Noc bojov 7/Night of Fights - Game Over!

Noc bojov 7/Night of Fights - Game Over!

Dejiskom sviatku bojových športov bude už po tretí krát Športová hala Koniareň v Ružomberku, ktorá sa osvedčila po všetkých stránkach. Noc plná tvrdých súbojov pripadne v roku 2017 na sobotu 18. marca.

FIGHT CARD VONDRA VS. BRUSS

Poďme sa bližšie pozrieť na amatérsku štartovku NOCI BOJOV 7. Po druhý krát sa bude v hexagone bojovať o titulové opasky KSL. Kto má reálnu šancu získať titul?

V kategórií do 65 kg bude svoj prvý titul KSL Champion obhajovať minuloročný víťaz Matej Vondra z JMFS Ostrava. Ten si ho vybojoval v zápase s Dušanom Rentkom (KASprof Security bul team Orava), ktorého porazil technikou triangel v druhom kole. Borci sa v ringu pritom stretli už po tretí krát, z ligových kôl si víťazstvá odniesol Dušan Rentka, vo finále však na českého súpera nestačil. Matejovi Vondrovi sa tento rok postaví len 17-ročný Leonardo Bruss z BJJ Michalovce. Zúčastnil sa dvoch kôl medzinárodnej KASprof Security ligy, pričom na 2. kole v Raslaviciach obsadil druhé miesto, kde získal 8 bodov a v záverečnom kole sa umiestnil na bronzovej priečke, odkiaľ si odniesol 6 bodov. Napriek tomu, že ani na jednom kole KSL nezvíťazil, po sčítaní nazbieral dostatok bodov na postup do finálového súboja o opasok. Jeho aktuálna bilancia je 2 výhry a 4 prehry. Vloží všetko do svojej prípravy a stane sa novým držiteľom titulu KSL Champion v kategórií do 65kg? To sa dozvieme 18. marca v Ružomberskej Koniarni!

Po minulom roku opäť zabojuje o opasok KSL Champion v kategórií do 75kg borec z domáceho klubu KASprof Security bul team Orava Juraj Ratičák, ktorý s a prebojoval na čelo tabuľky a nominoval sa na NOC BOJOV 7. Po účasti v minuloročnej KASprof Security lige sa prebojoval až do finále, kde ho čakal poľský súper Lukasz Goral z Fightman Bochnia. Už v prvých sekundách sa zápas premiestnil na zem, pri pokuse dostať súboj opäť do stojky sa Jurajova ruka dostala do armbaru a rozhodca súboj ukončil. Lukasz Goral sa tak stal držiteľom prvého titulového opasku KSL. Za ten rok však oravský zápasník tvrdo trénoval, svoju bilanciu zvýšil o 14 zápasov, absolvoval tréningové kempy v Poľsku a svoju prípravu nepodcenil, pretože jeho cieľ je jasný – aby opasok tento krát zostal doma!

Prvý opasok do domáceho klubu KASProf Security bul team Orava priniesol v kategórií do 85kg Peter Sifka. V minuloročnom súboji s Košičanom Tomášom Hegyeshym z MMA Psycho team Košice si počínal veľmi dobre a po záverečnom gongu mu rozhodca zdvihol ruku s výsledkom 3:0 na body. Jeho súperom tento rok bude opäť borec z košického klubu Adam Nagy, ktorý sa nominoval až zo štvrtého miesta bodovej tabuľky KASprof Security Ligy. Nastala totiž situácia, kedy na prvých troch miestach boli zverenci z rovnakého klubu ako Sifka, čo pravidlá vo finálovom súboji na Noci Bojov nepovoľujú. Nagy tak dostal jedinečnú šancu zabojovať o titulový opasok KSL. Pripraví sa na tento súboj dostatočne, aby napravil reputáciu a opasok si odniesol tento krát do Košíc? Nechajme sa prekvapiť!

