Slovenka Anna MIKLOVÁ atlétom týždňa federácie IFBB

Slovenka Anna MIKLOVÁ atlétom týždňa federácie IFBB

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Ak si pozorne pozriete výsledky, ktoré dosiahli reprezentanti Slovenska na súťaži 2023 IFBB Majstrovstvá sveta, zistíte nespochybniteľnú skutočnosť - medzi najväčšie hviezdy výberu Slovenska sa zaradila aj mladučká fitnesska Anna MIKLOVÁ.

Odpoveď na otázku "ktorá fitnesska Slovenska je najlepšia?" prišla od medzinárodného rozhodcovského zboru práve na spomínanom Svetovom šampionáte - ten za najlepšiu acrobatic fitnessku sveta pre rok 2023 jednoznačne určil ešte iba 16 ročnú Annu MIKLOVÚ (pripomeniem - na Slovensku jej zostavu ocenili rozhodcovia ako najhoršiu a „nadelili“ jej predposledné miesto). Mladučká MIKLOVÁ sa tak spoločne s 20 ročnou Tatianou ONDRUŠKOVOU (ročná súťažná prestávka jej reálne prospela, neprehliadnuteľný bol progres v proporčnosti a muskulatúrnosti postavy, rovnako ako zmeny zostavy) stali najvýraznejšie súťažiace v nominácii fitness celého šampionátu. V prospech MIKLOVEJ však hovorí aj skutočnosť, že neváhala nastúpiť tiež v nominácii Bodyfitness, kde získala ďalšie zlato.
Anna MIKLOVÁ
Anna MIKLOVÁ (Gymnastika a fitness Žilina) ... jej výsledky sú naozaj výnimočné, pretože okrem nominácie fitness, uspela aj v nominácii bodyfitness junioriek a na Slovensko si neočakávane, ale zaslúžene odviezla túto zbierku výsledkov (za ktoré som ju navrhol za IFBB športovkynu týždňa):

  • 1. miesto ... Overall Champion Junior Acrobatic Fitness
  • 1. miesto ... Junior Acrobatic Fitness16-20y, 163cm plus (s rovnakým počtom bodov ako Novodomská; 7 súťažiacich)
  • 1. miesto Overall ... Champion Acrobatic Fitness
  • 1. miesto ... Acrobatic Fitness 163cm plus (Novodomskú prekonala o 2 body; 7 súťažiacich)
  • 1. miesto ... Junior Bodyfitness 16-20y (4 súťažiace)
  • Aktuálna informácia hovorí, že vedenie organizácie IFBB reálne zaujali výsledky, ktoré na IFBB Svetovm šampionáte dosiahla mladučká fitnesska zo Slovenska, vďaka čomu sa stala IFBB športovkyňou týždňa.



Diskusia k článku:

AMIX diskusia