Súťaž v Rumunsku s početnou účasťou súťažiacich zo Slovenska aj Čiech

Súťaž v Rumunsku s početnou účasťou súťažiacich zo Slovenska aj Čiech



Budúci weekend sa v "Mekke bodybuildingu na Slovensku" uskutoční ďalší z edukačných projektov zastrešovaných spoločnosťou FitnessŠkola s.r.o. - reč je o trénerskom kurze hlavného lektora Milana ČÍŽEKA, kde v pozícii hosťa bude nielen spolumajiteľ "činkárne" Marian ČAMBAL, ale aj hviezda Elite PRO organizácie, profesionálny majster sveta Michal KRIŽÁNEK (spoločne s trénerom Alexandrom HLOBIKOM).



25. november 2018 o 16:55 ... Tomáš TABAČIAR získal skvelé 2. miesto. V piatok na prezentácii bol aj ťažkotonážnik Igor ILLÉS - ten však na súťažné pódium v nedeľu nenastúpil.

25. november 2018 o 14:15 ... fanúšikovia bodybuilding-u a fitness majú možnosť sledovať v Bukurešti súťaženie troch zástupcov zo Slovenska. Po tom, ako Marián ČAMBAL nesplnil počas prezentácie predpísaný pomer medzi výškou a hmotnosťou pre kategóriu Classic Physique, dnes krátko pred 14:00 nášho času nastúpil spoločne s Tomášom TABAČIAROM do porovnania v kategórii do 212lbs. Prvý na súťažné pódium nastúpil Tabačiar -  upútal masívnosťou končatín a užtradične pripravenosťou. Vďaka týmto atribútom sa objavil v prvom porovnávaní a následné dianie na pódiu ukázalo, že sa nemusí obávať svojich "paprierových" súperov - reč je o IRMAKOVI a DELEVOVI. Tomáš bojuje o prvé miesto.
Rozhodcovia prehliadli SLOBODANYUKA z Ukrajiny (ten sa objavil v druhom porovnávaní spoločne s Delevom a aj Irmakom). Marián (napriek tomu, že súťažil v slušnej forme - aj keď v zadných potojoch nedopínal zadok a ten pôsobil "mäkkým dojmom") pôsobil na pódiu vedľa súperov subtílne. Predsa len, jeho pôvodným zámerom bolo súťaženie v inej kategórii, ako do 212lbs a cca 5kg deficit na hmotnosti sa nedal zaktyť (a s tým súvisiaca strata na masovnisti - napr. v pažiach). Čambal spoločne s Delevom (toho rozhodcovia ponechali na pódiu aj po druhom porovnávaní) a ďalšími troma borcami, bojuje o miesto na hranici TOP 10.

23. november 2018 ... po rozchode IFBB International s NPC - PRO League časť súťažiacich zvolilo súťaženie v novokreovanej Elite PRO (na Slovensku je súťaženie je zastrešované mimoriadne úspešnou organizáciou Elite PRO Slovakia), časť súťažiacich súťaží pod hlavičkou NPC - PRO League. Aktuálny pohľad do štartových listín hovorí, že tých, ktorí súťažia v NPC  PRO League čaká tento weekend 2018 Romania Muscle Fest, kde v jednotlivých kategóriách nastúpia šiesti súťažiaci zo Slovenska, alebo Čiech.

