Arnold Classic Europe 2013 - prezentácia súťažiacich v kategórii amatérov

Arnold Classic Europe 2013 - prezentácia súťažiacich v kategórii amatérov

Súťaž Arnold Classic Europe 2013 prekonala ďalší rekord - podľa generálneho sekretára IFBB Williama Tierneyho z Veľkej Británie, prihlášku na súťaže v amatérskych kategóriách poslalo viac ako 800 súťažiacich z celého sveta. Ráno na prezentáciu nastúpila kompletná reprezentácia Kuvajtu (v Európe výpravu vedie aj u nás známy Bader Booday, majiteľ Oxygen Gymu - prisľúbil, že reprezentanti Kuvajtu prídu aj na Mozolani Classic 4 do Žiliny), neskôr sa hala zaplnila desiatkami športovcov z Ruska, Španielska, Talianska, Nemecka, Poľska, Ukrajiny, nechýbali ani Slováci - Ľubo Hečko na prezentáciu priviedol Dominiku Multáňovú a Tatianu Piačkovú, stretli sme tu Magdalénu Kažimírová (tá však napokon na Arnold Classic Europe 2013 súťažiť nebude), krátko po 20:00 tzn. tesne po našom odchode z prezentačnej haly (boli sme tu nepretržite 12 hodín) som zachytil informáciu, že k hale sa blížila aj Alexandra Halmová, Adela Ondrejovičová, Iveta Kúglerová a Monika Rozenbergerová.
Kto nás najviac zaujal? Zo súťažiacich dnes ešte v podstate nikto nebol v top forme (pochopiteľne, pretože bodybuilderi budú súťažiť až v sobotu a nedeľu, bikini fitnessky, bodyfitnessky a súťažiaci v kategóriách physique sa prezentovali v klasickom, väčšinou sportovom oblečení, klasickí kulturisti sa tiež nemali čím pochváliť) a s výnimkou dvoch-troch reprezentantov Ruska, dvoch ťažkotonážnikov z Kuvajtu a určite borcov z Čiech sa nebolo na čo dívať. Pre mňa zaujímavosťou bola skutočnoť, že Andrej Skoromniy z Ruska navážil na prvý krát 100,5 kg, po 30. minútach váženie opakoval a namiesto pôvodne avízovanej kategórie nad 100 kg v nedeľu nastúpi na súťažné pódium v "stovke".

Rozruch v hale spôsobil aj Ľubo Hečko so svojim teamom - pre vedenie IFBB a prezidenta tejto najväčšej bodybuilding a fitness federácie Rafaela Santonju priviezli zo Slovenska pohár určený pre víťaza PRO kategórie a odovzdávanie takmer 10 kg vážiaceho pohára priamo do Rafaelových rúk vyvolalo v hale malú senzáciu. Ja iba pripomeniem, že niekoľko fotografií z prezentácie nájdete v nasledujúcej fotogalérii, aktuálne pracujeme aj na videoklipoch.

Arnold Classic Europe 2013 - prezentácia súťažiacich v amatérskych kategóriách

Diskusia k článku:

AMIX diskusia