2016 WAKO European Championship, Loutraki - 2. časť

2016 WAKO European Championship, Loutraki - 2. časť


Ďalšie dve medaile pre Slovensko!

V druhý deň šampionátu zasiahli do bojov o semifinále dvaja naši reprezentanti. Lucia Cmárová vo štvrťfinále full kontaktu žien do 60 kg bojovala proti maďarskej reprezentantke Renate Rakoczi, s ktorou sa stretli pred mesiacom v disciplíne K1 na prvej časti ME v Slovinsku, kde Lucia vyhrala. Renata, využívajúc viac silu svojich boxerských úderov, chcela zápasovú bilanciu v inej disciplíne vyrovnať. Aj sa jej to v prvom kole darilo, čím prvé kolo na body vyhrala... V druhom kole však Lucia obrátila skóre vo svoj prospech najmä dôslednejším dodržiavaním stanovenej taktiky v práci rúk a nôh na diaľku, a v treťom Maďarka veľmi chcela, avšak na svoju škodu často držala Luciu v klinči, lepila sa ňu, čím sama sebe znemožnila bodovať. Výhra 3:0 na body pre Luciu a postup do semifinále – medaila pre Slovensko. Blahoželáme! Zajtra boj o postup do finále s Randall Tennesse z Veľkej Británie.

Marek Karlík nastúpil do zápasu vo štvrťfinále kick lightu mužov do 74 kg s Poliakom Jerzym Wronski, ktorý v ich disciplíne pred dvoma rokmi na ME v Slovinsku získal striebornú medailu. Marek však ako nováčik na šampionáte dospelých nemal čo stratiť, začal bez rešpektu, no Poliak využijúc svoje skúsenosti viac bodoval, najmä nohami a tak po prvom kole viedol. Ku koncu druhého kola už Marek sťahoval skóre na svoju stranu a v treťom sa mu podarilo už vyšťaveného Poliaka „dokončiť“ a výhrou 2:1 si vybojoval postup do semifinále a svoju prvú medailu na seniorskom šampionáte. Gratulujeme! Zajtra bude Marek bojovať o finále s Macedónčanom Gjorgjiev Dimitar.

Zajtra bojujú taktiež v semifinále ženy: Sofia Adamečková vs. Petra Gremen (HUN) kick light žien do 60 kg Veronika Cmárová vs. Akbulut Kubra (TUR) kick light žien do 65 kg Alexandra Nižníková vs. Karolina Kubiak (POL) kick light žien do 50 kg Držte našim reprezentantom palce!

2016 WAKO ME Loutraki FC 60kg Cmárová L SVK vs Rakoczi HUN



2016 WAKO ME Loutraki KL 74kg Wronski POL vs Karlík SVK


Discussion at the article:

AMIX diskusia