma majú spoločne s manželkou dve miestnosti, v ktorých našli svoj pomyselný domov všetky ich nazbierané cenné kovy. A tých je neúrekom. Ako sa Boris pripravuje a ako je vôbec možné, že sa dokáže pripraviť na súťaženie v niekoľkých kategóriách? Dozviete sa aj to, ako cvičí a ako si rozdeľuje prípravu.

Na 2022 Majstrovstvách Európy však Borisovi pri víťazstvách (stal sa absolútnym víťazom v Classic Physique Masters a tiež v Classic Bodybuilding Masters) hrala česká hymna. V roku 2021 odišiel zo Slovenskej asociácie fitness, kulturistiky a silového trojboja a dnes reprezentuje Českú republiku. „Šťastím“ je hádam len to, že text hymny si pamätá ešte zo svojich detských čias, pretože Slovensko prišlo o legendárneho športovca, ktorý svojím výnimočným talentom ohuruje divákov, ale aj súperov po celom svete. Prečo došlo k tomuto kroku a čo takémuto neľahkému rozhodnutiu predchádzalo? 

Podcast s Borisom PALOVIČOM: Nie som športový talent



Discussion at the article:

AMIX diskusia
nazor
author: divák | date: 27.06.2022 14:37:16
Velmi motivacny rozhovor z hladiska vnimania kulturistickych atributov a nastaveni, ktore su v tomto sporte potrebne. Skoda, ze asociacia prisla o cloveka, ktory ma pre tento sport velmi dobre podmienky.