Muscle & Fitness 1/2014 - podrobný obsah aktuálneho čísla

Muscle & Fitness 1/2014 - podrobný obsah aktuálneho čísla

Od jeho prvého víťazstva na Mr Olympia uplynulo už 43 rokov, prvý diel kultového Terminátora vznikol pred 29 rokmi, Arnold Schwarzenegger napriek tomu stále trénuje! A teraz o to viac, že ho už neviažu povinnosti guvernéra a jeho obnovená kariéra na striebornom plátne si ho žiada v plnej forme. Ako vyzerá Arnieho terajší tréning v porovnaní s jeho výkonnostným vrcholom v polovici 70. rokov m. s.? A akú fazónu prezentuje 66-ročná legenda na súčasných snímkach fotografa M&F Muscle and Fitness 1/2014USA, Dustina Snipesa?
O svojej tréningovej filozofii, o tom, prečo teraz – na rozdiel od minulosti – uprednostňuje v posilňovni stroje, rozpráva Arnold aj v pôvodnom interview s šéfredaktorom M&F USA Shawnom Perinom.
Najslávnejší kulturista všetkých čias je už tradične prítomný aj na titulke januárového vydania, kde má svoje pevné miesto pravidelne už po dvadsiaty tretí rok vychádzania spoločnej českej a slovenskej edície MUSCLE&FITNESS. Arnold vo svojej súčasnej podobe figuruje – spoločne s kalendárom na rok 2014 – tiež na stredovom posteri, na ktorého druhej strane poteší najmä mužské oči pôvabná bikini pretekárka Jana Majerníková (foto: Marian Čambal).

* Majsterka Európy 2013 v bikini fitness Jana Majerníková dostáva priestor aj v obsiahlom interview M&F, ktoré sa sústredí najmä na problematiku jej tréningu a diéty.

* Kto bol a ako trénoval legendárny americký bodybuilder a silák, predčasne zosnulý Casey Viator? Dobovú atmosféru článku z pera historika silových športov Josefa Švuba vhodne dotvára výber originálnych fotografií z archívu autora a M&F.

* Big Ramy. Prostredníctvom rozhovoru s jeho patrónom a trénerom, bývalým profesionálnym kulturistom Dennisom Jamesom predstavujeme najväčšie prekvapenie IFBB Professional League za rok 2013, kolosálneho nováčika na profi scéne Mamdouha „Big Ramy“ Elssbiayho. (V budúcom čísle uverejníme obsiahly článok o Elssbiayho tréningu paží!)

* Ako pridať 2,5 cm na pažiach za jeden deň? Unikátny program M&F pre maximalizáciu tréningu nadlaktia. Pozor: nie je určený pre začiatočníkov!

* Sprievodca Vianocami – tipy na stravovanie aj tréning. Ako prežiť sviatky bez ujmy na postave a využiť obdobie hojnosti na naberanie kvalitnej svalovej hmoty?

* Má systém dynamického napätia – teda napínanie jedného svalu proti druhému, propagovaný v 50. rokoch m. s. Charlesom Atlasom – opodstatnenie, alebo je to len výmysel?

* Kedy a pri akých cvikoch je a nie je vhodné trénovať do zlyhania svalov?

* Ako vyzerá ukážkový tréning pliec Mikea O'Hearna podľa princípov silovej kulturistiky?

* Ako správne vykonávať jednoručný bicepsový zdvih s oporou lakťa s kladkou?

* Kedy a ako zaradiť strečing ako prevenciu poranenia pliec pri benčprese?

* Ako znie recept na ploché sexy bruško od popredných amerických fitnesiek Avy Cowan a Amandy Latony?

* Prečo je šplh na lane skvelým dynamickým cvičením na hornú polovicu tela a ako ho využiť vo svojom bežnom posilňovacom tréningu?

* Aké sú zásady zimného behu v prírode?

* V čom spočíva zmysel a účel polovičných opakovaní a kedy a prečo ich zapracovať do tréningu?

* Aká je tréningová filozofia dvojice príťažlivých fitnesiek Moniky Winn a Nicole Michel?

* Ako v dlhodobej perspektíve vydržať a uspieť pri dosahovaní športových cieľov? Svoje poznatky a skúsenosti v tomto smere ponúka vicemajsterka sveta INBA 2013 v bikini fitrness Jana Stafford-Jones, rodáčka z českého Rakovníka, žijúca v austrálskom Perthe.

* Ako upraviť recept na obľúbené ázijské jedlo pad thai, aby zodpovedalo špecifickým nárokom fitness stravovania? A ako s týmto cieľom pripraviť chutný Pastierov koláč?

* Ako pomocou vhodne zostaveného jedálnička naštartovať svoj ​​imunitný systém?

* Potravinová pyramída M&F. Aké by malo byť pomerné zastúpenie bielkovín, sacharidov a tukov v strave s ohľadom na formovanie postavy – teda úbytok tuku a svalový rast?

* Čo priviedlo k tréningu s činkami americkú herečku, modelku a tanečnicu Coco Austin? A ako jej pravidelné cvičenie pomáha pri udržiavaní sexy kriviek?

* Aký priebeh mali zápolenia elitných strongmanov na jednom z kôl prestížnej Strongman Champions League 2013 v Košiciach?

* Ako hodnotí úroveň jednotlivých kategórií na 67. MS v kulturistike mužov IFBB v marockom Marakéši jeden z arbitrov – medzinárodný rozhodca Peter Uríček? A čo hovorí na účinkovanie reprezentačného kádra SR? (Česko zastúpenie na MS 2013 nemalo.) V článku nájdete aj kompletnú galériu slovenských účastníkov, plus snímky všetkých medailistov, ktorých autorom je reportér M&F Boris Bárdoš.

* Ako na Expe v pražskej Incheba Arene počas druhého ročníka EVL's Pro Prague prebiehala akcia M&F Súboj bicepsov? Ako vyzerali všetci účastníci zápolenia, určeného amatérskym športovcom z radov čitateľskej obce M&F? Kto z mužov a ktorá zo žien zvládli najviac opakovaní bicepsových zdvihov? A ako boli výkonnostne na tom v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi?

* Čím si prešla počas troch mesiacov trvania súťaže DO FORMY S MUSCLE&FITNESS 2013 Mirka Bílá, víťazka kategórie žien od 26 do 35 rokov? Ako vyzerá zostávajúca desiatka finalistiek rovnakého vekového rozhrania?
A kto sa okrem víťazov Michala Ošváta a Petry Sivej (ich profily vyšli v čísle 11/2013 M&F) umiestnil vo finále najmladšej mužskej a ženskej kategórie od 15 do 25 rokov?

* Slávne filmové hlášky (II.) ... alebo kde to zaznelo? Chcete si po roku preveriť svoje vedomosti o legendárnych hláškach, respektíve filmoch, kde zazneli? Po zaslaní správnych odpovedí budú vyžrebovaní šťastlivci odmenení DVD nosičmi s akčnými filmami!

Odpovede na všetky tieto otázky (a ešte mnoho ďalších) nájdete v magazíne MUSCLE&FITNESS číslo 1/2014!

 

Diskusia k článku:

AMIX diskusia