Milan KUROVSKÝ - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku

Milan KUROVSKÝ - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Milan KUROVSKÝ - fotograf kulturistov z Československa

Keď som začiatkom 90. rokov začínal s fotografovaním, väšinu som sa naučil od svojho mladšieho brata. Ten mi vysvetlil základy fotografovania a keď som ich zvládol, hľadal som vzor. Našiel som ich hneď dva - p. Jaroslav SÚKUP bol a stále je legendou športovej fotografie Slovenska (práve on mi poskytol na žačiatku 90. rokov prvé zábery z Olympia Weekend-u, do rodiaceho sa časopisu HardBody) od ktorej som sa "naučil" fotografovať na diapozitívy, v čiernobielej fotografii mojim veľkým vzorom bol a stále aj je p. Milan KUROVSKÝ, fotografie ktorého pozná doslova a do písmena každý fanúšik kulturistiky a fitness na Slovensku, v Čechách, v Európe aj vo zvyšku sveta.
Milan KUROVSKÝ
Fotografie p. Milana KUROVSKÉHO nájdete v starých ročenkách kulturistiky, na stránkach dobového mesačníka Tréner a cvičiteľ, vo výtlačkoch časopisu Štart alebo Štadión a vďaka facebook projektu Bodybuilding Retro (za ktorým stojí p. Michal Kukla) pravidelne už aj na sociálnych sieťach.

Trnavčan p. Milan KUROVSKÝ (narodený je 3. marca 1952 tzn. v tomto roku oslávil 72. narodeniny; s footgrafovaním začal ako 19 ročný a od veku cca 25 rokov jeho fotoaparát sledoval výhradne naše najväčšie kulturistické hviezdy) sa svojou viac ako 20 ročnou prácou nezmazateľne zapísal do histórie československej a slovenskej kulturistiky. Práve vďaka jeho práci aj súčasníci majú šancu spoznať, ako neopakovateľné boli tzv. zlaté roky československej kulturistiky, akí výnimoční bodybuilderi reprezentovali našu krajinu na IFBB Európskych a IFBB Svetových šampionátoch, na ktorých získavali pre Československo cenné kovy.

Milan KUROVSKY

Milan KUROVSKÝ má právom svoje miesto v Sieni slávy kulturistiky a fitness na Slovensku a o tom, ako sa dostal k fotografii, k fotografii s kulturistickou tématikou, sa dozviete viac z rozhovoru, ktorý nám poskytol pre EastLabs Radio Podcast.

Milan KUROVSKÝ - člen Siene slávy kulturistiky a fitness na Slovensku





Discussion at the article:

AMIX diskusia