VIDEOKLIP - Matej NOCIAR na 2018 EBFF/IFBB Európskom šampionáte

VIDEOKLIP - Matej NOCIAR na 2018 EBFF/IFBB Európskom šampionáte

HardBODY Nutrition


Jasne najväčšou súťažou jarnej sezóny pre členské krajiny federácie IFBB sú IFBB/EBFF Majstrovstvá Európy, ktoré sa už tradične konajú v Španielsku, v letovisku Santa Susanna. Tie, ktoré sa uskutočnili uplynulý weekend, boli v poradí druhými, ktoré absolvoval team koncom roka 2016 zvoleného prezidenta Mlsnu. Rovnako ako pred rokom, aj tentokrát bol mimoriadne početný, no objektívne treba povedať, že rok 2018 (v porovnaní s rokom 2017) dopadol pre Mlsnu a spol. výrazne lepšie.

"Mnohí so mnou budú súhlasiť, že výsledky asociácie z 2018 IFBB/EBFF Majstrovstiev Európy prevýšili pôvodné očakávania", povedal pre náš portál bývalý prezident asociácie Čížek. "V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa opäť chytili bikinifitnessky - k čomu prispelo v prvom rade odstránenie z pozície štátneho trénera kontroverzného Pavla Korpáša. Ako lektor projektov FitnessŠkola s.r.o som rád, že absolventky projektu Saskie CAKOCI BikinifitnessCamp Radka SZOMBATHOVÁ (pozn. tá na posledných dvoch turnusoch pôsobila aj ako lektorka) a Anita KUCZMAN patrili k najlepším.
Vysoko pozitívne hodnotím vystúpenie Olívie ČAMBALOVEJ, ktorá po niekoľkých neúspešných rokoch trafila optimálne vyladenie formy. Z kulturistov si absolutórium zaslúžia Miroslav ŠKADRA za precízne načasovanie formy, Július Gyulai GAAL a René BERO, ktorí sú vývojaschopní juniori. Pochvalou určite netreba šetriť aj na adresu mladých fitnessiek, bikinifitnessiek, prekvapili bodyfitnessky."

Matej Nociar

"V reporte, ktorý pre náš portál pripravil Milan ČÍŽEK, boli spomenutí iba tí najlepší z najlepších, pravdou ale je, že mňa zaujali určite aj ďalší reprezentanti Slovenska", povedal na adresu Milana Čížeka Igor KOPČEK. "Chybou by bolo prehliadnuť Mateja NOCIARA, ktorého som po prvý krát zaregistroval ešte v roku 2012 na naturálnej súťaži v Kežmarku vďaka tomu, že vtedy ho porazil Matej IVANČO, ku ktorému som mal v tom čase veľmi blízko. Nociar v roku 2016 nastúpil na IFBB Slovenský šampionát ako zverenec aktuálneho repre trénera Brosmana, zvíťazil a tandem Nociar - Brosman bol mimoriadne úspešný aj v tomto roku. Veď sme o tom písali v samostatnom článku. Právom sa od neho očakávalo veľa aj na 2018 EBFF/IFBB Európskom šampionáte a jeho výsledok mal byť jasným signálom, že repre tréner Brosman dokáže pripraviť v podstate akýkoľvek kulturistický talent. Chápem, že po trojročnej nepretržitej spolupráci bol Nociar pre Brosmana favoritom s mimoriadne vysokými ambíciami, zvlášť po tom, v akej forme súťažil na Slovensku. Brosman vysoké ambície tandemu Nociar - Brosman potvrdil aj vo videoklipe pre stránky SAFKST, ktorý snímal NDTV Team," doplnil Kopček.

Matej Nociar

Repre tréner Brosman pre stránky SAFKST: "Spomeniem Maťka NOCIARA, vlastne vychovávam ho od začiatku, to znamená už 3 roky a Maťo dokazoval už tie formy na tých súťažiach u nás, vyhrával čo sa len dalo a tu na Európe to potvrdil. Formu sme nagradovali fakt tak, aby to bolo ... ja som osobne z toho bronzu sklamaný .. ale berieme to ... mal tam konkurenciu a prezentoval jednu z najlepších foriem, akú mal .. takže ide sa ďalej".

Matej Nociar

"Je pravdou, že keď Matej nastúpil v Santa Susanna na semifinálové pódium", pokračoval Kopček, "zaskočila ma jeho príliš tmavá farba, ktorá nedávala 100% vyniknúť forme. Napriek tomu, po úvodných porovnávaniach u mňa Matej bojoval o 1. - 2. miesto. Zdá sa mi, že vo finále sa oproti semifinále o niečo zhoršil, no aj napriek viditeľne zaostávajúcim pažiam a o chlp horšej proporčnosti v postave, bol predovšetkým vďaka pripravenosti súperom vyrovnaným konkurentom. Úprimne? Ak by skončil na 2. mieste, nepoviem ani slovo - ale aj 3. miesto, navyše za elegantným Rusom Zolotarevom a neskorším absolútnym víťazom nominácie classic bodybuilding Španielom Martinom je cenný výsledok.
Do pozornosti dávam, že Nociar bol po semifinále síce tesne, ale predsa len na prvej priečke, vo finále ho súperi bodovo prekonali v hodnotení svalového rozvoja, škoda aj straty v hodnotení voľnej zostavy. Ak by však Nociar získal rovnaký počet bodov za svalový rozvoj vo finále, ako mal v semifinále, stačilo by to na 2. miesto. Opakujem - tretie miesto je však skvelý vstup do kolotoča medzinárodných IFBB súťaží a ak si dobre spomínam, zatiaľ najlepším výsledkom pre trénera Brosmana. V budúcnosti očakávam ďalší progres, ktorý Nociarovi v klasickej kulturistike umožní vystúpať až na vrchol".

VIDEOKLIP - Matej NOCIAR na 2018 EBFF/IFBB Európskom šampionáte




Videoklipy reprezentantov Slovenska z 2018 Európskeho šampionátu:

Radka SZOMBATHOVÁ ... absolútna Majsterka Európy, masters bikinifitness
Anička HEPNEROVÁ ... absolútna Masjterka Európy, fitness junioriek
Olívia ČAMBALOVÁ ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, bikinifitness
Miroslav ŠKADRA ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, klasická kulturistika
Michaela KANUŠČÁKOVÁ vs Lucia KODADOVÁ ... 3. a 5. miesto z Majstrovstiev Európy, bikinifitness
Július Gyulai GAAL ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, kulturistika juniorov
René BERO ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, klasická kulturistika juniorov
Jakub VILÍMEK ... 13. miesto z Majstrovstiev Európy, kulturistika

Diskusia k článku:

AMIX diskusia