2012 Šport Festival Slovakia

2012 Šport Festival Slovakia

Igor Kopček: 8. decembra 2012 sa v Trenčíne uskutočnil Šport Festival Slovakia, na ktorom prebehlo aj špeciálne kolo amatérskej ligy v MMA pod názvom Pit Cage Fighting - Sport Festival. Špeciálne kolo sa tešilo mimoriadnemu záujmu návšetvníkov, ktorí mali možnosť v octagone sledovať sedem tvrdých zápasov borcov, ktorí súťažili v šiestich váhových kategóriách. Aké boli výsledky? Kto zvíťazil a kto bol porazený? Výsledkovú listinu sme obdržali od Davida Kedžucha (práve on patrí medzi hlavných organizátorov projektu PCF), fotografie zo zápasov nájdete v priloženej fotogalérii. Okrem MMA mali diváci možnosť sledovať súťaže v powerliftingu, armwrestlingu, v athletic fitness, detskom fitness, na svoje si prišli aj priaznivci silových výkonov, ktoré predviedli najlepší strongmani Slovenska.

Strongmani súperili v siedmich náročných disciplínach. Medzi tie najťažšie patrilo ťahanie traktora, ktorého vzdialenosť pritiahnutia sa merala na centimetre a dala silákom poriadne zabrať. Dvíhanie klady, nosenie kufrov, prehadzovanie 150kg ťažkej gule, ťahanie kamióna Pacas – to sú ďalšie náročné disciplíny, z ktorých vyšiel víťaz sobotňajšieho finále. Kto sa ním stal? Konstantin Ilyin! Zo Slovákov sa najlepšie umiestnil Igor Petrík z Levíc na ôsmom mieste, striebro získal Baron (Poľsko), Rakúšan Gshiel bronz.
fotogaléria ... 2012 Sport Festival Slovakia

Výsledky PCF - Sport Festival:
1. Maroš Zlievsky (Shajtar Gym Krupina) vs Tomáš Kuruc (M.T.Revúca) do 77kg ... víťaz Tomáš “Hunter” Kuruc,  TKO 1. kolo ( 3:22min)

2. Roman Benko (Pit Gym Levoča) vs Peter Furman(MMA Trebišov) do 77kg ... víťaz Roman Benko, submission RNC 2. kolo (1:22min)

3. Dominik Burda (MMA Trebišov) vs Juraj Rajoš (Cerberos gym NMnV) do 84kg ... víťaz Dominik Burda, na body po extra kole

4. Maťo Cicák (Pit Gym Levoča) vs Miloš Bodnár (Muay Jitsu Gym ZV) do 70kg ... víťaz Maťo ”Cico” Cicák,  submission guillotine 1. kolo ( 4:30min)

5. Rastislav Nazarej (MMA Michalovce) vs Lukáš Toth(Extrem Combat Poprad) do 61kg ... víťaz Rastislav Nazarej, na body po extra kole

6. Paľo Rehánek (Pit Gym Levoča) vs Matej Vaculík (Sport Club R.M.Poprad) do 84kg ... víťaz Paľo Rehánek, na body

7. Marek Tóth (Muay Jitsu Gym ZV) vs Pavol Lenger (Psycho Team Košice) do 93kg ... víťaz Pavol Langer, TKO 1. Kolo (3:21min)

Pavol Guga: na Trenčianskom výstavisku Expo Center sa 8. decembra 2012  sa uskutoční podujatie s názvom Šport Festival Slovakia - vlani odštartovalo toto jedinečné podujatie prvým ročníkom a snom organizátorov je spraviť z tohto športového sviatku tradíciu. Okrem športov, ktoré sa odprezentovali pred rokom, sme pre priaznivcov športu pripravili niekoľko noviniek.