  • Marián ČAMBAL ... po dvoch rokoch odpočinku (v roku 2015 získal postup na Olympia Weekend, v roku 2016 až do poslednej chvíle o tento postup bojoval na súťažiach v USA a v Kanade), ktorý bol venovaný projektu Činkáreň Čambal začal tento aktuálne 45 ročný bodybuilder, cca pred 3. mesiacmi s pravidelným, cieleným tréningom. Pred 8. týždňami začal hovoriť o tom, že v roku 2019 by sa vo veku 46 rokov (snáď) opäť postavil na súťažné pódium. V kategórii Classic Physique, v ktorej úspešne súťažia viacerí z jeho bývalých súperov z kategórie do 212lbs. Pred 5. týždňami "priškrtil" stravu s jasným cieľom - súťaženie by si mohol (ak dosiahne požadovaný progres) vyskúšať už 25. novembra 2018 v Rumunsku. Classic Physique má striktne stanovené limity výška/hmotnosť tzn. pri očakávanej výške 173cm Marian musel navážiť maximálne 91kg. Včera počas prezentácie mu navážili 91kg, namerali mu však iba 172,6cm tzn. 4mm rozhodli o tom, že jeho súťažná hmotnosť musí byť v limite do 87kg. Sťahovať hmotnosť pod 91kg po ôsmich dňoch, počas ktorých bol Čambal iba na malých dávkach zeleniny a 800g netučnej ryby? Po tom, čo celý deň nejedol a pil iba nutné množstvo tekutín? V limite 60 minút? Nemožné! Marian ČAMBAL tak v nedeľu bude súťažiť v kategórii Bodybuilding do 212lbs - sám som zvedavý, čo na túto kategóriu "povie jeho telo" (a rozhodcovia) po dvoch rokoch "nečinnosti", po piatich týždňoch prípravy. O jeho výsledku rozhodne forma, akú dokáže ukázať na pódiu, pretože hmotnostne bude za rokom 2016 (kedy súťažil v najlepšej fazóne) zaostávať cca 5kg - je na úrovni, kedy v roku 2015 debutoval medzi profesionálmi 3. miestom na súťaži Mozolani PRO Classic.
  • Tomáš TABAČIAR ... za výsledky, ktoré dosiahol v roku 2016 (okrem iného 3. miesto na IFBB/EBFF Majstrovstvách Európy a dvoch prvenstvách v sérii súťaží Diamond Cup) Tomáš v roku 2017 získal IFBB PRO kartu a pri debute na 2017 Chicago PRO získal 14. miesto. O pár mesiacov neskôr, na 2017 EVLS Prague PRO, to bolo už 7. miesto. V tomto roku je jasne najlepších profesionálnym súťažiacim organizácie NPC - PRO League zo Slovenska, keď si na svoje konto pripísal 2. miesto z 2018 EVLS Prague PRO, 2. miesto získal aj na PRO súťaži v Dominikánskej republike a v Rumunsku patrí medzi hlavných kandidátov na zisk TOP3 umiestnenia, ak nie 1. miesta (fanúšikovia tvrdia, že na oboch predchádzajúcich súťažiach rozhodcovský zbor Tabačiara výrazne poškodil, takže očakávania sú právom vysoké). Tak či tak, aktuálne reálne bojuje o postup na 2019 Olympia Weekend, takže motiváciu má obrovskú. Dvojica Tabačiar - Čambal bude v úvodných porovnávaniach stáť vedľa seba, obaja majú susediace štartové čísla. Uvádzané bolo, že kategórii do 212lbs predbežne bude súťažiť (aj s Marianom ČAMBALOM) 18 bodybuilderov.
  • Igor ILLÉS ... roky v asociácii (tzn. aj v IFBB) nežiadúci ťažkotonážnik využil príležitosť a po rozchode IFBB International s NPC - PRO League v lete bojoval na dvoch súťažiach o štatút profesionála. A bol úspešný! Po víťazstve medzi amatérmi na súťaži 2018 Bigman Weekend Show v Portugalsku nastúpil na sprievodnú PRO súťaž a takmer získal postup na 2019 Olympia Weekend - v Portugalsku vtedy skončil na 2. mieste. Illés v tomto roku súťažil ešte v Čechách (na EVLS Prague PRO získal 8. miesto) a v Taliansku (na George Farah Classic získal 8. miesto). Illés má v kategórii predbežne 19 súperov.
  • v Bukurešti na súťažné pódium nastúpia aj súťažiaci z Českej republiky ... v kategórii men´s physique súťažiť bude Filip ŠTEFLOVIČ (v kategórii má predbežne 16 súperov), v kategórii Women´s Bodybuildimng Jana BENDOVÁ (v kategórii má predbežne 8 súperiek), v kategórii women´s physique Margita ZÁMOLOVÁ (v kategórii má predbežne 21 súperiek)

Diskusia k článku:

AMIX diskusia