Vieme, kto nastúpi na pódium 2018 Arnold Classic USA

Vieme, kto nastúpi na pódium 2018 Arnold Classic USA

Columbus (USA) od 1. do 4. marca 2018 zažije oslavy 30. výročia existencia súťaže Arnold Classic, ktorá sa postupom rokov pretransformovala na Arnold Sports Festival. V roku 2017 sa cesty IFBB Internationa (svetová federácia kulturistiky a fitness, prezidentom ktorej je Rafael Santonja) a NPC - IFBB PRO League (NPC je najväčšia federácia kulturistiky a fitness v USA a IFBB PRO League zastrešovala súťaženie PRO súťažiacich vo federácii IFBB, prezidnetom ktorej je Jim Manion) definitívne rozišli a prinieslo to zmeny - tí športovci, ktorí chcú ďalej pôsobiť v IFBB Interantional, na súťažiach, kde je partnerom NPC - IFBB PRO League súťažiť nemôžu. Platí to pre amatérskych súťažiacich tzn. aj tých, ktorí sú členovia SAFKST. Profesionáli si môžu vybrať z dvoch možností - ďalej súťažiť v IFBB PRO League, alebo zvoliť prestup do novokreovanej IFBB Elite PRO, ktorej cieľom je zastrešovať súťaženie profesionálov predovšetkým v Európe.

2018 Arnold Classic USA je súťažou, ktorá patrí do portfólia NPC - IFBB PRO League (tzn. platí tu zákaz súťaženie pre súťažiacich z IFBB International), na ktorú sa amatérski súťažiaci môžu prihlásiť priamo - kto z Európy napokon nastúpi na súťažné pódoium sa dozvieme až po prezentácii.
Profesionálni súťažiaci však v tom majú jasnejšie - organizátori totiž zverejnili zoznam súťažiacich, medzi ktorými figurujú aj tri mená od našich západných susedov.

  • Lukáš OSLADIL ... nastúpi v kategórii PRO Bodybuilding Open
  • Karolína BORKOVCOVÁ ... nastúpi v PRO kategórii Women´s Physique
  • Daniel MINSTER ... nastúpi v kategórii PRO Welchair


Discussion at the article:

AMIX diskusia