Základným kameňom podujatia Šport Festival Slovakia sú silní muži. Finále Stredoeurópskeho pohára silných mužov sa odohrá ako hlavný program a stretnú sa na ňom známi pretekári, ktorí počas roka súťažili na Slovensku - či na Pohári Slovanov v Žiline, Štrbskej športovej smršti v Tatrách alebo Meči Matúša Čáka v Trenčíne. Príde známy Ukrajinec Konstantin Ilyin, aktuálny líder poradia profi strongmanov v tomto pohári - zvíťazil v Černovci, Plzni, Čáslavi v Žiline skončil tretí, Tepliciach piaty a v Trenčíne obsadil bronzovú priečku. Počas roka sa zúčastnil Arnold Classic Europe, kde obsadil siedme miesto, absolvoval i niekoľko kôl Strongman Champions League a prvenstvo si zapísal i na Svetovom pohári v Košiciach. Minulý rok sa mu na Športfestivale podarilo zvíťaziť, uvidíme, či obháji prvenstvo toho roku!
Tešiť sa môžeme na bratov Čechov, Svobodu, Žaloudeka, Šalatu alebo Čestmíra Šímu. Poslední dvaja menovaní sa vo vynikajúcom svetle predviedli v Trenčíne, kde známy pretekár Šalata obsadil druhé miesto a jeho tréningový kolega Šíma skončil štvrtý.
Lukáš Svoboda figuruje v Česko-Slovenskom pohári na treťom mieste a ak sa mu zadarí, môže obsadiť celkové druhé miesto v druhom prestížnom profi pohári, ktorý minulý rok vyhral. Kvarteto dopĺňa vicemajster Česka a dlhoročný reprezentant Jirko Žaloudek, ktorý sa bude snažiť ohroziť prvú trojku a odniesť si tak niektorý z cenných kovov.
Z Poľskej strany sa Šport Festivalu zúčastní József Tomaszewski a Bartolomej Bak. József je organizátorom podujatí v Poľsku a tohto roku sa tešil z víťazstva  v tímovej súťaži v Raclawiciach, je to finalista Meča Matúša Čáka, zúčastnil sa i Pohára Slovanov, aj Svetového pohára v Košiciach. Jeho kolega Bartolomej Bak je účastníkom Arnold Festivalu v Columbuse, kde minulý rok skončil štvrtý, tento rok sa zúčastnil aj WSF World Cup-e.
Z Rakúska pricestuje Gerald Gshiel, ktorý sa predviedol po prvý krát na Slovensku počas podujatia Meč Matúša Čáka – tu obsadil finálové siedme miesto. Účasť prisľúbil i jeho kamarát Srb Nemanja Tasič, ktorý sa taktiež po prvýkrát predstavil na populárnej Trenčianskej siláckej súťaži. Medzi nominovaných borcov patrí ešte aj Salious Brusokas, Matjaž Belšak, Clint Darden alebo Sergei Oleolenko.
Domáce Slovenské farby bude hájiť Igor Petrík, ktorý ku koncu sezóny predvádzal neskutočné výkony, účastník Giants Live Péter Puzsér, František Piroš, Maroš Kostelanský a pravdepodobne v úlohe rozhodcu Branislav Golier, ktorý má v pláne zregenerovať poškodené kolená.

Medzi atrakcie Šport Festivalu bude patriť samozrejme i Vianočná cena v silovom trojboji, tlak v ľahu na lavici, Miss Fitness, Fitness deti, ultimátne zápasy alebo pretláčanie rukou. Diváci budú môcť vyskúšať športové šípky, budú pre nich pripravené i súťažné motocykle, rôzne divácke súťaže, atrakcie a množstvo iných lákadiel.

Medzi osobnosťami, ktoré sa zúčastnia festivalu, nájdete Pavla Jablonického, Igora Kočiša, Dominiku Multáňovú, Michala Martikána, Vaša Patejdla, Alenku Heribanovú, Janku Purdjakovú a ďalšie známe tváre športu a kultúry Slovenska.

Viac informácii o podujatí Šport Festival Slovakia nájdete na stránke www.sportfestival.sk

Diskusia k článku:

AMIX diskusia
STASTNE A VESELE
autor: gustavo | dátum: 24.12.2012 01:10:39

STASTNE A VESELE CELEMU EASTLABS TEAMU!!! :-)

Bez predmetu
autor: admin | dátum: 17.12.2012 16:39:18
Report - boli sme tam, máme fotografie, dávame "dohromady" výsledky, aby sme čo - to mohli aj napísať
vysledky a foto
autor: chose1977 | dátum: 14.12.2012 18:36:43
Ahojte, chcel som sa opýtať či bude nejaký report a foto zo sportfestivalu v Trenčíne?