Siloví trojbojári po roku opäť prídu do Trnavy!

Siloví trojbojári po roku opäť prídu do Trnavy!

Victoria cup 2021

Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC-Slovakia) organizuje na prelome leta v Trnave už 14. ročník medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu pod názvom VICTORIA Cup. Viac ako 100 prihlásených pretekárov zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska sa v sobotu, 7. augusta 2021, nastúpi na súťažné pódium v Mestskom Amfiteátri v Trnave.

Na súťaži 2021 VICTORIA Cup súťažnom sa predstavia pretekári vo viacerých vekových kategóriách - od 13 ročných dorastencov až po 66 ročného pretekára v kategórii masters. V prevažne mužskej nominácii však diváci na pódiu uvidia aj momentálne prihlásených 15 žien. Aktualizovaná nominačná listina je dostupná ONLINE.

Jedna z tradičných letných pohárových súťaží, ktorá má už v športovom kalendári pevné miesto a veľmi vysoký kredit, láka do hľadiska v posledných rokoch stále viac a viac divákov. Medzi hlavných favoritov na víťazstvo vo svojich kategóriách budú určite v Trnave patriť:

  • Tomáš Ryšavý z Comorra Powerlifterz Komárno v kategórii RAW Open do 100kg
  • Andrej Katrenčík v kategórii RAW Open nad 100kg z domáceho klubu Sport club pohoda Trnava
  • Nikolas Toth v kategórii Equipment Open a Junior z Powerlifting club Žilina

Nikolas je v súčasnosti pretekárom, ktorý je schopný prekonať absolútny rekord podujatia, ktorého hodnota je 380 kg a jeho držiteľom je od roku 2009 Ukrajinec Serhij Oleolenko. Nikolas tento rekord v roku 2019 vyrovnal a určite sa na špici rebríčka bude chcieť osamostatniť.

Príďte v sobotu, 7. augusta do Trnavy a na vlastné oči môžete vidieť súboje najväčších silákov. Štart je naplánovaný na 13:00 hod. Vstupné pre divákov je symbolické 1 €.

Resources Foto: AWPC-Slovakia

Discussion at the article:

AMIX diskusia