2016 WAKO European Championship, Loutraki - 4. časť

2016 WAKO European Championship, Loutraki - 4. časť

Marek BAJÁK, 26. november 2016 ... konečný rezultát Slovákov na ME – 3 strieborné a 2 bronzové medaily na ME Piatok bol dňom, v ktorom slovenskí reprezentanti nastúpili do toch finálových bojov, a ktorý určil konečný medailový zisk na WAKO Majstrovstvách Európy v gréckom Loutraki.

Ako prvá nastúpila do finále kick lightu žien do 50 kg Alexandra Nižníková proti tureckej reprezentantke Duygu Turan, obhájkyni európskeho i svetového titulu. Zápas prebiehal od začiatku vo vysokom tempe a útoky sa striedali na jednej i druhej strane. Turkyňa predsa len väčšou skúsenosťou zbierala body. Konečný rezultát 2:1 na body určil ako Majsterku Európy Duygu Turan, nasadenie a bojovnosť našej Alexandry Nižníkovej zožala veľké uznanie publika a hrdosť celého slovenského tímu na jej výkon. Blahoželáme!

V druhom finálovom zápase nastúpila naša Veronika Cmárová ako obhájkyňa titulu spred dvoch rokov v slovinskom Maribore proti českej reprezentantke Martine Fendrichovej. Veronika od začiatku nastúpila na zápas nekoncentrovane, bez iskry a dobre pripravená Fendrichová to jasne využívala na zvyšovanie bodového náskoku. Keďže nemastný-neslaný výkon Veroniky sa nezmenil aj napriek taktickým radám z lavičky, Majsterkou Európy sa stala zaslúžene česká reprezentantka.

K našemu posledném zápasu na tomto šampionáte nastúpil Marek Karlík proti Turkovi Alemdag Yahya vo finále kicklightu mužov do 74 kg. Už samotný postup nášho juniora do finále seniorského šampionátu bol veľkým prekvapením. Aj v tomto finále ukázal, prečo postúpil tak vysoko. Bola to bojovnosť, technika, dobrá kondícia....jediná čo chýbalo bola skúsenosť medzi seniormi, ale tá bola pri jeho premiérovom štarte zákonitá. Napriek tomu bol finálový zápas ako remeň, chlapi bojovali ako o život, len Turek pomaly zbieral bodíky z každej prestrelky, čo v konečnom stave vyznelo 3:0 pre Alemdaga, no zápas si vyslúžil „standing ovation“ a veľké uznanie divákov. Výprava bola hrdá na Marekov výkon i výsledok.

V celkovom hodnotení tohto šampionátu možno zisk 5 medailí (6 reprezentantov) - 3 strieborné a 2 bronzové hodnotiť ako veľmi vynikajúci i vzhľadom k tomu, že sa na ňom výsledkovo a výkonnostne chytila nová nastupujúca generácia seniorov, ktorá vzišla z našej úspešnej juniorky minulých rokov (Nižníková, Karlík, Adamečková) a aj skúsené reprezentantky sestry Cmárové sa dokázali ešte motivovať 3 týždne po svojom vrchole v disciplíne K1 na ME v Maribore, kde zároveň vybojovali postup na svetové hry v roku 2017 v poľskej Vroclavi.
Táto druhá časť zároveň uzavrela medailovú mozaiku úspešného reprezentačného roka Slovenského zväzu kickboxu, keď naša juniorská a kadetská reprezentácia získala v auguste na Majstrovstvách sveta v írskom Dubline 10 medailí – 3 zlaté – 1 striebornú – 6 bronzových a seniori ustálili medailový zisk po dvoch dieloch Majstrovstiev Európy v slovinskom Maribore (K1, lowkick, lightcontact) a v gréckom Loutraki (kicklight, fullcontact, pointfighting) na 9 medailí - 1 zlatú – 3 strieborné – 5 bronzových.

Poďakovanie samozrejme patrí aj mužom v zákulisí tejto výpravy, kaučom Jozefovi Kolozsymu a Petrovi Onuščákovi, rozhodcovi Marekovi Melkovi ako i prítomným silným fanúšikom a podporovateľom výpravy - rodičom - Renému Nižníkovi a Marekovi Karlíkovi st.

2016 WAKO ME Loutraki KL 50kg Duran TUR vs Nižníková SVK




2016 WAKO ME Loutraki FC 65kg Cmárová V SVK vs Fendrichová CZE




2016 WAKO ME Loutraki KL 74kg Alemdag TUR vs Karlík SVK





Discussion at the article:

AMIX diskusia