Z medzinárodnej KASprof Security ligy sa na tohtoročnú NOC BOJOV v kategórií do 95kg nominovali až dvaja borci. Prvý držiteľ titulu KSL Champion Gabirel Torok (MMA Psycho Team Košice) sa totiž po získaní opasku rozhodol isť cestou profi zápasníka a podľa pravidiel stratil právo obhajoby titulového opasku. Prvé miesto v tabuľke 6. ročníka KSL si vybojoval Martin Martančík (KASprof Security bul team Orava) po účasti v dvoch kolách. Minulý rok pritom štartoval ešte v ťažkej váhe s hmotnosťou 112kg! V ringu sa mu zoči voči postaví Matúš Tysz z MMA Psycho team Košice. V tejto váhovej kategórií teda opäť po roku uvidíme oravsko-košický súboj, otázne je s akým výsledkom. Obaja zápasníci momentálne venujú všetok čas príprave a súboj by s mohol niesť vo vyrovnanej réžií. Ako to všetko dopadne však uvidíme 18. marca v Športovej hale Koniareň!

Pre diváka patrí k najzaujímavejším jednoznačne súboj v ťažkej váhe. Minuloročného víťaza Jozefa Krššáka (KASprof Security bul team Orava) čaká v hmotnostnej kategórií nad 95kg obhajoba titulového opasku. Jozef absolvoval ešte koncom minulého roka súboj na známej bojovej show Simply the Best a Titan Fight Night. V novom roku sa sústredí už len a prípravu, pretože nič nechce nechať na náhodu. Za lanami hexagonu sa stretne s košickým borcom Jánom Vencelom (MMA Psycho team Košice), ktorý sa nominoval na NOC BOJOV z druhej priečky v tabuľke KSL. Na prvom mieste sa totiž nachádzal zápasník Grzegorz Adamek, z rovnakého klubu ako Krššák a takýto súboj pravidlá nedovoľujú. V tomto dueli ťažkých váh budú padať určite tvrdé bomby a my sa necháme prekvapiť, či opasok ostane naďalej v domácom klube, alebo poputuje do Košíc.

PREDZÁPAS

78kg Bjaloň vs. Kirsch
Svoju premiéru na gala show bude mať zápasník z domáceho klubu KASprof Security bul team Orava Martin Bjaloň. Zúčastnil sa dvoch kôl KSL, po ktorých sa umiestnil na peknom druhom mieste v konečnej tabuľke. Na konte má štyri zápasy a jeho piaty súboj v kategórií do 78 kg sa odohrá práve v hexagone na Noci Bojov 7! Jeho súperom bude Michal Kirsch z trenčianskeho Laugaricio Combat Club a obaja borci si po prvý krát vychutnajú atmosféru veľkej gala, kde sa budú chcieť ukázať v čo najlepšom svetle!

+100kg Adamek vs. Dedek
Ako predjedlo vám ponúkame aj česko - poľský súboj ťažkých váh! Súboj dvoch ťažkých váh. Na jednej strane sa do ringu vracia po dlhej dobe Grzegorz Adamek (KASprof Security bul team Orava), ktorý v januári zvíťazil v dvoch zápasoch na záverečnom kole KSL, čo ho opäť nakoplo... na druhej strane začínajúci talent v ringu na konte s dvoma zápasmi Martin Dedek, zverenec Martina Chudeja z MMA Valachy Club. Bude to súboj ťažkej váhy, kde rozhoduje často jeden úder a veľa zápasov končí KO. Ako to dopadne uvidíme 18. marca!

Jakubík vs. Líška
Ďalší zaujímavý duel si budú môcť diváci vychutnať v kategórií do 78kg medzi Jánom Jakubíkom z Gladiators Team s o desať rokov mladším zápasníkom Samuelom Líškom z MMA Slovakia Team Michalovce. Obaja borci začínajú objavovať svoj talent v zmiešanom bojovom umení, uvidíme kto sa na Noci Bojov viac zablysne!

