Štyria Slováci na ceste za Americkým snom - 1. časť

Štyria Slováci na ceste za Americkým snom - 1. časť

Marian BABINSKÝ ... zdravím všetkých čitateľov EastLabs!

Moje meno je Marian Babinský a chcel by som Vám priblížiť moju prípravu na NPC súťaže v Amerike, ktoré sa uskutočnia 10 .juna a 17. juna 2017 v Californii. Celý výlet je spojený s dovolenkou, pracovnými a osobnými stretnutiami. V nasledujúcej sérii videoklipov a fotografii sa dozviete, ako sa pripravujem na súťaže, ukážeme vám súťaže, ale aj náš pobyt v Amerike. Pre tých, čo ma nepoznajú, v krátkosti niekoľko informácií:

  • som rodák z Oravy
  • mám 25 rokov
  • súťažím piatu sezónu v rade
  • dlhodobo žijem a súťažím v Dubaji
  • za môj doterajší najväčší úspech považujem víťazstvo na Naturálnej Olympii v Las Vegas v roku 2015, kde sa mi podarilo vyhrať kategóriu fitness model
  • niekoľko kráť som vyhral pohárové súťaže v Dubaji – Universal Muscle Fitness and Fashion a na mojej poslednej súťaži IFBB Dubai Muscle Show som obsadil 3. miesto v najpočetnejšej kategórii men´s physique nad 182cm

Výlet do Goldgym Venice a stretnutie s Arnoldom je mojim snom už od samotného začiatku cvičenia s činkami. Členmi slovenskej minivýpravy výpravy je aj trojica - Levente Tarkanyi, Peter Košarko a Henrich Mrúz. Sledujte nás, verím, že sa vám to oplatí.

Marian BABINSKÝ, cesta na NPC USA súťaže - ukážka tréningu ... hrudník paže






Levente TÁRKÁNY ... prajem krásny usmievavý deň každému čitateľovi EastLabs

Dovoľte aby som sa v skratke uviedol do obrazu a predstavil kto a čo sa skrýva pod menom Levente Tárkányi. V prvom rade som fanúšikom tohto športu - a to už približne 15 rokov. Píšem približne - kto by predsa len rátal presne na dni/mesiace ak robí niečo, čo je jeho súčasťou. Kulturistika ma osvojila natoľko, že som neváhal ani minútu keď mi bola ponúknutá možnosť obliecť si súťažné plavky. Moje úspechy?
  • napríklad aj druhé miesto na ME UIBBN vo Francúzsku ešte ako junior
  • som vicemajstrom Slovenska v naturálnej kulturistike tiež ako junior
  • mal som štastie byť finalistom Majstrovstiev sveta vo fedrácii NABBA aj WFF
  • aktuálne so, medailistom Tatranského Pohára, oceneným športovcom mesta Rožňava ako aj víťazom IFBB Biotech Fitblance v klasickej kulturistike

Po úraze z augusta 2016 (odtrhnutá hlava bicepsu - bohužial nie v spodnej, ale hornej časti) a následnej akútnej operácii som nani nedúfal, že by som sa ešte niekedy ocitol v predsúťažnej príprave a už vôbec nie na ceste do USA na súťaže NPC s úžasnými ľuďmi ako Peťo Košarko, Henrich Mrúz a Marián Babinský. Pridávam krátky video zostrih z tréningu lýtok (boli mojou najslabšou partiou) a bicepsov (nakoľko práve tie sa trénujú najťažšie po spomínanom zranení). Tým chcem poukázať na to, že ak konáte rozumom a ste trpezliví, nič vás nezastaví.

Levente Tárkányi, cesta na NPC USA súťaže - ukážka tréningu ... lýtka, paže



 

Peter KOŠARKO ... ahojte fanúšikovia portálu EastLabs.SK

Volám sa Peter Košarko, som členom BioTechUSA Teamu, pochádzam z Košíc a venujem sa cvičeniu dlhé roky. Pravdou ale je, že až posledných 5 rokov sa tomu venujem aktívne ... dalo by sa povedať, profesionálnejšie. Mojou prvou súťažou bol 2017 Mozolani Fitness Cup, kde som obsadil 2. priečku v kategórii men´s physique do 178cm a získal motiváciu do ďalšieho súťaženia. Odvtedy som súťažil na rôznych súťažiach, s väčším, či menším úspechom. Ktoré sú tie úspešnejšie okrem spomínaného Mozolani Fitness Cup-u?

