2024 IFBB Majstrovstvá Európy Santa Susanna - kedy budete súťažiť?

2024 IFBB Majstrovstvá Európy Santa Susanna - kedy budete súťažiť?

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Roky platí, že v Európe najprestížnejšou súťažou organizácie IFBB Federation sú IFBB Majstrovstvá Európy (ak sa samozrejme na európskom kontinente nekoná Svetový šampionát). Je pravdou, že máme tu aj Arnold Classic Europe, ale IFBB Európsky šampionát ponúka možnosť súťažiť vo výrazne väčšom počte súťažných kategórií a aj preto (v provnaní s minulosťou) sa počet dní, vyhradených na samotné súťaženie, aktuáne ustálil na čísle 4.

Prvý deň tzn. streda, je vyhradený na registráciu, váženie a meranie súťažiacich (fukcionárov národných zväzov čaká aj kongres Európskej federácie kulturistiky a fitness), od štvrtka do nedele sa už iba súťaží, súťaží a súťaží

2024 IFBB Majstrovstvá Európy

2024 IFBB Majstrovstvá Európy v kulturistike a fitness sa začínajú príchodom súťažiacich do dejiska šampionátu, ktorým je už tradične letovisko Santa Susanna v Španielsku, neďaleko Barcelony - ten je naplánovaný na 1. mája 2024. Od 2. do 5. mája 2024 sa súťaží, pondelok tzn. 6. máj 2024, je dňom, kedy všetky výpravy opustia Santa Susanna.

Súťažiaci a delagáti za ubytovanie na 5 nocí, k tomu strava 3x denne formou "zjedz koľko vládzeš resp. koľko môžeš" zaplatia 480€ (v prípade, že tak urobia do 23. apríla 2024). K tomuto základnému poplatku treba pripočítať 40€ za IFBB Card a 20€ sa platí fee za dopingovú kontrolu, ktorá sa na šampionáte bude realizovať u vybraných športovcov (mimochodom, dopingové kontroly v roku 2023 výrazne menili konečné výsledky aj v prípade súťažiacich zo Slovenska a Čiech). Kto chce súťažiť vo viacerých nomináciách, za každú kategóriu navyše si doplatí 100€.

Povinnosťou každej národnej federácie je poslať do centrály IFBB predbežný zoznam reprezentantov danej krajiny do 29.03.2024 (ak sa tak nestane, národný zväz musí zaplatiť pokutu 250€), finálny zoznam súťažiacich musí byť v centrále IFBB najneskôr 22.04.2024.

Na šamionáte opäť bude pôsobiť početný EastLabs Photo Team - kto chce si zakúpiť foto + videomateriál zo súťaže, predobjednávku môže zrealizovať už teraz na stránke EastLabs Photo.

Aký je súťažný program šampionátu?

2024 IFBB Majstrovstvá Európy
2024 IFBB Majstrovstvá Európy
2024 IFBB Majstrovstvá Európy
2024 IFBB Majstrovstvá Európy
2024 IFBB Majstrovstvá Európy

Discussion at the article:

AMIX diskusia