Arnold - po Netflixe poctu legende dáva aj vydavateľstvo Taschen

Arnold - po Netflixe poctu legende dáva aj vydavateľstvo Taschen

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Vydavateľstvo Taschen založil v roku 1980, v nemeckom meste Kolín nad Rýnom Benedikt TASCHEN s tým, že sa bude venovať umeleckej tvorbe. Publikácie venované umeniu od tohto vydavateľstva sú aktuálne členené do viacerých sérií, vydávané sú od veľkoformátových kníh až po knihy, ktoré bez problémov vložíte do vrecka.

V roku 1999 vydavateľstvo Taschen prinieslo na knižný trh luxusnú knihu Helmut Newton SUMO (ako poctu nemeckému fotografovi Helmutovi Newtnovi - Neustaedter, ktorý sa cielene venoval eroticky ladeným fotografiám pre časopisy zo sveta módy), ktorá sa o niekoľko rokov neskôr stala najdrahšou knihou 20. storočia - jej prvý výtlačok sa v dražbe predal za 304.000USD.

Úspech knihy "Hemut Newton SUMO" (formátom gigantická kniha mala rozmer 50x70cm, 464 strán a hmotnosť takmer 30kg) oslovil majiteľov vydavateľstva Taschen natoľko, že v nasledujúcich rokoch prichádzajú s tzv. zberateľskou sériou kníh megaformátu SUMO, ktoré sú vydávané v obmedzenom náklade, spravidla 1000 kusov. Medzi nimi výnimočná je kniha venovaná legende boxu Muhammadovi ALIMU, kniha má názov "GOAT. Champ's Edition" a aj aktuálne je dostupná za 12.500€ (reč je o formáte SUMO, ktorý je tradične predávaný aj so špeciálnym podstavcom; Taschen knihy veľkosti XXL a XL sú tlačené inou technikou tlače a na iný papier, preto sú cenovo výrazne lacnejšie a tým aj dostupné menej solventným fanúšikom umenia).

Arnold kniha
Po Netflix-e a jeho filmej pocte pre Arnolda SCHWARZENEGGERA, legende svetového bodybuildingu poctu vzdáva aj vydavateľstvo Taschen. Na knižný trh prichádza umelecká edícia fotografickej knihy ARNOLD, na ktorej sa pracovalo desať rokov a ktorá mapuje životný príbeh Arnolda Schwarzeneggera z chudobného Rakúska (málokto už vie, že Rakúsko bolo v roku 1938 pripojené v nacistickému Nemecku a po ukončení 2. svetovej vojny bolo až do roku 1955 rozdelené do 4 okupačných zón, kde boli umiestnené vojská Sovietskeho zväzu, USA, Veľkej Británie a Francúzska; spočiatku mali tieto vojská dohromady takmer 700.000 vojakov, po rokoch sa ich počet znížil na 60.000, pričom náklady spojené s okupáciou Rakúska v plnej výške vždy znášal Rakúsky štát), kde sa ako divák v roku 1961 zúčastnil Majstrovstiev sveta vo vzpieraní konaných vo Viedni, cez cestu filmovej hviezdy, až po kreslo guvernéra v štáte Kalifornia.
ArnoldKto má záujem, knihu z limitovanej edície Taschne (aj s podpisom Arnolda) si môže predobjednať priamo na stránke vydavateľstva.
Arnold

Arnold o knihe z vydavateľstva Taschen




Discussion at the article:

AMIX diskusia