2016 WAKO European Championship, Loutraki - 1. časť

2016 WAKO European Championship, Loutraki - 1. časť


Marek BAJÁK, 22. november 2016 ... ako prvá z našich reprezentantov sa v prvom súťažnom dni predstavila Sofia Adamečková vo štvrťfinále kicklightu žien do 60 kg proti Macedónke Stefanii Todorovej. Táto nastúpila do zápasu s veľkým nasadením a po prvom kole viedla na body nad našou reprezentantkou. Sofia začala v druhom a najmä v treťom kole zápas otáčať vo svoj prospech a doviedla zápas do víťazného konca, čím postúpila do semifinále a zabezpečila si medailovú istotu na ME. Blahoželáme!

Vo štvrťfinále kicklightu žien do 50 kg bojovala Alexandra Nižníková s domácou reprezentantkou Alexandrou Seremeti. Grékyňa svojimi rýchlymi nástupmi robila spočiatku našej reprezentantke problémy. Neskôr, keď sa už grécka Alexandra trochu „zavzdušnila“, tak tá slovenská zvýšila tempo, najmä v technikách kopov, lowkickov, ktoré jasne nahadzovali body na slovenskú stranu až do konca tretieho kola. Víťazstvo 3:0 na body znamenalo taktiež postup do semifinále a ďalšiu istú medailu pre Slovensko na týchto Majstrovstvách Európy. Gratulujeme!

V treťom dnešnom zápase štartovala v slovenských farbách Kristína Urdová v osemfinále kicklightu žien do 55 kg proti svojej tradičnej súperke, Tereze Martínkovej, českej reprezentantke, s ktorou sa už tohto roku stretla trikrát s bilanciou víťaznou 2:1. Tu však Tereza prišla naozaj veľmi dobre pripravená, predviedla vynikajúci taktický výkon, ktorým jasne predčila Kristínu a po výhre 3:0 na body vyradila našu reprezentantku z ďalších bojov.

V poslednom dnešnom boji sa zo Slovákov predstavil na tatami Marek Karlík v osemfinále kicklightu mužov do 74 kg proti Španielovi Garcia Nieto Alejandro. Marek od začiatku zápasu bodovo viedol, ale Garcia sa držal bodovo stále na dostrel, miestami skóre vyrovnával. V druhej polovici sa náš Marek začal viacej presadzovať kopmi (hoci miestami pritvrdými a zdalo sa, že Španiela „zostrelí“), súperova kondička zahlásila skoro prázdnu nádrž, a tak Marek Karlík koniec zápasu doviedol do výrazného bodového víťazstva 3:0. Týmto postúpil do zajtrajšieho štvrťfinále, kde sa stretne s poľským borcom Jerzym Wronskim.

V stredu sa ešte predstaví jediná naša zástupkyňa vo full kontakte žien do 60 kg, Lucia Cmárová, ku ktorej sa do štvrťfinále z pavúka prebojovala maďarská reprezentantka Renáta Rákoczi. Držte našim palce!!! Celý informačný servis, ako i live stream a live blog tohto podujatia nájdete na www.sportdata.org

 2016 WAKO ME Loutraki KL 50kg Seremeti GRE vs Nižníková SVK




2016 WAKO ME Loutraki KL 74kg Karlík SVK vs Garcia Nieto ESP




2016 WAKO ME Loutraki KL 60kg Adamečková SVK vs Todorova MKD




2016 WAKO ME Loutraki KL 55kg Urdová SVK vs Martinková CZE




Discussion at the article:

AMIX diskusia