Physique = gay? Martin Pecko, CEO NEBBIA, sa osobne vyjadril k tejto téme

Physique = gay? Martin Pecko, CEO NEBBIA, sa osobne vyjadril k tejto téme

Už pred časom som sa rozhodol, že sa vyjadrím ku príspevkom a komentárom, ktoré sa začali častejšie objavovať na našom webe pod príspevkami s novou AESTHETIC WARRIOR kolekciou. U nás v NEBBIA si veľmi ceníme vaše názory a okrem pár výnimiek, keď bol komentár veľmi urážlivý a to bolo tuším len dva krát, sme žiadny komentár nevymazali. Veľa krát nám negatívny komentár dá viac a viac nás motivuje ísť vpred ako ten pozitívny, a i keď to môže znieť ako klišé, ceníme si vaše kritické komentáre. Komentáre, ktoré mám na mysli teraz, nepatria do kategórie kritických a nie je to ten komentár, ktorý by vás k niečomu motivoval.

Nemyslel som, že toto niekedy napíšem, ale čo už….žiaľ v poslednej dobe sa musím za niektorých z vás hanbiť a nerobí mi dobre, keď niekto napíše, že chalani, ktorých prezentujeme s AESTHETIC WARRIOR kolekciou sú buzny, alebo pudlové teplaky AW sú určené gayom. Neviem či sa tí dotyční, čo takýto komentár napíšu, ráno pozerajú do zrkadla, pripadne na čom frčia????? 

Vďaka NEBBIA som spoznal desiatky chalanov, ktorí súťažia, alebo majú súťažné ambície v kategórii Physique. Všetci majú spoločne jedno, milujú fitness a denne tvrdo trénujú, nie menej ako kulturisti. OK, sú viac pred zrkadlom ako kulturisti, viac im záleží na tom čo si oblečú a možno aj vďaka tomu má väčšina z nich atraktívne priateľky, či manželky. No a v čom je zásadný rozdiel medzi physique-om a kulturistom? Physique je vo forme takmer celý rok, nemá problém si ísť zajtra zahrať futbal s partiou, nie je mesiac pred súťažou v stave, ktorý mu ohrozuje zdravie, a čo je najdôležitejšie, je to on, kto motivuje "obyčajnú" verejnosť ísť po prvý krát do fitka. 

Pozor, teraz neodsudzujem kulturistov, sám som srdcom kulturista. Som však rád, že niečo ako physique vzniklo a myslím si, že je to pre fitness záchrana. A poviem Vám, že urobím všetko pre to, aby v NEBBIA mohol fungovať AESTHETIC WARRIOR TEAM, vďaka ktorému by sme chceli motivovať ďalších chalanov urobiť niečo pozitívne so sebou!

Je mi ľúto, že na Slovensku a v Česku stretávame ľudí, ktorí budú o chalanoch rozprávať ako o gayoch, buznách, či ľudí, ktorí majú o nich takúto mienku a sú v úlohách organizátorov súťaži pre nich. Žiaľ, sú to presne tí, ktorí sa pred piatimi rokmi smiali z bikináriek a nemohli im prísť na meno. No a kde sú dnes bikinárky a kde ženy kulturistky? Ktorá z týchto dvoch kategórií je pre mladé dievčatá väčšou inšpiráciou? Alebo na ktorú sa my muži radšej pozrieme? Opäť si dovolím tvrdiť, že príchod bikini fitness zachránil žensky fitness.

Pred dvadsiatimi rokmi som obdivoval Doriana Yatesa, kopíroval som jeho tréningy, hnal som sa za objemom, trénoval s extrémnymi váhami. No nestal sa zo mňa druhý Yates:), (našťastie). Byť kulturistický šampión, na to musí byť človek talent, musí tomu podriadiť absolútne všetko a okrem toho musí dať v stávku svoje zdravie. To posledné som riskovať nebol ochotný a to prvé, teda ten super talent som nebol :) Dnes s odstupom viac ako dvadsať rokov obdivujem práve chalanov physique. Páčia sa mi ich postavy a možno sa "zatnem" a nechám sa inšpirovat. No aby som bol uprimný, niektoré tie pódiové pohyby mi trhajú srdce, ale to môj obdiv ku ním nemení a nemení to ani chuť NEBBIA ich podporovať!

Preto vás chcem požiadať, teda tých, ktorí sa nehanbia napísať do komentu, že týto chalani sú buzny, nech tak nerobia. 

Inak viete, čo je na tom smiešne? Ja som si pár krát pozrel tých, čo tie komenty píšu a väčšinou to boli chalani, ktorí ani nevizerajú, že vedia, čo je to mŕtvy ťah, BCAA, alebo to bola skupina chalanov, ktorí v 2011 roku začali polročnú objemovku a nikto im nepovedal, že ten polrok už prešiel.

Priatelia na záver…neposudzujte a neodsudzujte niekoho, kto nevyzerá tak, ako sa páči vám, veď dôležité je to, že ten druhý má rad fitness či bodybuilding tak ako vy. A ak sa vám nepáči naša nová kolekcia AESTHETIC WARRIOR, kľudne nám to napíšte, môžete napísať, že je to katastrofa, či dokonca “grc” :), ale neodsudzujte tých, ktorým sa takáto fitness móda páči…..a čo viete, možno sa aj vám niečo z kolekcie zapáči a budete to tajne skrývať v šatníku aby to vaši známi nevedeli:)), veď nikdy nehovor nikdy…..   

Diskusia k článku:

AMIX diskusia