Fotogaléria - Bodybuidling, 2017 Junior World Championships

Fotogaléria - Bodybuidling, 2017 Junior World Championships


Účasť EastLabs Teamu na prestížnejšej súťaži 2017 IFBB Majstrovstvá sveta mužov je možná vďaka podpore partnerov a sponzorov, predovšetkým od spoločností
AMIX Nutrition a TIPSPORT SK.

Ďakujeme všetkým partnerom za podporu.

Tak, ako je zvykom na väčšine TOP súťaží organizovaných pod hlavičkou IFBB, aj na 2017 IFBB Majstrovstvách sveta juniorov a masters nechýbali členovia EastLabs Teamu. V Rumunsku, v meste Bistritsa sme sledovali vystúpenia mimoriadne početného výberu Slovenska, ktorého členovia počas dvoch dni sa zapojili do bojov o cenné kovy. V sobotu, 11. novembra 2017, sme mali možnosť vidieť na pódiu Slovensky súťažiace z nominácií bodyfitness (juniorky a masters), bikinifitness (juniorky) a fitness (juniorky; tie mali v sobotu semifinále, v nedeľu je finále), na pódiu sa ukázali aj juniori z nominácie classic bodybuilding aj vekovo najstarší masters bodybuilderi. V nedeľu sme držali palce okrem finalistiek z juniorského fitness aj juniorským bodybuilderom, súťažiacim z kategórií men´s physique aj masters bodybuilderom od 40 do 50 rokov.

Nominačné súťaže juniorov na 2017 IFBB Majstrovstvá sveta naznačili, že ani z Rumunska by sa výprava Slovenska (po minuloročnom zlate Michala Zaukoleca z 2016 IFBB Svetového šampionátu juniorov) nemusela domov vracať z nominácií bodybuilding a classic bodybuilding juniorov s prázdnymi rukami.

Bodybuilding juniorov

V Rumunsku sa súťažilo v dvoch kategóriách - do 75kg na súťažné pódium nastúpilo 9 borcov (medzi nimi Vladimír PEČEŇA zo Slovenska), nad 75kg sme mali možnosť sledovať 11 súťažiacich (medzi nimi aj Slováka, so 102,7kg najťažšieho súťažiaceho na pódiu, Patrika VALACHA).


Vladimír PEČEŇA
... už v semifinále upútal predovšetkým proporčnosťou postavy, za súpermi z prvého porovnávania mierne zaostával v masívnosti, čo znamenalo, že do finále postupov zo štvrtej priečky. Vo finále (ktoré nasledovalo v tesnom závese za semifinále) mladí bodybuilderi ukázali o niečo horšiu formu ako počas semifinále (pózovanie ich "vyžmýkalo", následkom čoho sa do podkožia natlačila voda; platí to aj o Pečeňovi - zrejmé to bolo na stehnách) a pre rozhodcov bolo ťažké určiť pradie na 2. až 4. priečke. Pohľad do výsledkových listín hovorí jednoznačne - jednobodové rozdiely svedčia o mimoriadne vyrovnanom štartovom poli, Vladimír Pečeňa napokon získal v reálnom boji o 2. priečku bronz. Pečeňa touto súťažou uzavrel svoje pôsobenie v juniorskej vekovej kategórii.


Patrik VALACH
... v kategórii nad 75kg mal (čo sa masívnosti svalovej hmoty týka) jedného jediného vážneho súpera - Rusa Getsa. Ten v porovnaní s Valachom bol aj podstatne kvalitnejší, na pódiu dominoval v každom postoji, pri čelnom pohľade bol však neprehliadnuteľný defekt v podobe gynekomastie. Práve to bol dôvod, prečo bol Gets porovnávaný v druhom porovnávaní a s odretýmy ušami postúpil do finále (ak by Gets bol bez gynekomastie, zvíťazí a stane sa absolútnym šampiónom). Patrik už v semifinále naplno využíval svoju masívnosť, jeho forma však nebola 100%, navyše, postupom času a pózovaním na pódiu sa zhoršovala. Práve forma bola zrejme dôvodom, prečo ho vo finále porazil (rozdielom desiatich bodov) iba cca 84kg vážiaci, subtílnejší, ale kvalitnejší Sheepers z Južnej Afriky (stal sa aj absolútnym šampiónom medzi juniorskými kulturistami). Striebro je však skvelý výsledok, Valach s ročníkom narodenia 1995 ostáva medzi juniormi aj pre budúci rok takže ak vydrží, pre mňa je hlavným kandidátom na zlato z 2018 IFBB Majstrovstiev Európy aj 2018 IFBB Majstrovstiev sveta.

Výsledky juniorských bodybuilderov z 2017 IFBB Majstrovstiev sveta juniorov

  • Patrik VALACH ... 2. miesto, kategória nad 75kg
  • Vladimír PEČEŇA ... 3. miesto, kategória do 75kg


2017 Junior World Championships, Bodybuilding up to 75kg ... 253 fotografií




2017 Junior World Championships, Bodybuilding over 75kg ... 227 fotografií

Diskusia k článku:

AMIX diskusia