Archívny článok rok 2012 - Igor KOPČEK na návšteve v Big Gym Oxygen

Archívny článok rok 2012 - Igor KOPČEK na návšteve v Big Gym Oxygen


Píše sa rok 2012 a koncom novembra sa v Kuvajte koná druhý ročník súťaže Olympia Amateur. Cieľ organizátorov je jasný - ukázať svetu po prvý krát masívneho Egypťana trénujúceho v sieti posilňovní Oxygen Gym Mamdouh Elssbiay (ten sa krátko po absolútnom víťazstve na tejto súťaži stane IFBB PRO bodybuilderom, od mája 2013 známym pod menom Big Ramy) a spraviť reklamu čerstvo dokončenému gym-u Big Gym Oxygen.
Monumentálna budova preplnená TOP posilňovacími zariadeniami a výdobytkami fitness priemyslu čakala na svoju chvíľu, čakala na moment, kedy sa stane svetovým centrom Hardcore Bodybuilding-u. A Igor KOPČEK mohol Big Gym Oxygen navštíviť ako prvý nearabský návšetvník aj so svojou kamerou. Ponúkam vám výsledok jeho 6 rokov starej návštevy. Skôr, ako si klip pozriete, odporúčam si prečítať úryvky z článku, ktorý sa objavil na našom portáli začiatkom decembra 2012, iba niekoľko dní po Igorovej návšteve v Kuvajte.

Igor KOPČEK - navštívil som novú Mekku svetového bodybuildingu!

Skončili posledné porovnávania semifinálovej časti 2012 Mr. Olympia Amateur, nevšímam si debaty okolostojacich o takmer istom absolútnom víťazovi (128 kg ťažký Mamdouh "Rami" Elssbiay šokoval aj mňa -  a to som od roku 1979, od kedy sledujem bodybuildng, videl kadečo), mojou snahou je rýchlo zbaliť fotoaparáty a videokameru do tašky, vziať do ruky fotostatívy a utekať pred halu, kde sa na parkovisku máme stretnúť s človekom Badera Jassima Bodaia. Kto je Bader Boodai?

Tridsaťročný promotér tohtoročnej „amatérskej Olympie“, mimoriadne úspešný obchodník a majiteľ niekoľkých fitnescentier v Kuwait City, z ktorých každé môže mať prívlastok – najluxusnejšie. To posledné s názvom Big Gym Oxygen, je pre verejnosť otvorené iba niekoľko týždňov a ja tuším, že ma čaká niečo neopakovateľného. Sadáme do Toyoty Landcruser a rýchlou jazdou sa presúvame širokými ulicami Kuwait City do štvrte, kde stojí nový Oxygen Gym. Aký je?

Oxygen Gym Kuwait

Už z diaľky neprehliadnuteľný! Trojposchodová budova hranatého tvaru mi pripomína tvarom aj farbou kameň na posvätnom mieste muslimov, ktoré je cieľom pútnikov do Mekky a pri vstupe do budovy môj pocit je ešte intenzívnejší - toto je miesto, kam budú smerovať kroky bodybuilding pútnikov z celého sveta!

Zapínam kameru, zachytávam pre „zvyšok sveta“ luxusné, veľkorysé priestory preplnené tým najlepším fitness a bodybuilding zariadením, v ktorých nechýba reštaurácia so zdravým jedlom, doplnkami preplnený obchod, odpočinková zóna s bazénom, saunami, výrivkami, aerobiková zóna aj tzv. muscle zóna. Stovky posilňovacích zariadení je k dispozícii tým, ktorých cieľom je popracovať na svojom tele – kondičným, ale aj súťažným bodybuilderom, ktorých Bader Jassim Boodai štedro podporuje. Big Gym Oxygen v Kuwait City nepochybne stojí na absolútnom vrchole a právom si zaslúži pomenovanie – najluxusnejšie fitness centrum na svete!

Igor KOPČEK na návšteve v Oxygen Gym Kuwait, rok 2012




Diskusia k článku:

AMIX diskusia