Rastislav SOLÁR oslávil 45. narodeniny - gratulujeme!

Rastislav SOLÁR oslávil 45. narodeniny - gratulujeme!

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Sedem rokov uplynulo od poslednej súťažnej sezóny úspešného ťažkotonážnika zo Slovenska (jeho mimosúťažná hmotnosť bola aj 145kg), presnejšie z Nitry, ktorý tento týždeň oslávil 45. narodeniny a práve dnes oslavuje meniny. To všetko by malo postačovať k tomu, aby jeho meno neostalo "utajené" každému fanúšikovi kulturistiky na Slovensku. Jeho meno? Rastislav SOLÁR!

Rasťo po ukončení súťažnej kariéry krátko pôsobil na domácej scéne ako rozhodca, následne otvoril v Nitre Solár Hammer Gym, ktoré patrí medzi špičkovo zariedené hardcore gym-y na Slovensku, stretnúť sa s nimi mohli aj účastníci "predpandemických" kurzov a akcií, organizovaných spoločnosťou Fitness Škola.

Solár Hammer Gym

Kto je Rastislav SOLÁR?

Slovensko malo (a vďaka HOLOTOVI, TATARKOVI, MOKOŠOVI, PALOVIČOVI, MITTERKOVI a spol. stále ešte má) v priebehu rokov úspešných amatérskych súťažiacich z nominácií Bodybuilding alebo Classic Physique. Ale iba jeden jediný kulturista (reprezentant Slovenska) sa môže pochváliť tým, že sa stal IFBB Majstrom sveta v najťažšej hmotnostnej kategórii, ktorou roky je kategória nad 100kg. Rasťovi SOLÁROVI sa tento úspech podarilo dosiahnuť v roku 2011, na IFBB Majstrovstvách sveta v Indii. Svoju špičkovú výkonnosť medzi "ťažkotonážnikmi" potvrdil už o rok neskôr, keď v rovnakej kategórii získal na 2012 IFBB Majstrovstvách sveta v Ekvádore striebro.
Zdalo sa, že týmto sa súťažná kariéra, vo veku 35 rokov definitívne uzavrela, zmena ale prišla v roku 2014, kedy požiadal o IFBB PRO kartu, o rok neskôr si vyskúšal PRO scénu na dvoch súťažiach - na súťaži 2015 EVLS Prague PRO skončil na delenom 16. mieste,  na 2015 Nordic PRO to bolo finálové 6. miesto (keď za ním ostali mená ako Alexander FEDOROV alebo Aleksey LESUKOV).
Ako už bolo uvedené, Rastislav tento týždeň oslávil 45. narodeniny, dnes aj meniny a členovia EastLabs Team-u sa pripájajú ku gratulantom.
Rastislav SOLÁR

Aké TOP výsledky dosiahol Rastislav SOLÁR?

  • 2005 IFBB European Amateur Championships, Super-HeavyWeight ... 2. miesto
  • 2006 IFBB European Amateur Championships, HeavyWeight ... 2. miesto
  • 2006 IFBB World Amateur Championships, HeavyWeight ... 6. miesto
  • 2007 IFBB World Amateur Championships, Super-HeavyWeight ... 11. miesto
  • 2008 IFBB European Amateur Championships, HeavyWeight ... 6. miesto
  • 2008 IFBB World Amateur Championships, HeavyWeight ... 4. miesto
  • 2010 IFBB European Amateur Championships, Super-HeavyWeight ... 1. miesto
  • 2011 IFBB World Amateur Championships, Super-HeavyWeight ... 1. miesto
  • 2012 IFBB World Amateur Championships, Super-HeavyWeight ... 2. miesto
  • 2015 IFBB PRO Nordic Pro (Fínsko) ... 6. miesto
  • 2015 IFBB PRO EVLS Prague Pro Championships ... 16. miesto

Diskusia k článku:

AMIX diskusia