Dnes varia Palovičovci - recept na arašidovú zmrzlinu zn. endomorph

Dnes varia Palovičovci - recept na arašidovú zmrzlinu zn. endomorph

Boris PALOVIČ je fenoménom našej, ale aj medzinárodnej bodybuilding scény. Napriek tomu, že so súťažením začal výrazne neskôr ako mnohí z jeho konkurentov a jeho proporcie (alebo ak chcete talent, či predpoklady) ho nepredurčovali k výnimočným výsledkom v nomináciách classic bodybuilding, classic physique, alebo bodybuilding, húževnatosťou a rokmi tréningu sa dokázal vypracovať na bodybuildera, ktorého nám závidí zvyšok sveta. So súťažením začala pred rokmi aj jeho manželka Mariana PALOVIČOVÁ a tak Palovičovci v priebehu rokov získali dohromady na IFBB súťažiach v bodybuildingu a fitness po celom svete viac ako 100 cenných kovov, k tomu Boris sa 15-krát sa stal absolútnym víťazom, získal 19x Elite PRO kartu a ako jediný bodybuilder zo Slovenska a z Českej Republiky vyhral svetový ranking (v nominácii classic bodybuilding). Mariana aj Boris opustili na jeseň 2021 rady SAFKST, po medziobdobí, kedy súťažili pod neutrálnou vlajkou IFBB Flag stali sa členmi Českého zväzu kulturistiky a fitness a na medzinárodnej scéne reprezentujú Českú republiku.

Boris PALOVIČ: ako milovník zmrzliny a vyznavač zdravého životného štýlu (keď si odmyslíme moje výlety na druhý svet v honbe za medailami - vtipkujem) som vymyslel túto variantu môjho najobľúbenejšieho sweet mealu. Verím, že arašidovú zmrzlinu zn. endomorph si zamilujete aj vy.

Ingrediencie

  • 1 odtučnený tvaroh Olma
  • 3 dcl ryžového mlieka
  • 2 vajcia veľkosti M
  • odmerka srvátkového proteínového koncentrátu bez príchute
  • odmerka práškového arašidového masla od MyProtein (nedáva to veľmi logiku - maslo v prášku, ale tak to proste nazvali), alebo poriadne veľká polievková lyžica klasického arašídového masla
  • vanilková sukralóza od MyProtein

Postup prípavy

Tvaroh, mlieko, vajcia, koncentrát a arašidový prášok spolu s 40-50timi kvapkami vanilkovej sukralózy rozmixujeme v nutribullete, alebo pomocou tyčového mixéra. Existuje aj sukralóza s príchuťou peanut butter, ale keďže je to totálny shit, tak používam zásadne príchuť vanilkovú - tú považujem za neutrálnu barovú príchuť, ktorá sa dá skombinovať s čímkoľvek. A v kombinácii s arašidovým maslom/práškom je výsledkom sladká arašidová príchuť.

arašídová zmrzlina

Hotový tekutý mix vylejeme do zmrzlinovača, zavrieme dekel, nastavíme program a stlačíme tlačítko ŠTART podobne ako u práčky. Aspoň si myslím, že ako u práčky - než som sa oženil prala mi maminka a teraz to robí moja drahá polovička (veľmi rada, podotýkam). Alternatívou pre jedincov, ktorí nedisponujú automatickým zmrzlinovačom s 20timi programami je aj možnosť kúpy 20eurového výrobníka zmrzliny, ktorý sa na 24 hodín pred použitím vkladá do mrazáku, alebo vloženie samotného tekutého mixu v nádobe do mrazničky. Aj to je riešenie.

arašídová zmrzlina

Ja som tento model zmrzlinovača obdržal ako darček od rodiny k môjmu štyridsiatemu "dňu raždeňja" za účelom využitia na seminároch o zdravom varení. Tie sme organizovali spolu s manželkou mariannou ešte pred covidom. To, že už som mal štyridsať neskrývam, nakoľko vek je číslo a každý je tak starý, ako sa cíti. Toho som živým dôkazom vzhľadom k tomu, že keď občas ráno vstávam z postele, cítim sa na šesdesiat.

arašídová zmrzlina
Uvedené množstvo zodpovedá zhruba jednému kýbliku arašidovej zmrzliny Häagen Dazs. Rozdiel v chuti nepatrný, kaloricky ZNAČNÝ. Dobrú chuť vám prajú Palovičovci!

Diskusia k článku:

AMIX diskusia