Masaryk vs. Kurák
Do hexagonu na Noci Bojov sa po roku opäť vráti domáci miláčik publika Peter „Pajser“ Kurák (KASprof Security bul team Orava). Na minuloročnej KASprof Security lige sa nominoval do súboja o opasok v kategórií do 95kg spolu s Gabrielom Torokom (MMA Psycho Team Košice), ktorý uplatnil svoje bohaté skúsenosti v postoji, čo mu prinieslo víťazstvo. Tento rok sa Peter Kurák prebojoval na prvú priečku v tabuľke KSL v hmotnostnej kategórií do 85kg. Vzhľadom na to, že v tejto kategórií bol prvý KSL Champion z rovnakého klubu, bude si musieť na svoj titulový súboj ešte počkať. O nič však nebude ukrátený a svoje schopnosti predvedie v súboji pred hlavným zápasom večera. Hoci jeho súper Marcel Masaryk z Gladiators Team Partizánske má na konte len dva zápasy , Kurák na druhej strane postúpil zhadzovanie o 10 kíl do váhovej kategórie 75kg! Masarykov posledný zápas sa odohral na Titan Fight Night s domácim zápasníkom Jurajom Ratičákom (KASprof Security bul team Orava), ktorý bažil po odvete, no čaká ho dôležitejší súboj o titulový opasok KSL, takže o odvetu sa postará jeho „kolega“ V tomto zápase sa bude naozaj na čo pozerať!

BOLO VS DUDRÍK 84KG

Prvý súboj v hlavnej štartovke otvoria slovenskí zápasníci v kategórií do 84kg. Na pohľad nabitý chlap zo žilinského Wolf Pride Gym Žilina s aktuálnou bilanciou tri výhry a tri prehry Tomáš Bolo. Jeho posledný zápas nedopadol zrovna najlepšie, keď prehral na body s Poliakom Damianom Skarzynskim na podujatí Victory Fightig Championship. Za svoj najkrajší moment v kariére pokladá súboj na Fight Night Global 49, čo je druhá najväčšia ruská organizácia, ktorá vycestovala z Ruska iba raz a to na Slovensko a práve tu sa Tomášovi Bolovi podarilo zložiť svojho súpera už v prvom kole. Aktuálne sa venuje príprave na NOC BOJOV 7 v domácom gyme a v okolitých kluboch, kde má príležitosť trénovať s najlepšími zápasníkmi či už v Thai boxe, boxe alebo MMA. Wolf Pride Gym organizuje aj veľké sparingy, ktorých sa zúčastňujú borci z celého Slovenska, takže príprava je na kvalitnej úrovni. Na siedmom pokračovaní akcie NOC BOJOV – Game Over ho v ringu čaká Košičan Matej Dudrík z Free Fighting Academy Košice. „ Vážim si každého môjho súpera, predpokladám, že podobne ako aj ja, sa pripravuje zodpovedne a chce zápas vyhrať. Ja som pripravený dať do zápasu všetko. Každá výhra a prehra ma motivuje do ďalšieho zápasu, ale prehier mám už dosť a teraz je čas vyhrávať!“, vyjadril sa Tomáš Bolo. Prečo sa však rozhodol prijať túto ponuku? „MMA na Slovensku napreduje, robí sa veľa pekných akcií a Noc Bojov 7 je jedna z nich a tam nechcem chýbať!“ Na druhej strane o štyri roky mladší Košičan Matúš Dudrík, amatérsky Majster Slovenska v MMA z roku 2013. Jeho posledný zápas sa odohral na Titan Fight Night 2 v Partizánskom, kde prehral súboj s Rolandom Čambalom tesne na body. Jeho príprava neprebieha len v gyme ale trénuje poctivo aj UFC na X-boxe :) Matúš vstúpi do hexagonu na NOCI BOJOV s rovnakou bilanciou ako jeho súper. Štatistiky však nie sú dôležité, ale to čo borci predvedú v ringu!

