Tatiana EREMINA - masters wellness šampiónka nastúpi na Arnold Classic Europe

Tatiana EREMINA - masters wellness šampiónka nastúpi na Arnold Classic Europe

Účasť EastLabsPhoto.com Team-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o súťažiacich z organizácie Elite PRO.

Tatiana EREMINA je ďalšou úspešnou wellnessfitnesskou z Ruska, na ktorú by sme chceli upriamiť vašu pozornosť. Pravdou ale je, že Tatiana sa narodila ešte v Sovietskom zväze v roku 1980, v čase, keď sa v Moskve uskutočnili Olympijské hry. Čo to znamená?
Jednoducho naznačujem, že vek umožňuje Tatiane už súťažiť (a veľmi úspešne) v dvoch vekových kategóriách – v kategórii masters (poznámka: súťažiace v tejto kategórii musia mať vek viac ako 35 rokov), aj v najvyššej výškovej kategórii žien. Ak by ste sa jej pýtali na výšku, odpoveďou by bolo číslo 174cm. Najlepšie výsledky dosahuje s hmotnosťou cca 65-66kg, v mimosúťažnom období jej váha sa pohybuje na hranici 75-76kg.
Po jarnej súťažnej sezóne aktuálne je už EREMINA v príprave na prestížnu súťaž 2021 Arnold Classic Sevilla v Španielsku a v pláne má nastúpiť na súťažné pódiá väčšiny medzinárodných IFBB súťaží tzn. vrátane Majstrovstiev sveta, ktoré sa v tomto roku uskutočnia pre všetky vekové kategórie v Santa Susanna.

Tatiana EREMINA - 2021 Siberian Power Show




„Svoju súťažnú kariéru som začala ešte v kategórii fitness bikiny, v roku 2015.“, hovorí Tatiana EREMINA. „Ako mnoho iných dievča, aj sa som si povedala - len to skúsim a uvidím. V tom čase som nemala vedľa seba trénera, ktorý by ma vedel posunúť správnym smerom a s odstupom času vidím v príprave na prvú súťaž veľa zlých momentov. Okrem toho prvé súťaže ukázali, že nominácia fitness bikiny  nie je pre mňa. Kvôli mojej genetike a predispozíciám. A vlastne ... verila som, že žiaden šport nie je pre mňa. V detstve som totiž bola oslobodená od telesnej výchovy, kvôli ochoreniu obličiek. O úspechu som vôec neuvažovala už aj preto, že v zákulís som často počúvala - iba tá, ktorá má športovú minulosť, môže uvažovať nad úspechom. A ja som neuvažoval. Chcela som iba súťažiť. A bolo to trápenie."
Tatiana EREMINA
"Až v roku 2018 sa objavila nominácia wellness fitness. Moja nominácia. Našla som trénerku, ktorá sa veľmi rýchlo zorientovala v tom, čo si táto nová nominácia vyžaduje. A súhlasila, že mi pomôže s prípravou. Ukázalo sa, že to bolo správne rozhodnutie, nesklamala som ju. Wellnessfitness je podstatne vhodnejšia pre moju predispozíciu k masívnejšej dolnej časti tela. Hneď v prvej súťažnej sezóne, v roku 2019, som vo wellness fitness vždy stála na stupňoch víťazov, získala som titul IFBB Majsterky Európy vo vekovej kategórii masters, medzi ženami som sa v najvyššej kategórii stala Vicemajsterkou Európy."
Tatiana EREMINA a Olga BGRUNOVA
„Od jesene 2018 až po súčasnosť je mojou trénerkou Olga BOGRUNOVA, ktorá je Majsterkou Ruska, víťazkou IFBB Majstrovstiev Európy a IFBB Majstrovstiev sveta v nominácii women´s physique. Z mesiaca na mesiac vidím na sebe progres a aj keď som v minulom roku, kvôli coronapandémii nesúťažila a musela som improvizovať, verím že výsledky spoločnej práce zúročím v tejto súťažnej sezóne.
Som zvyknutá trénovať v rôznych fitnesscentrách Moskvy aj iných miest, na dovolenkách, ak treba tak aj doma, alebo aj na ulici. Doma som si vybudovala malú posilňovňu, kde som trénovala počas lockdownu, kedy aj v Rusku boli prísne opatrenia, v rámci nich boli aj fitnesscentrá uzavreté.",
hovorí Tatiana EREMINA.
Tatiana EREMINA
„Samozrejme, na Instagrame sledujem viaceré z dievčat, ktoré sa venujú wellness,“, pokračuje EREMINA v rozprávaní. „Zaujíma ma, ako sa menia ich proporcie, forma, aké zlepšenia dosahujú v prezentácii, ale priznávam, nemám medzi nimi žiaden zo vzorov, na ktorý by som sa chcela podobať. Každá z nás je jedinečná, každá z nás je výnimočná a túto výnimočnosť treba vhodným tréningom ďalej rozvíjať. Pravdou ale je, že veľkou inšpiráciou pre mňa bola a stále je šampiónka vo wellness Olga KULINIČ z Ukrajiny."
Olga KULINICH
"Inšpiráciou nielen kvôli tomu, že sme približne v rovnakom veku a jej proporčnosť považujem za zlatý štandard pre wellnessfitness," hovorí Tatiana EREMINA, "ale aj kvôli tomu, že jej naturálna forma prípravy v maximálnej možnej miere dáva na súťažnom pódiu vyniknúť prirodzenosti a hlavne ženskosti. A to ma oslovilo! To bol ten hlavný podnet k tomu, aby som sa prestala trápiť v bikinifitness a začala kráčať po ceste wellnessfitness. Som presvedčená, že základom úspechu v každej bodybuilding nominácii, tzn. nielen vo wellness, sú tri faktory bez ohľadu na to akú tréningovú filozofiu preferujete:
  • a/ plná dôvera v trénera, v jeho rady, postupy, odporúčania
  • b/ disciplína 24/7
  • c/ 100% prístup ku každému jednému tréningu, odhodlanie siahnuť si na každom jedno až na dno

