Slovenskí Elite PRO Men’s Physique by súťažili už tento týždeň

Slovenskí Elite PRO Men’s Physique by súťažili už tento týždeň

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2021 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Asociácia Elite PRO.

2021 IFBB Diamond Cup Malta

Aktuálna situácia skomplikovala súťažné plány desiatkam súťažiacich v bodybuilding nomináciách. Podľa rozhovorov s viacerými (aj Elite PRO) atlétmi zo Slovenska aj zahraničia je jasné, že ak by sa uskutočnila súťaž na Malte, išlo by o mimoriadne nabitú súťaž. Svoje profesionálne premiéry mali práve na tejto súťaži absolvovať aj dvaja slovenskí men’s physique súťažiaci – Dominik ANTOŠDávid HMEĽÁR. Dávid HMEĽÁRSúdiac podľa posledných zverejnených fotografií je jasné, že ich absencia na prichádzajúcich súťažiach je veľkou škodou. Minimálne v prípade Hmeľára prišlo rozhodnutie - v roku 2021 ho už na pódiu neuvidíme.

Aktuálne najbližšou príležitosťou súťažiť je súťaž Siberian Power Show v Krasnoyarsku. Tam však nomináciu Men’s physique (napriek veľkej popularite aj na oblastných súťažiach naprieč Ruskom) neuvidíme. Najbližšou súťažou, na ktorej by sa mohli predstaviť súťažiaci tak ostáva aj napriek preloženiu Elite PRO Malta. Súťaž bola kvôli pandemickej situácii preložená z prvého aprílového víkendu na 1.-2. máj. Okrem tejto kategórie dostanú priestor aj bikinifitnessky. Hoci si mimoriadnu popularitu v IFBB získava kategória Classic Physique, na pretekárov v bermudách by sa nemalo zabúdať. Aj preto je škoda, že okrem Malty sa podľa aktuálne zverejnených údajov ukazuje len jedna ďalšia tohtosezónna príležitosť súťažiť  – v Ostrave v júni 2021.

Slováci však nezaháľajú

Z nášho rozhovoru pre EastLabs Radio s Dávidom HMEĽÁROM bolo jasné, že hoci návrat na súťažné pódiá mu ani v tomto roku nevyjde, prezradil, že jeho cieľom je životná forma. Tú dosiahol prípravou bez riadneho prístupu do posilňovne a všetko plánoval podobne, ako keby mal prísť deň nástupu na pódium. Nechýbalo teda cukrovanie ani odvodňovanie. Dávid sa svojou formou pochválil na Instagrame a hoci profesionálne fotky, ktoré zachytia jeho formu aj so súťažným náterom budú dostupné neskôr, aj z tejto snímky môžeme dobre vidieť, že Hmeľár spravil kus práce.

„Vodu by som ešte vedel stiahnuť o trošku nižšie, ale nevadí. Človek sa učí a od toho sú tie skúsenosti,“ napísal ako odpoveď na svojom profile ku komentáru s pochvalou. Priznal však, že aj keď sa nevzdal, aktuálne je unavený a potrebuje oddych. Zároveň HMEĽÁR rázne odmietol všetky špekulácie o prestupe do Classic Physique.

Pri Dominikovi ANTOŠOVI stále existuje šanca, že sa postaví na stage. O progress sa pravidelne delí so svojimi sledovateľmi. Len pred niekoľkými dňami zdieľal na svojom profile fotografiu, pri ktorej v popise spomínal zdravotné problémy, ktoré mu môžu prípravu prekaziť. Dominik ANTOŠ disponuje omnoho plnšími svalmi ako Dávid HMEĽÁR, no pre HMEĽÁRA je zasa oveľa ľahšie dosiahnuť mimoriadne nízke percento tuku. Všetci však vieme, že na pódiu by bolo všetko inak. Veľkú rolu by zohral pózing a náter či správne „doťuknutá“ príprava.
Tierry BAYALA

Neporaziteľný šampión v Elite PRO Men’s Physique Dmytro HOROBETS pravidelne nezdieľa na instagrame fotografie svojej formy, úplne opačným príkladom je aktuálny vicemajster sveta Elite PRO Thierry BAYALA. Thierry bol v roku 2019 veľkým súperom na IFBB amatérskej scéne práve pre nášho Dominika ANTOŠA, obaja Elite PRO kartu získali vo Fínsku, na súťaži 2019 Nordic Fitness Expo. Hoci porovnávanie fotografií nikdy nebude totožné s porovnávaním na pódiu, pre Slovákov je porovnanie sa s najlepšími najlepšou cestou k motivácii. V EastLabs Radiu to spomínal aj Dávid HMEĽÁR – najväčšou výzvou je preňho porovnať sa s aktuálnym šampiónom. 

Discussion at the article:

AMIX diskusia