Ján BIRKA - aká bola súťaž 2023 IFBB Mr. Universe Montenegro?

Ján BIRKA - aká bola súťaž 2023 IFBB Mr. Universe Montenegro?

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

V známom čiernohorskom letovisku Tivat (leží pri zálive Boka Kotorská a vyhľadávané je kvôli plážam označovaným aj ako Tivatská riviéra) sa cez weekend konala ďalšia zo súťaží pod hlavičkou IFBB Mr. Universe, ktorej sa zúčastnil v kategórii Bodybuilding aj reprezentant Slovenska Ján BIRKA. Základné informácie o súťaži 2023 IFBB Mr. Universe Montenegro nájdete v samostatnom článku, aktuálne vám do pozornosti chceme dať videolog a pár postrehov priamo zo súťaže, ktoré zverejnil sám Ján BIRKA.

Ján BIRKA - čo napísal na sociálnych sieťach?

Konečne sa dostávam k vyjadreniu z víkendovej medzinárodnej súťaže 2023 IFBB Mr. Universe Montenegro. Podarilo sa mi dokázať to, na čom som pracoval a o čo som usiloval už dlhšiu dobu. Teraz nadišiel ten správny čas! Dokázal som vyhrať svoju kategóriu kulturistika nad 90kg, ale čo je dôležitejšie vyhral som aj absolútne a tým si zabezpečil titul Mr Universe aj zisk profesionálnej karty IFBB Elite Pro.

Cítim obrovské zadosťučinenie za splnenie dlhodobého cieľa. Chcem sa vám všetkým veľmi pekne poďakovať za vašu obrovskú podporu, správy, gratulácie a za to, že ste to prežívali somnou. Veľmi mi to pomohlo a úprimne potešilo. Nemôžem zabudnúť na najbližších bez ktorých by to nebolo možné a to najmä môjho železného brata a mentora @jan.kral.bodybuilder, na ktorého som sa mohol s čímkoľvek a kedykoľvek obrátiť a vždy ma nasmeroval na správnu cestu. Janíčko ďakujem! A samozrejme bez pani manželky @laura_birkova. Amen.

Ďalšia zastávka už túto nedeľu 2023 IFBB Malta Grand Prix. Sledujte a držte bicáky!

Ján BIRKA - videolog zo súťaže 2023 IFBB Mr. Universe Montenegro



Discussion at the article:

AMIX diskusia