Shawn RHODEN nekončí - kto však podľa neho patrí do TOP6 na Olympii?

Shawn RHODEN nekončí - kto však podľa neho patrí do TOP6 na Olympii?

Aktuálny kráľ súťaže Mr. Olympia Shawn RHODEN získal kvôli známym udalostiam doživotný zákaz súťaženia na tejto prestížnej súťaži, čo mnohí fanúšikovia bodybuildingu prijali s veľkou nevôľou.

"Po rozchode IFBB International s NPC/IFBB PRO League dianie mimo IFBB sledujem menej intenzívne, napriek tomu som zaregistroval nesúhlas fanúšikov bodybuildingu s prehnane prísnym rozhodnutím majiteľov značky Joe Weider Olympia Weekend, podľa ktorého Shawn RHODEN dostal doživotný zákaz súťaženia na tejto súťaži", povedla pre náš portál Igor KOPČEK, priamy účastník 11-tich Olympia Weekendov. "Sám som v podcaste s Honzom KAVALÍROM, ktorý bol venovaný 2019 Olympia Weekend-u, toto rozhodnutie označil za unáhlené a ak si niekto myslel, že Rhoden skončí s kulturistikou, mýlil sa.
Práve pred chvíľkou som si vypočul rozhovor s Rhodenom, ktorý zverejnil ruský videobloger Aleksey MOKHSYN (Sportfaza Perezagruzka), z ktorého jasne vyplýva jedna vec - Rhoden bude ďalej súťažiť! A so smiechom povedal, že súperov z aktuálneho Olympia Weekend-u čaká v Taliansku, v meste Padova, kde sa uskutoční 2019 Yamamoto Cup (poznámka - Yamamoto je zároveň hlavným sponzorom prestížnej súťaže 2019 Arnold Classic Europe). Dnes je už jasné, že do Talianska príde súťažiť zrejme aj Nathan De Asha, ktorý sa Olympia Weekend-u nezúčastní kvôli pondelňajšiemu súdnemu procesu. Som zvedavý, kto z aktuálnych favoritov na víťazstvo na 2019 Mr. Olympia neskloní hlavu a príjme Rhodenovu výzvu."

Rhoden a Moshkin

Shawn RHODEN vs Aleksey MOKSHYN - zostrih zaujímavých momentov




poznámka - celý rozhovor si môžete vypočuť (bohužiaľ iba v ruštine) na tomto YOUTUBE kanáli

V rozhovore Rhoden pôsobil veľmi uvoľnene a potvrdil, že napriek neúčasti na 2019 Mr. Olympia na bodybuilding nezanevrel. Drží palce priateľke a so smiechom pripustil, že o týždeň bude v Taliansku. Či bude aj súťažiť? Ťažko povedať. Na otázku Mokhsyna, koho považuje za favorita na 2019 Mr. Olympia s rovnakým smiechom povedal, že ťažko niekoho priamo menovať. Ale následne vymenoval TOP6 kandidátov (ich mená nájdete vo videoklipe). Prečo nespomenul aj hviezdu Hadiho CHOOPANA? Odôvodnil to skutočnosťou, že Hadiho nikdy nevidel stáť na súťažnom pódiu s inými borcami a z vlastných skúseností vie, že sám každý vyzerá skvelo, ale skutočné možnosti sa ukážu až v porovnávaniach so súpermi na pódiu.

Pred malou chvíľkou sa skončila tradičná Press konferencia, v úvode ktorej na pripravené pódium Orleans Areny prichádzali po dlhom červenom koberci, za zvukov hlasnej hudby a potlesku prítomných hviezdy organizácie Jim Maniona. Rhoden medzi nimi (podľa očakávania) chýbal. Organizátori spravidla do prvého radu posadia najväčších favoritov a podľa toho sa zdá, že Rhoden by sa vo svojich odhadoch nemusel mýliť. Najbližšie do prostriedku pódia sedeli Roley WINKLAAR a Dexter JACKSON, vedľa nich mali miesto Curry, Choopan, Bonac, McMillan. To, či mal Rhoden pravdu, sa dozvieme čoskoro. Program 2019 Olympia Weekend-u nájdete v samostatnom článku - čas je prispôsobený nášmu časovému pásmu.

Shawn Rhoden
"Držím palce Hadimu CHOOPANOVI, ktorého som mohol sledovať ešte ako amatéra v rochoch 2013 - 2016 na IFBB Majstrovstvách Ázie v Kazachstane a IFBB Svetových šampionátoch. Aj v Rusku, na Olympia Amateur Showdown, kde za absolútne víťazstvo získal po prvý krát právo súťažiť v Las Vegas. Uspieť môže aj Winklaar. Choppan alebo Winklaar, obaja súťažili ako amatéri v IFBB International a majú korene mimo USA. Preto viac v
erím vo víťazstvo Brandona. Škoda, veľká škoda, že Rhoden nemôže v Las Vegas nastúpiť na súťažné pódium."
Rhoden
"Spomínam si na rok 2012, kedy zvíťazil na súťaži Arnold Classic Europe v Madride, ktorú aj v tomto roku, aleu ž v Barcelone, organizuje osvedčený team Rafaela SANTONJU - po súťaži venoval pár desiatok minút celému EastLabs Teamu, nechýbalo aj fotografovanie.
V tomto roku po druhýkrát za sebou nie sme v Las Vegas. V Barcelone, na 2019 Arnold Classic Europe, však chýbať nebudeme a s nami ďalšia hviezda - Slovák Michal KRIŽÁNEK. Uvidíme o 10 dní, kto dosiahol za rok väčší progres ...",
ukončil Igor KOPČEK.
Rhiden vs Krizanek

Diskusia k článku:

AMIX diskusia