Súťažiaci v tlaku na lavičke ukončia sezónu v Nitre

Súťažiaci v tlaku na lavičke ukončia sezónu v Nitre

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Dňa 09. 12. 2023 sa v priestoroch nákupného centra MAX v Nitre (na poschodí) stretnú na Vianočnej RAW súťaži v tlaku na lavičke pretekári z piatich štátov. Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC - Slovakia) organizuje už 16. ročník tejto populárnej súťaže, ktorá je určená nielen pre registrovaných, ale aj pre neregistrovaných pretekárov.
obr 1
Počas najstaršej OPEN pohárovej súťaže na Slovensku sa bude súťažiť v 9 kategóriách, v dvoch ženských: ženy- dorast + junior, ženy open + masters a v šiestich mužských:
  • dorastenci
  • juniori
  • masters od 40 do 59 rokov
  • masters nad 60 rokov
  • open do 95 kg
  • open nad 95 kg
V súťaži sa predstavia v kategórii hostia aj pretekári vo veku 13 - 15 rokov, ktorí ešte podľa pravidiel AWPC – Slovakia nemôžu súťažiť oficiálne. Na súťaž sa do dnešného dňa prihlásilo bezmála 120 pretekárov z 5 štátov. S domácimi pretekármi budú o cenné trofeje a hodnotné ceny bojovať pretekári z:
  • Čiech
  • Poľska
  • Maďarska
  • Rakúska
  • Ukrajiny
Medzi favoritov na víťazstvo vo svojej kategórii bude určite patriť Marek Lipták zo Slovenska a Ákos Oláh z Maďarska, ktorí majú osobné rekordy vyššie ako 200 kg.
Medzi ženami bude medzi favoritky určite patriť Daniela Poláková z Českej republiky, ktorá získala prvenstvo aj v predchádzajúcom ročníku výkonom 92,5 kg. Veríme, že tento rok svoj výkon prekoná, ale aj to, že bude mať zdatné súperky medzi slovenskými reprezentantkami.

„Súťaž plní myšlienku, pre ktorú bola v roku 2004 prvý krát zorganizovaná a tou bolo dať na jednom súťažnom pódiu priestor nielen najlepším RAW bencherom sveta, medailistom z Majstrovstiev sveta a Európy, ale aj mladým pretekárom, pre ktorých je veľakrát Vianočná RAW súťaž v tlaku na lavičke ich prvou oficiálnou súťažou v živote. A mnohokrát odrazovým mostíkom v ich ďalšej športovej kariére. V tomto roku je z celkového počtu 117 prihlásených pretekárov až 63 pretekárov v dorasteneckom a juniorskom veku, čo len dokazuje, že práca s mládežou patrí v našej federácii k prioritám“ uviedol na záver organizátor súťaže Rudolf Siska.
Vianočná cena
Využite možnosť vidieť pretekárov v jednej z najobľúbenejších súťažných disciplín priamo na súťažnom pódiu! Tlačiť na lavičke bežne 200 kilogramov nevidíte každý deň. Súťaž sa začína o 12. hodine, vstup je voľný.

Discussion at the article:

AMIX diskusia