Marián DŽUPKA - mladý boxer z východu Slovenska chce byť šampiónom

Marián DŽUPKA - mladý boxer z východu Slovenska chce byť šampiónom

Marán DŽUPKA patrí na Slovensku k mladej generácii boxerov, ktorá je mimoriadne ambiciózna. A ani Marián sa netají, že pre dosiahnutie vytýčeného cieľa, ktorý je zatiaľ iba rovine snov, urobí maximum. O čom je reč? O zápase, ktorý by raz chcel absolvovať v známom hoteli MGM v Las Vegas.

"Džupka je v našom regióne pojem!", začal rozhovor o Mariánovi Igor KOPČEK, ktorý mu pomáha ako konzultant na výživu. "Aktuálne 20 ročný, 105kg vážiaci Marián je motiváciou pre mnohých jeho rovesníkov. V podstate je ukážkou toho, že cieľavedomosťou, sústavnosťou a tvrdým tréningom sa dá postupne prepracovať bližšie a bližšie k vrcholu. Vnímam ho ako obrovský talent, ktorý do podoby diamantu postupne brúsi jeho tréner Martin GAJDOŠ. Spomínal mi, že Martina Džupku už ako 15 ročného vzal do tréningového kempu na Ukrajinu, kde si mladík prešiel mimoriadne náročnou prípravou, doslova a do písmena v sparťanských podmienkach. Ale - zvládol to. Vďaka podpore svojho teamu sa postupne zlepšoval, získaval na tvrdosti a nič nestrácal na rýchlosti aj napriek tomu, že naberal na hmotnosti. A po 3. mieste na Európskom šampionáte v minulom roku prestúpil do tábora profesionálov.

Cieľ, ktorý mu vytýčil tréner Gajdoš, bol jasný od začiatku - boxovať medzi ťažkotonážnikmi, prepracovať sa pavúkom súperov k tým najsilnejším. Aktuálne ho čaká zápas s Grznárom a čo počúvam okolie, každý vníma tento zápas skôr ako reklamný ťah. Samozrejme, s jednoznačným výsledkom. Či to tak naozaj bude, ukáže sa 6. apríla 2019. Východné Slovensko drží Džupkovi palce, som rád, že patrím do skupiny jeho fanúškov rovnako, ako moja rodina. Budem sklamaný, ak sa boxovať bude dlho - poznám totiž Džupkove kvality."

Marián DŽUPKA - mladý boxer z východu Slovenska chce byť šampiónom




Discussion at the article:

AMIX diskusia