Andrej VARGA si vyskúšal súťaženie v PRO Classic Physique

Andrej VARGA si vyskúšal súťaženie v PRO Classic Physique


Štyroch aktívnych súťažiacich s kartou profesionála má Slovensko vo federácii NPC - IFBB PRO League po minuloročnom rozchode PRO League s organizáciou Rafaela SANTONJU, s IFBB International. Reč je o Sabíne PLEVÁKOVEJ, Tomášovi TABAČIAROVI, Igorovi ILLÉSOVI a Andrejovi VARGOVI - okrem nich kartu profesionála z nášho regiónu v tomto roku získala aj fitnesska Stanka DOLINSKÁ, classic physique Ján BEŇO, korene na Slovensku má aj Karolína BOTKOVÁ z kategórie women´s physique. Netreba zabúdať aj na tých, ktorí túto kartu získali v blízkej minulosti - reč je o trojici Mozoláni, Čambal, Pohánková.

Andrej tento weekend absolvoval v Španielsku svoju profesionálnu premiéru - v konkurencii 13 súťažiacich obsadil 8. miesto v kategórii PRO Classic Physique.

Varga kartu profesionála získal po nástupe vedenia prezidenta Mlsnu, po rozchode IFBB International s NPC - IFBB PRO League zotrval v organizácii Jim Maniona (podľa dostupných informácií, v tomto roku PRO kartu v tejto organizácii získalo už 900 atlétov). Aj kvôli tomu, že v tom čase v Elite PRO ešte nebola kreovaná kategória classic physique. Pre Vargu bol najúspešnejší rok 2015, kedy získal striebro na 2015 IFBB Majstrovstvách Európy a zlato na 2015 IFBB Majstrovstvách sveta. V roku 2016 získal prvenstvo na Arnold Classic Europe (súťažil v nominácii klasická kulturistika) a krátko pred prestupom medzi profesionálov sa s amatérskou scénou rozlúčil 5. miestom z IFBB Majstrovstiev sveta.

Atléti zo Slovenska, konkrétne Michal KRIŽÁNEK a Adela ONDREJOVIČOVÁ, patria medzi TOP hviezdy Elite PRO. Združení sú v organizácii Elite PRO Slovakia - členom tejto organizácie je aj Patrik ŠTIGLIC, smeruje do nej historicky najlúspešnejší men´s physique Slovenska Dominik ANTOŠ.
Kartu Elite PRO vlastnia aj Rasťo SOLÁR, Erik MALATÍN, Alžbeta PEŤKOVÁ, Eva BÁNIKOVÁ, aj Lucia KOŠECKÁ. Požiadať o ňu môžu tiež ďalší členovia asociácie, ktorí na súťažiach pod hlavičkou IFBB International dosiahli výnimočne dobré výsledky. Prezident asociácie Mlsna potvrdil, že vedenie asociácie umožní v tomto roku prestup do Elite PRO bez ďalších podmienok každému, kto splní stanovené požiadavky akceptované vedením IFBB International.

Discussion at the article:

AMIX diskusia
objav ako objav
author: admin | date: 25.10.2018 13:08:13
Pre mňa nie - sledujem ho dlhší čas, ale súhlasím - zaujal formou, stále je tam potenciál pre ďalší progres. škoda toho tetovania ... nebolo to šťastné rozhodnutie. Stále však platí - Križo je Križo, ten valcuje akékoľvek prekvapenia.
Kulturistika nás baví
author: Oplan | date: 25.10.2018 10:21:48
Pre mňa samotného je objav roka kulturista z WFF/NABBA Matúš Hromec zo Žiliny.
áno áno
author: admin | date: 24.10.2018 17:57:32
registrujem - aj keď PRO League sledujem aktuálne už iba okrajovo ...predsa len, Krizo je Krizo
Isto iba štyria ?
author: Oplan | date: 24.10.2018 16:37:53
Igor sa teraz finišuje na George Farah Classic 2018 v Taliansku.
4 PRO súťažiaci
author: admin | date: 24.10.2018 12:28:15
áno, áno - aj Illés súťaží
IFBB Pro
author: Oplan | date: 24.10.2018 09:58:23
V IFBB Pro súťaží viac Slovákov. Nemáte o nich prehľad lebo vás zaujíma všetko iné ako kulturistika. Len tak na rýchlo spomeniem napríklad Igora Illés, ktorý skončil na EVLS Prague Pro 2018 v Open na ôsmom mieste.