Dnes varia Palovičovci - recept na sviečkovú s knedľou pre modelky

Dnes varia Palovičovci - recept na sviečkovú s knedľou pre modelky

Boris PALOVIČ je fenoménom našej, ale aj medzinárodnej bodybuilding scény. Napriek tomu, že so súťažením začal výrazne neskôr ako mnohí z jeho konkurentov a jeho proporcie (alebo ak chcete talent, či predpoklady) ho nepredurčovali k výnimočným výsledkom v nomináciách classic bodybuilding, classic physique, alebo bodybuilding, húževnatosťou a rokmi tréningu sa dokázal vypracovať na bodybuildera, ktorého nám závidí zvyšok sveta.

So súťažením začala pred rokmi aj jeho manželka Mariana PALOVIČOVÁ a tak Palovičovci v priebehu rokov získali dohromady na IFBB súťažiach v bodybuildingu a fitness po celom svete viac ako 100 cenných kovov, k tomu Boris sa 15-krát sa stal absolútnym víťazom, získal 19x Elite PRO kartu a ako jediný bodybuilder zo Slovenska a z Českej Republiky vyhral svetový ranking (v nominácii classic bodybuilding). Mariana aj Boris opustili na jeseň 2021 rady SAFKST, po medziobdobí, kedy súťažili pod neutrálnou vlajkou IFBB Flag stali sa členmi Českého zväzu kulturistiky a fitness a na medzinárodnej scéne už reprezentujú Českú republiku.

Boris PALOVIČ: ďalší z našich "vytunených" fit receptov je tu! Ako dlhoročný vyznávač vône železa a ProTan-u som si k varenej hovädzine vytvoril neprekonateľný odpor. Avšak moja láska ku takmer všetkým pokrmom zahŕňajúcim knedlu a omáčku robí z tohoto tradičného jedla jeden z mojich favourite meals.

Ingrediencie

  • 1 odtučnený tvaroh Olma
  • 2 sáčky mrazenej zeleniny pod sviečkovú
  • 1 veľká cibuľa
  • filety z hovädzej sviečkovice
  • 12 vajec
  • pol odtučneného tvarohu Olma
  • odmerka instantných ovsených vločiek
  • 2 odmerky srvátkového koncentrátu bez príchute
  • grécky jogurt
  • kypriaci prášok do pečiva
  • jablčný ocot
  • polievková lyžica plnotučnej horčice
  • panenský olivový olej lisovaný za studena
  • nové korenie celé
  • bobkový list
  • citrónová sukralóza
  • bezkalorický brusnicový džem od Walden Farms
  • citrón
  • soľ

Postup prípravy

Mrazenú zeleninu spolu s celou cibulou bez šupky necháme uvariť vo vode, pridáme soľ, korenie a bobkový list.

Uvarenú zeleninu spolu s odmerkou srvátkového koncentrátu, polievkovou lyžicou jablčného octu a horčice, 20-timi kvapkami citrónovej sukralózy, čajovou lyžičkou soli a čajovou lyžičkou panenského olivového oleja rozmixujeme v nutribullete a pridáme polievkovú lyžicu gréckeho jogurtu na zjemnenie a pomaly premiešame aby sa "nezdrcol".

Knedlu pripravíme z 8-mich vaječných bielkov vyšlahaných na sneh spolu s kypriacim práškom, do ktorých pridáme ešte odmerku koncentrátu, odmerku instantných vločiek a pol tvarohu Olma rozmixovaného v nutibullete s ďalšími 4-mi bielkami a jedným žĺtkom.

Cesto vylejeme na teflónovú panvicu bez rúčky a vložíme na 25 minút do rúry vyhriatej na 200°C. Necháme vychladnúť, nakrájame na plátky a olúpeme kôrku pre lepšie docielenie "knendlového" autentična.

Mäso nevarím v hrnci ani v kuchte, jednak na to nemám nervy a tiež zápach varenej hovädziny rozliehajúci sa po byte vo mne vzbudzuje syndróm dáviaceho reflexu. Keďže originál sviečková nieje steak, nieje vhodné pečenie na panvici ani na grile.

Pokiaľ chceme zachovať kódex vareného mäsa a docieliť aby mäso bolo šťavnaté a nie suché ako púštny kvet, je veľmi vhodné použiť na prípravu toastovač namiesto grilu. Na tanier pridáme lyžicu gréckeho jogurtu a džem. A šlus.

Discussion at the article:

AMIX diskusia