IFBB International vs NPC - IFBB PRO League - rozchod pokračuje!

IFBB International vs NPC - IFBB PRO League - rozchod pokračuje!


V roku 2017 sa cesty IFBB International (svetová federácia kulturistiky a fitness, prezidentom ktorej je Rafael Santonja) a NPC - IFBB PRO League (NPC je najväčšia federácia kulturistiky a fitness pôsobiaca v USA,  IFBB PRO League zastrešovala súťaženie PRO súťažiacich vo federácii IFBB - prezidentom oboch je Jim Manion) definitívne rozišli a prinieslo to zmeny - tí športovci, ktorí chcú ďalej pôsobiť v IFBB International, na súťažiach, kde je partnerom NPC - IFBB PRO League súťažiť nemôžu. Platí to pre amatérskych súťažiacich tzn. aj tých, ktorí sú členovia SAFKST. Profesionáli si môžu vybrať z dvoch možností - ďalej súťažiť v IFBB PRO League, alebo zvoliť prestup do novokreovanej IFBB Elite PRO, ktorej cieľom je zastrešovať súťaženie profesionálov predovšetkým v Európe.

IFBB Interanational aj NPC - IFBB PRO League sa hlásia k odkazu zakladateľov IFBB, ktorými sú Joe a Ben Weider. Pravdou ale je, že IFBB PRO League mala vždy výrazne bližšie k menu Joe Weider, IFBB International zasa nezabúda na pamiatku Ben Weidera, dlhoročného prezdienta amatérskej IFBB po ktorom sa prezidentom IFBB stal Rafael SANTONJA. Pamätníci si spomenú na rok 2006 a IFBB Svetový kongres v Ostrave (konal sa pri príležitosti IFBB Majstrovstiev sveta organizovaných v Čechách) kedy sám Ben Weider podporil kandidatúru Rafaela Santojnu na post prezidenta.



To, kto napokon "získa právo" pokračovať v odkaze Ben Weidera (a používať jeho meno rovnako, ako NPC - IFBB PRO League používa meno Joe Weider v súvislosti s Olympia Weekend-om) zatiaľ nie je jasné o čom svedčí aj nasledujúci list, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach. Jedno je však isté - rozchod IFBB International a NPC - IFBB PRO League pokračuje a dostáva sa do bodu, kedy tieto organizácie začínajú vystupovať nekompromisne a budú si hájiť svoje záujmy.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia