Barbora LABUDOVÁ - od Bikinifitness až k nominácii FitModel

Barbora LABUDOVÁ - od Bikinifitness až k nominácii FitModel

Účasť EastLabsPhoto.com Team-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o súťažiacich z organizácie Elite PRO.


Na 2021 IFBB World Championships v Santa Susanna pôsobil (rovnako ako v roku 2019, na IFBB World Fitness Championships) mimoriadne početný EastLabs Team. Foto a video materiál pre projekty EastLabs.SK, BikiniFitness.SK, ale aj pre IFBB online projekty zabezpečovala dvojica Jakub CSONTOS - Igor KOPČEK, Barbora LABUDOVÁ a Soňa KOLCUNOVÁ na šampionáte zastupovali nielen projekt BikiniFitness.SK, ale priamo pôsobili ako moderátorky IFBB online vysielania, ktoré sa prostredníctvom internetu šírilo do celého sveta.

"Som rád, že súčasťou IFBB Svetového šampionátu v Španielsku opäť bola aj dvojica redaktoriek partnerského projektu BikiniFitness.SK, ktoré veľmi pozorne sledujú dianie takmer vo všetkých ženských nomináciách", povedal Igor KOPČEK. "Šéfredaktorka Soňa KOLCUNOVÁ pre IFBB online vysielanie nielenže odmoderovala bikinifitness, bodyfitness, wellnessfitness, ale zároveň vyspovedala priamo pred kamerami víťazky niekotrých kategórií, vrátane súťažiacich zo Slovenska, redaktorka Barbora LABUDOVÁ odpočinok po súťažnej sezóne (keď opäť nastúpil na súťažné pódiá, tentokrát v nominácii FitModel) sa počas svetového šampionátu starala o sociálne siete a pripravovala podklady pre KOLCUNOVÚ. Činnosť, prehľad a predovšetkým schopnosť komunikovať rusky, anglicky, francúzsky a aj slovensky dvojice KOLCUNOVÁ - LABUDOVÁ vyzdvihol aj prezident IFBB Rafael SANTONJA, dodám, že celý EastLabs Team pôsobil v Santa Susanna ako časť IFBB media teamu tzn. do Španielska sme prišli na pozvanie prezidenta Santonju."

Kto je Barbora LABUDOVÁ?

"Mám 23 rokov a cvičeniu sa venujem od svojich 16", začala roprávanie o sebe Babora LABUDOVÁ pre redaktorku časopisu Muscle&Health (my sme vám ju predstavili ešte v roku 2016 v samostatnom článku), v ktorom sa pravidelne objavuje aj materiál EastLabs Photo Teamu. "Tento rok som ukončila magisterské štúdium na filozofickej fakulte Univerzity Mateja Bela v odbore prekladateľstvo - tlmočníctvo vo francúzskom jazyku. Chcela by som sa v blízkej budúcnosti začať venovať odbornému prekladu. Aktuálne pôsobím ako osobná trénerka v 365 gym-e v Trnave, tvorím obsah na sociálne siete, doučujem francúzštinu a popri tom všetkom sa venujem fitness ako redaktorka projektu BikiniFitness.SK, ktorý je partnerský pre portál EastLabs.SK.

Barbora LABUDOVÁ

"K fitness ma priviedla moja mama, ktorá sa fitness venuje aktuálne vyše 20 rokov. Pred súťažením som sa venovala hádzanej, takže pohybu som mala vždy dosť. V čase, kedy som začínala s cvičením, pôsobila ako osobná trénerka. Pôvodne som začala chodiť do fitka, pretože som chcela schudnúť. Z chudnutia však vzišla obrovská vášeň pre tento krásny šport. Prvá myšlienka ohľadom súťaženia padla len pár mesiacov po tom, ako som začala so silovým tréningom. Spätne to nehodnotím ako úplne najlepšie rozhodnutie, no neľutujem. S odstupom času viem, že súťažné ambície treba naplniť po dlhšom čase prípravy. Ak by som však nezačala v roku 2015 súťažiť, dnes by som nebola tým, kým som. V čase, kedy som začala súťažiť v nominácii bikinifitness, ma pripravovala moja mama, Františka Labudová a tréner Vladimír Jarábek, ktorý v tom čase súťažil v kulturistike vo federácii SANK."
Barbora LABUDOVA
"Vtedajšie bikinifitnessky však absolútne nemožno porovnávať s tými dnešnými. Poslednú súťaž v bikinách som absolvovala v roku 2017. Dôvod mojej súťažnej prestávky? Vedela som, že bikinifitness pre mňa nie je najvhodnejšou nomináciou, najmä kvôli širokej panve."
Barbora LABUDOVÁ
"Odkedy vznikla v IFBB nominácia Fit Model, sledovala som nádherné pretekárky v úžasných večerných róbach a hovorila si, že sa v tejto nominácii vidím. To, ako by som vyzerala na pódiu som vedela ešte dávno pred tým, ako som sa začala vôbec pripravovať. Prelom prišiel tento rok, kedy otvorili nomináciu Fit Model už aj u nás, na Slovensku. Niekoľko talentovaných dievčat sa predstavilo na jar na Majstrovstvách Slovenska v Šuranoch a od toho momentu som intenzívne premýšľala nad tým, kedy sa začnem pripravovať. Vedela som, že chcem, no nevedela som kedy."
Babora LABUDOVA
"Tentokrát som sa rozhodla pripravovať sama. Po rokoch cvičenia a niekoľkých súťažných sezónach viem, čo moje telo potrebuje a ako reaguje. Roky sledovania tých najlepších fitnessiek na svete zo zákulisia webu bikinifitness.sk mi v hlave utvorilo obraz, ako by som na pódiu chcela vyzerať. Začiatkom augusta som sa však začala pripravovať na prvú súťažnú sezónu v nominácii Fit Model  a na finálnej forme, prezentácii a veciach súvisiacich so súťažením som pracovala 3 mesiace. Absolvovala som 3 súťaže, z toho jednu medzinárodnú - získala som jedno druhé a dve prvé miesta."
Barbora LABUDOVA

"Trénovala som 5x týždenne silový tréning + kardio. Tréningový plán som si nastavila sama, pričom som chcela udržať objem sedacích svalov, zoštíhliť nohy, vykresať čo najkrajšiu symetriu a zúžiť pás. Tieto ciele sa mi dosiahnuť podarilo, teraz je čas zapracovať na slabinách. Napriek tomu, že Fit Model nie je o svalovej hmote, mám na čom pracovať, aby boli proporcie ďalšiu súťažnú sezónu ešte o niečo výraznejšie. Veľmi sa na toto obdobie teším a dúfam, že sa mi podarí docieliť čo najväčší progres.

Všetko potrebné ohľadom stravy či tréningu som konzultovala s maminou. Čo sa výživy týka, v príprave som stavila na istotu - na plnohodnotné potraviny, z ktorých telo popri náročných tréningoch čerpalo energiu. Teraz je režim trošku voľnejší, po súťaži som si dopriala týždenný oddych od tréningov aj jedálnička. Aktuálne však začínam dodržiavať vyšší kalorický príjem. Nejde o žiadne veľké číslo a objem, chcem však telu dopriať všetko, čo potrebuje. Rovnako musím dbať v offseason väčší dôraz na regeneráciu - spánok, masáže, fyzioterapia a kompenzačné cvičenia. Za doplnky stravy, ktoré som v príprave používala (vitamíny, kĺbová výživa, proteín), vďačím môjmu sponzorovi Z-Konzept Slovakia. Ide o vysokokvalitnú značku doplnkov výživy, ktoré sú vyrábané v Nemecku."

Barbora LABUDOVA

"Pózing som konzultovala so svojou kolegyňou a blízkou priateľkou zároveň, šéfredaktorkou projektu BikiniFitness.SK, Soňou Kolcunovou. Pri výbere plaviek, šiat a dolaďovaní celkového looku a prezentácie ma inšpirovali tie najlepšie Fit modelky - Ruska Rimma Kotelnikova, Ukrajinka Maryna Polapa či absolútna majsterka sveta Anastasiia Chekhotilova z Kazachstanu. Čo sa pózingu týka, pre všetky fitness nominácie by mal byť samostatnou kapitolou. Aj ja sama som bola z mojich Bikini sezón poučená, že nič netreba nechávať na náhodu a na prezentácii treba vytrvalo pracovať počas celej prípravy. Dobrá prezentácia je v nomináciách fitmodel a bikinifitness polovica úspechu. Pózing som trénovala od začiatku prípravy, každý týždeň aspoň hodinu. Je veľmi dôležité natrénovať si základné postoje aj I-walk tak, aby v nich pretekárka vyzerala dobre. Dievčatá na to častokrát zabúdajú, okopírujú I-walk od svojej obľúbenej fitnessky a ukazujú v ňom svoje nedostatky. Tak sa to však robiť nemá. Vždy sa dá zlepšovať a aj maličkosti dotvárajú celkový dojem, ktorý sa nedá urobiť na druhýkrát."

Barbora LABUDOVA

"Čo sa týka ďalšej sezóny, ak bude všetko v poriadku, na pódium sa vrátim na jar. Dúfam, že to dovolí aj situácia a že nám bude umožnené aj naďalej trénovať v posilňovniach. Obdobie domácich tréningov som využila na maximum, no som rada, že sme dávno späť. Pevne verím, že sa mi podarí zlepšiť všetky slabiny a na pódium sa vrátim zasa o niečo lepšia. Koniec-koncov, dosiahnutý progres je niekedy oveľa dôležitejší ako výsledky zo súťaží. Plánujem súťažiť na Slovensku aj v zahraničí, múdrejšia však budem po zverejnení súťažného kalendára.", ukončila svoje rozprávanie Barbora LABUDOVÁ.

Discussion at the article:

AMIX diskusia