Mariana a Boris PALOVIČOVCI v Teleráne TV Markíza

Mariana a Boris PALOVIČOVCI v Teleráne TV Markíza

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Mariana a Boris PALOVIČOVCI síce žijú a pôsobia v Liptovskom Mikuláši, ale od jesene 2021 na medzinárodných IFBB súťažiach nereprezentujú Slovensko. K ukončeniu ich činnosti v SAFKST došlo po mimoriadne úspešných 2021 IFBB Majstrovstvách Európy, krátko pred prestížnou súťažou 2021 Arnold Classic Europe, na ktorých chceli súťažiť. Po období, kedy súťažili pod hlavičkou "IFBB Flag" sa podobne ako ďalší súťažiaci zo Slovenska stali členmi Svazu kulturistiky a fitness Českej republiky, následne aj reprezentantmi Česka.

Mariana a Boris nastúpili aj na súťažné pódium 2023 IFBB Majstrovstiev sveta v Santa Susanna, kde získali pre Českú republiku tituly IFBB Majstrov sveta - Mariana v kategórii Masters Bodyfitness, Boris v kategóriách Manster Classic Physique, Master Bodybuilding 90kg, Master Games Classic Bodybuilding a v tejto nominácii aj titul Overal Champion.

Úspechy, ktoré dosiahol tento výnimočný manželský športový pár zo Slovenska neunikli pozornosti redaktorov TV Markíza - táto reportáž sa objavila v Teleráne TV Markíza.





Diskusia k článku:

AMIX diskusia