Ktoré výsledky si najviac cením? Určite 2. miesto na SAFKST Slovenskom šampionáte v roku 2016, 3. miesto z rovnakej súťaže v roku 2017, víťazstvo a absolútne prvenstvo na súťaži 2017 Extrifitsovakia Cup. Mám skúsenosti aj so súťažením v zahraničí, kde po Švédskom pohári, FitBalance v Maďarsku som neváhal odísť do USA a tu som získal najcennejší výsledok - 2. miesto na NPC súťaži v San Franciscu.

Súťaženie v USA bolo pre mňa inšpirujúce a tak som sa rád pridal k teamu, men´s "fyzikov" zo Slovenska, ktorých ciele sú totožné s mojimi - okrem súťaženie na NPC USA súťažiach si spoločne s Mariánom Babinským, Levente Tarkányim a Henrichom Mrúzom chceme pozrieť v USA miesta, o ktorých sme v minulosti iba snívali. Chalani sú na scéne men´s physique úspešní výsledkami dokázali, že patri do Slovenskej špičky a verím, že to dokážu potvrdiť aj v USA. Ďakujem, že nás budete sledovať, ďakujem za podporu a verím, že Slovensko budeme v USA dobre reprezentovať.


Píše Henrik MRÚZ ... na úvod aj ja zdravím čitateľov portálu EastLabs.SK

Volám sa Henrich Mrúz, mám 28 rokov a pochádzam z Prešova, kde aj pracujem ako fitness tréner vo fitness centre Olymp. Súťažím v kategóríí men’s physique, pričom toto je ešte len moja druhá súťažná sezóna.

Cvičím asi od svojich 16tich rokov, samozrejme dlhé roky som cvičil len pre radosť, vôbec som neriešil stravu a jedol to, čo mamka navarila. Postupom času, ako som dospieval, prišli prvé zárobky a ja som si mohol dovoliť už nielen tvaroh, ale aj prvý proteín, výrazne som zlepšil stravu a forma začala ísť hore.

K súťaženiu som sa dostal náhodou - bol som podporiť svojho kamaráta na jeho súťaži. Keď som videl chlapcov na pódiu a nasal tu súťažnú amtosféru, povedal som si, že už nechcem cvičiť len pre radosť, ale chcem sa posunúť ďalej, vyskúšať si súťaženie a porovnať si svoju formu s ostatnými chalanmi na Slovensku. Svoju súťažnú kariéru som odštartoval na 2016 Amix Patriot Cup-e vo Vranove, kde som bez akýchkoľvek skúseností so súťažným pódiom (a obrovskými nedostatkami v pózovaní) obsadil až 11. miesto.
To ma však neodradilo, naopak, ešte viac ma to nakoplo, zapracoval som na nedostatkoch v prezentácii a o týždeň som sa už tešil z majstrovského titulu vo svojej kategórii.

V tejto jarnej sezóne 2017 sa mi podarilo vyhrať svoju kategóriu na Extrifitslovakia cup 2017 a takisto obhájiť svoj titul na Slovenskom šampionáte v Púchove. Verím, že to neboli posledné úspechy v tomto roku a aj v Amerike dosiahneme s chalanmi skvelé výsledky. Veľmí sa na trip do USA teším, kedže cestujeme skvelá partia, budeme sa navzájom podporovať, hecovať a motivovať a o kopec zábavy určite nebude núdza. Porovnáme so zámorskou konkurenciou, získame obrovské skúsenosti, možno sa trošku zviditeľníme a v neposlednom rade predsa cestujeme do Ameriky a navyše priamo do mekky kulturistiky!

Touto cestou si ja osobne splním svoj veľký sen. Odkedy cvičím, snívam o tom, že si zacvičím v Gold´s Gym a stretnem najväčšie hviezdy fitness sveta s Arnoldom na čele. Sledujte nás, neoľutujete!

Henrich Mrúz, cesta na NPC súťaže - ukážka tréningu ... hrudník, plecia




Discussion at the article:

AMIX diskusia