Classic Physique - prvá súťaž pod hlavičkou IFBB International

Classic Physique - prvá súťaž pod hlavičkou IFBB International

Účasť EastLabsPhoto.com Team-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia
Elite PRO Slovakia.

Pawel FILLEBORN zdvihol ruku, aby zastavil dianie na súťažnom pódiu súťaže 2018 IFBB Diamond Cup Austria. K ústam si pritiahol mikrofón a dôrazným hlasom upozornil nielen rozhodcov, ale aj súťažiacich classic fyzikov, ktorí aktuálne zažívali historicky prvé porovnávania nominácie Classic Physique pod hlavičkou IFBB International.
"Páni ... póza vákum je základnou a snáď aj rozhodujúcou pózou kategórie Classic Physique. Kto ju nezvláda, nemôže pomýšľať na úspech."

Classic Physique

Kategória Classic Physique sa v roku 2016 stala súčasťou súťaží organizovaných NPC - IFBB PRO League a my, ktorí pôsobíme v Európe, sme ju spočiatku vnímali skôr ako "menej prísny classic bodybuilding". Prečo menej prísny? Classic Bodybuilderi v IFBB International musia pri prezentácii splniť prísny pomer medzi výškou a váhou - nízky limit v hmotnosti iba máloktorému klasickému kulturistovi dáva možnosť ďalej sa rozvíjať, budovať svalovú hmotu do rozmerov a kvality, ktorú sme obdivovali na klasických postavách prvých kulturistov. Aj tých, ktorí (s výnimkou extrémne masívnych borcov ako Arnold, Oliva, Mentzer a spol.) pútali pozornosť divákov na súťažiach Mr. Olympia v 60. a 70. rokoch. O kom je reč?
Scott, Nubret, Zane a spol. A práve tieto kulturistické hviezdy, ku ktorým môžeme pridať aj klasickými proporciami obdareného Reevesa (ten vďaka filmom s antickou tématikou inšpiroval k tréningu chlapcov a mladých mužov v 50. a 60. rokoch rokoch 20. storočia v podstate kdekoľvek vo svete. V USA, v Európe, Latinskej Amerike - všade tam, kde sa objavil film Romulus a Remus), sa stali vzorom pre nomináciu Classic Physique.

Úspech nominácie Classic Physique za oceánom, divácky záujem o ňu na Olympia Weekend-e 2017 a ďalších súťažiach bol inšpirujúci aj pre vedenie IFBB International. Výsledok? Classic Physique sa stáva súčasťou nominácií, ktoré by sa po 2018 Arnold Classic Europe v Barcelone mali objavovať aj na súťažiach IFBB International. Ak sa tak stane, otázkou je, čo s kategóriami ako Classic Bodybuilding alebo Games Classic Bodybuilding. Bude o ne záujem? Ťažko povedať.

Pravdou ale je, že testovacou súťažou, na ktorej si rozhodcovia a aj prví súťažiaci aj v IFBB International mohli vyskúšať nomináciu Classic Physique, sa stal weekendový 2018 IFBB Diamond Cup Austria. A rozhodcovskému zboru predsedal už spomínaní Pawel FILLEBORN.

Classic Physique na súťaži 2018 IFBB Diamond Cup Austria




Discussion at the article:

AMIX diskusia