Pre mňa základom každého úspešného tréningu je celkový objem (tzn. počet sérií a opakovaní) a čas, za ktorý tento počet opakovaní a sérií zvládnete (tzn. intenzita). Silové výkony pre mňa nie sú rozhodujúce, nesledovala som si ich nikdy a stále sú pre mňa druhoradé bez ohľadu na to, v akej fáze prípravy sa nachádzam. Periodizácia je základom mojej prípravy – cykly sa pravidelne striedajú nielen v tréningu, ale aj v prípade stravy.
Tatiana EREMINA

Pravdou ale je, že vďaka predispozíciám nemusí byť môj diétny režim príliš striktný ani v príprave na súťaže. Všetko riešim skôr navýšením celkového objemu cvičenia a skracovaním prestávok medzi sériami, ako extrémnym znižovaním príjmu kalórií. Viem, že prezentácia je mimoriadne dôležitým faktorom úspechu na súťažiach, takže ja si opakujem pózovanie denno denne a nie je podstatné, či do súťaže mi ostáva mesiac, alebo pol roka. To, čo budem robiť na súťaži, si nacvičujem po tréningu, doma, kdekoľvek a kedykoľvek. Iba tak dokážem napokon na pódiu zvládať všetko bez stresu a uvoľnene."

Tatiana EREMINA

„Súťažné začiatky asi u každého boli komplikované.", pokračuje v rozprávaní EREMINA. "Iba málokto hneď od začiatku mal plnú podporu od rodiny a aj moji najbližší si spočiatku mysleli, že súťaženie bude pre mňa iba chvíľková záležitosť. Snažili sa to nejako pretrpieť. Postupne však prišli úspechy a videla som, že aj moji najbližší sú na mňa pyšní.

Mám šťastie, že aj môj manžel ma podporuje a ako hovorím – on je mojim sponzorom. Kto z dievčat súťaží určite bude súhlasiť, že súťaženie v bikinifitness a wellness fitness, to nie je iba o tréningu a strave ale aj o procedúrach, ktorých výsledkom je výrazne lepší vzhľad. Každodenná starostlivosť o seba je tu nutnosťou. Hneď na začiatku súťažnej kariéry ma oslovila spoločnosť EVALAR.SPORT, ktorá vyrába doplnky výživy a od jednoduchej podpory som sa aktuálne stala ambasádorom tejto značky v Rusku. Tú okrem iného používajú aj tí členovia olympijského výberov a reprezentácií Ruska, ktorých zastrešuje moskovské Centrum športovej medicíny FMBA (poznámka: história tohto vedeckého centra začína v 50. rokoch 20. storočia v čase, kedy sa Rusko začalo pripravovať na svoje prvé Olympijské hry)."

Tatiana EREMINA - 2021 Siberian Power Show


Tatiana EREMINA - 2019 IFBB World Masters Championships

„Rok 2020 bol rokom coronapandémie a napriek všetkému, nepatrím k ľuďom, ktorí by v tomto smere prepadali panike a beznádeji. Áno, nesúťažila som, ale žijem, trénujem, posilňujem imunitný systém a hlavne – nezapájam sa do diskusií o corona téme. Samozrejme, obmedzenia sa dotkli aj mňa, prísne opatrenia radikálne obmedzili cestovanie, som však optimista – verím, že všetko čoskoro skončí a športovci opäť získajú motiváciu k súťaženiu. Pre nich ( a aj pre mňa) je mimoriadne významné, že tak Ruská federácia kulturistiky a fitness (FBBR), ako aj IFBB dokážu aj v komplikovanej situácii zorganizovať súťaže aj v týchto, pre šport komplikovaných mesiacoch.

Nie som asi jediná, ktorá ďakuje prezidentovi FBBR Alexandrovi Vishnevskému a prezidentovi IFBB Rafaelovi Santojovi za podporu športovcov.“, uzavrela Tatiana EREMINA svoje rozprávanie.
2021 Arnold Classic Europe Sevilla

Discussion at the article:

AMIX diskusia