Ako si vedie Tomáš TABAČIAR na súťaži v Las Vegas?

Ako si vedie Tomáš TABAČIAR na súťaži v Las Vegas?

14. september 2019 ... Tomáš Tabačiar napokon získal 15. miesto
Tomáš TABAČIAR Olympia Weekend

13. september 2019 ... Slovensko má vďaka Tomášovi TABAČIAROVI opäť zastúpenie v kategórii Bodybuilding 212lbs na Olympia Weekende. Predtým v tejto kategórii súťažil Jaroslav HORVÁTH (presnejšie, v kategórii do 202lbs), potom Marian ČAMBAL, Andrej MOZOLÁNI a Vojtěch KORYTENSKÝ, naposledy Milan ŠÁDEK.

  • Jaroslav HORVÁTH ... 2008, 8. miesto zo 14 súťažiacich (trénoval sa sám)
  • Jaroslav HORVÁTH ... 2010, 6. miesto z 15 súťažiacich (pod vedením Igora Kopčeka)
  • Jaroslav HORVÁTH ... 2011, 4. miesto z 19 súťažiacich (pod vedením Igora Kopčeka) - historicky najlepšie umiestnenie bodybuildera z bývalého Východného bloku, ktorý sa "nepresťahoval" do USA
  • Marian ČAMBAL ... 2015, delené 16. miesto (nepostúpil do TOP15) z 22 súťažiacich (pod vedením Igora Kopčeka)
  • Andrej MOZOLÁNI ... 2016, delené 16. miesto (nepostúpil do TOP15) z 22 súťažiacich (pod vedením Milana Čížeka)
  • Vojtěch KORYTENSKÝ (ČR) ... 2016, delené 16. miesto (nepostúpil do TOP15) z 22 súťažiacich (pod vedením Tomáša Bureša)
  • Milan ŠÁDEK (ČR) ... 2017, 6. miesto z 12 súťažiacich (pod vedením Tomáša Bureša)
  • Tomáš TABAČIAR ... 2019, ??? miesto z 20 súťažiacich (pod vedením Jozefa Piryho

Už tradične na Olympia Weekend-e piatok je prvým súťažným dňom vyhradeným pre profesionálov. Dnes dopoludnia Las Vegas času nastúpili na Expo súťažné pódium aj súťažiaci z kategórie Bodybulding 212lbs, kde sme palce držali Tomášovi TABAČIAROVI. Včerajším vážením prešiel bez zaváhania, na doladenie formy mal cca  12 hodín, otázkou teda bolo iba to, v akej forme sa ukáže pri úvodnej, individuálnej prezentácii.

A neviedol si zle! V Las Vegas dianie na pódiu sleduje team časopisu Muscular Development (mimochodom, ľudia z MD ma kontaktovali pred piatimi dňami s tým, že či by sme pre nich nemohli nafotografovať a natočiť dianie na súťaži v Taliansku, kde príde aj Shawn RHODEN - my však v rovnakom čase máme záväzky voči IFBB International a na 2019 Arnold Classic Europe budeme sledovať nášho ťažkotonážnika Michala KRIŽÁNKA). Rekcie na Tomáša boli nasledovné:
"Tomas Tabaciar. Very impressive. Nice separation and detail. Condition really good. Needs more upper body mass. Great potential though, wow."

Forma sa vydarila, za TOP súpermi stráca v masívnosti hornej časti tela, v akom porovnávaní sa objaví? Bude bojovať o TOP5, TOP10, alebo TOP15? Ako ho vidia rozhodcovia? Odpoveď prišla v rozpätí niekoľkých minút.

Tomáš TABAČIAR Olympia Weekend

Prvé porovnávanie ... Sami, Ashkanani, Clarida, Kamal, Derek Lunsford, Hide

Druhé porovnávanie ... Kamal, Clarida a Lunsford odchádzajú stranou ... koho hlavný rozhodca zavolá k zvyšným  borcom? Bude v druhom porovnávaní Tomáš, čo by mu dávalo nádej na boj o TOP5? Tomáš v druhom porovnávaní chýba. Kto je na pódiu? Correa, Sami, Ash, Polites, Hide, Jewett

Tretie porovnávanie ... aj v ňom Tomáš chýba. Hlavný rozhodca si z borcov vyberá päticu Angel, Henry, Benthin, Watson, Fahid.

Tomáš TABAČIAR Olympia Weekend

Štvrté porovnávanie ... do prostriedku pódia prichádzajú borci, ktorí ešte neboli porovnávaní. O kom je reč? Adames, Dollar, Benthin, Oleg, Tomáš Tabačiar, Fahad. Bude to stačiť na TOP15? Výsledky za dozvieme v sobotu skoro ráno, kedy na programe je finále kategórie Bodybuilding 212lbs. Na konci semifinále je istá iba jedna vec - víťaz kategórie Bodybuilding 212lb bude z trojice Kamal ELGARGNI, Derek LUNSFORD, Shaun CLARIDA.

Discussion at the article:

AMIX diskusia