Benyamin Jahrami - nová posila prestížneho Teamu BioTechUSA

Benyamin Jahrami - nová posila prestížneho Teamu BioTechUSA


Moderátorku/redaktorku portálu EastLabs.SK
SASKIU CAKOCI podporujú spoločnosti BioTechUSA
(výrobca špičkových doplnkov výživy)
a FitnessHouse.CZ/SK
(dovozca odevov GASP a Better Bodies)

To, že som získala podporu od spoločnosti BioTechUSA už určite viete a nepochybujem, že ste zaregistrovali aj informáciu o tom, že táto spoločnosť podporí taletovaných športovcov Eriku KANDRÁČOVÚ (súťaží v kategórii fitness bikini) a Petra KOŠALKA (súťaží v kategórii men´s physique).

Portfólio športovcov, ktorých spoločnosť BioTechUSA podporuje, je však podstatne širšie a aktuálne k nim pribudla aj men´s physique hviezda s Iránu Benyamin Jahrami - absolútny víťaz 2015 Arnold Classic Amateur USA a prvý IFBB PRO v kategórii men´s physique z Blízkeho východu.

Kto je Benyamin Jahrami?

Svet fitness a bodybuildingu upútal v roku 2015 absolútnym víťazstvom na prestížnej súťaži Arnold Classic Amateur USA, vďaka ktorému získla IFBB PRO kartu a možnosť súťažiť v IFBB PRO divízii.

K posilňovaniu sa dostal ako 17-ročný aj vďaka tomu, že jeho cieľom bolo zvýšiť výkonnosť pre atletické disciplíny a pre futbal, ktorému sa venoval od detského veku.
Silové športy a posilňovanie sú však v Iráne mimoriadne populárne (spomínam si, ako na stretnutí počas Olympia Amateur Spain šéf rozhodcovskej komisie v IFBB Pawel Filleborn spomenul, že na jeden z jeho seminárov v Teheráne prišlo viac ako 600 potencionálnych rozhodcov; len v samotnom teheráne je viac ako 2000 posilňovní a Fderácia bodybuildingu v Iráne registruje viac ako milión členov) a aj pre Jahramiho sa kulturistika stala hlavným športom.
Vďaka atletickej príprave a ideálnym proporciám však nezačal súťažiť v kategórii klasická kulturistika (kde Irán má trojnásobného absolútneho IFBB Majstra sveta Mahdi Zatparvara), ale zvolil si stále populárnejšiu kategóriu men´s physique.

"Men´s physique je kategóriou, ktorá oslovila širokú skupinu trénujúcich a ani ja nie som výnimkou!", povedal Benyamin. "Vyhovuje mi možnosť kombinovať klasický kulturistický tréning s inými aktivitami, ktoré udržujú moje telo na nízkom podiele podkožného tuku. Aj keď mojim detským vzorom bol Arnold Schwarzenegger, nie som kulturista. Som predovšetkým fitness model a men´s physique súťažiaci, aj preto sa snažím byť vo forme počas celého roka.
Môj deň začínam hodinovým kardio tréningom, po ktorom nasleduje prvé jedlo a práca - venujem sa obchodu, predaju doplnkov výživy. Kvalitné jedlo s vysokým podielom bielkovín prijímam niekoľkokrát počas dňa, z doplnkov masívne využívam proteínové doplnky na báze kazeínu, aminokyselinové doplnky a kofeínové stimulanty. Silový tréning v mojom prípade trvá 2 hodiny, trénujem od 18.00 do 20.00 podľa klasických kulturistických postupov. Vzhľadom na to, že sa udržujem v kondícii dlhodobo, príprava na súťaže v mojom prípade nie je zničujúca - trvá len pár týždňov.
Rovnaký postup som využíval aj v príprave na 2015 Arnold Classic Amateur USA a nič na tomto osvedčenom postupe nebudem meniť ani keď budem nastupovať na IFBB PRO súťaže".

Diskusia k článku:

AMIX diskusia