POREBSKI VS HLADKÝ 77KG

Svoj premiérový profi zápas odštartuje na Noci Bojov 7 poľský borec Sebastian Porebski. Nebude to však jeho prvý súboj na tejto akcii, v hexagone sa tu už cíti ako doma a práve preto bude NOC BOJOV jeho odrazovým mostíkom do profesionálnej kariéry. Len 19-ročný zápasník sa venuje MMA už 6 rokov a za ten čas si na konto pripísal neuveriteľných 163 amatérskych a 5 poloprofi stretnutí! Okrem toho sa pýši titulom Amatérsky Majster Sveta MMA a Amatérski Majster Poľska z roku 2016, kde bol aj jeho posledný zápas. Jeho príprava na blížiacu sa NOC BOJOV 7 momentálne prebieha v domácom klube Fightman Bochni a Grappling Kraków. Patrí k špičkovým zápasníkom poľskej MMA scény a pred sebou má veľmi sľubnú kariéru. V ringu sa stretne s Miroslavom Hladkým z Wolf Pride Gym Žilina, ktorý svoju prípravu proti skúsenému súperovi vôbec nepodceňuje. Trénuje dvojfázovo šesť dní v týždni, s trénermi si preštudoval spôsoby súboja Sebastiana Porebskeho a špeciálne sa na neho pripravil. Jeho prednosťou je hlavne komplexnosť a nebojí sa ísť do postoja, zápasenia, či na zem. „Hoci je to Sebastianov prvý profi fight, nebudem to vôbec podceňovať, je určite skúsenejší než ja a určite to bude poriadna bitka“, dodal Hladký. Pribudne k jeho trom víťazným zápasom štvrtý v rade? Dozvieme sa už 18. marca v Športovej hale Koniareň!

ČAMBAL VS. ROGOŹ

V súčasnosti nesie jeho meno titul najlepší MMA zápasník Slovenska v strednej váhe. Okrem tvrdých súbojov v ringu si občas zaskočí aj ako rozhodca a dohliada na regulárnosť zápasov. Roland Čambal, to je meno, ktoré sa predstaví v zápase večera! Minulý rok si úspešne vylepšil svoju bilanciu. Prvú výhru si na konto zapísal v marci práve na gala show NOC BOJOV 6, kde porazil Dávida Sokolovského z Free Fighting Academy Košice. V novembri pokračoval jeho úspech na Fusion Fight Night v Brne a následne na Titan Fight Night v Partizánskom. Momentálne sa so svojou bilanciou 12 výhier a 3 prehry pripravuje vo svojom gyme RSC Nové Zámky a občas vycestuje na sparingy do JMFS Ostrava, alebo priateľského Wolf Pride Gymu do Žiliny. „Na Noci Bojov som zápasil aj minulý rok a veľmi sa mi táto akcia páči, preto si to rád zopakujem. Súper je kvalitný a dúfam, že šťastie bude na mojej strane“, dodal 32 ročný zápasník. Bude pokračovať Roland Čambal vo svojej víťaznej šnúre aj na siedmom pokračovaní Noci Bojov? V hexagone ho bude čakať naozaj kvalitný súper Patryk Rogoź z poľského klubu Fightman Bochnia. Patryk pritom tiež nie je novou tvárou Noci Bojov. Na pódiu vystúpi už po tretí krát a jednoznačne si túži odniesť víťazstvo. Jeho premiéra na 5. ročníku súťaže mu nevyšla celkom podľa jeho predstáv, v tom čase si odniesol víťazstvo na TKO Miroslav Štrbák. O rok neskôr napravil svoju reputáciu v súboji s maďarským zápasníkom Kalmanom Kovácsom. S aktuálnou bilanciou 9 výhier a 4 prehry sa postaví v kategórií do 80kg Rolandovi Čambalovi. Sú to veľmi rovnocenní súperi, obaja tužia zápas večera vyhrať, takže sa diváci môžu tešiť na zaujímavý zápas plný adrenalínu.

Discussion at the article:

AMIX diskusia