Babicovej prestup od bikini k wellness dopadol nad očakávanie

Babicovej prestup od bikini k wellness dopadol nad očakávanie

Účasť EastLabsPhoto.com Team-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o súťažiacich z organizácie Elite PRO.

Simona BABICOVÁ 3 roky súťažila v nominácii bikinifitness, kde sa v jarnej časti súťažnej sezóny 2019 stala výsledkovo najlepšou súťažiacou Slovenska na medzinárodnej scéne. V tom čase si na svoje konto pripísala dvakrát striebro, keď uspela na súťaži 2019 IFBB Diamond Cup Ostrava aj 2019 IFBB Diamond Cup Hungary.

Jeseň v tom istom roku jej priniesla už len sklamanie a úvahy, že definitívne končí so súťažením, boli pochopiteľné. V roku 2020 sa v pod hlavičkou SAFKST neuskutočnila ani jedna, jediná súťaž, k súťaženiu chýbala aj motivácia. Tá prišla v tomto roku, keď v jesennej súťažnej sezóne sa uskutočnili 3 súťaže a na súpiske súťažiacich na súťaži Grand Prix 365 Trnava meno Simona BABICOVÁ nechýbalo. Výsledok? 9. miesto v konkurencii 13 súťažiacich bol studenou sprchou pre ambicióznu BABICOVÚ. Riešenie? Po vzore POPROCKEJ (tá roky súťažila v nominácii bodyfitness, v tomto roku si zvolila wellness) aj ona prijala rozhodnutie - na súťaži 2021 Jnakovič Cup Senica prišiel prestup od nominácie bikinifitness, k nominácii wellnessfitness.

Simona BABICOVÁ

"Roky hovorím, že predovšetkým dievčatá by si mali na súťaženie vyberať nominácie a kategórie, ktoré im umožnia naplno využiť ich potenciál", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Ako ukazuje príklad Mariána ČAMBALA alebo Borisa PALOVIČA, chlapci tvrdou, ťažkou a sústavnou drinou dokážu efektívnejšie eliminovať to, čo im príroda nenadelila. BABICOVÚ si pamätám zo súťažných pódií ako bikinifitnessku, pravdou ale je, že jej telesná stavba vždy bola tak na hrane tejto nominácie.

Spomínam si, že bola aj hosťom 11. pokračovania projektu Saskie CAKOCI BikiniFitness Camp, kde otázka súťaženia v jej prípade nebola definitívne uzavretá. Ukazuje sa, že zmena nominácie tzn. prechod od bikinfiitness k wellnessfitness v našich podmienkach bol krokom správnym smerom a víťazstvo Simonu BABICOVÚ muselo povzbudiť. V jej prípade by bolo vhodné, ak by sa rozhodcom ukázala aj na medzinárodnej scéne, vzhľadom na to, že v Senici prekonala (okrem iných) aj Valachovičovú, Kučerovú, dokonca aj striebornú z 2019 IFBB Svetového šampionátu Nemcovú. Na Babicovej mieste by som sa nebál bojovať aj o reprezentačné tričko na blížiace sa 2021 IFBB Majstrovstvá sveta v Santa Susanna.

Myslím, že jej meno som našiel aj na predbežnej súpiske súťažiacich na weekendovom 2021 International Austrian Championship (spoločne so Simonetou ŠIPKOVSKOU - tú pripravuje priateľ Babicovej, v našich kruhoch dobre známy tréner Niko Kvasnovský, pózing a prezentáciu má pod palcom Eva Norante Kvasničková, vizáž jej začala riešiť práve Babicová) a ak naozaj nastúpi na súťažné pódium, som úprimne zvedavý na jej výsledok pred nezávislým rozhodcovským panelom. Áno, s nápadom "zmeniť kategóru" prišiel Kvasnovský a súhlasím - bol to krok správnym smerom."
Simona BABICOVA

Simona BABICOVÁ - 2021 Jankovič Cup Senica




Výsledky Simony BABICOVEJ
  • 8. miesto ... 2017 Dynamic Cup, Bikinifitness nad 165cm
  • 10. miesto ... 2017 Tatranský pohár, Bikinifitness
  • 7. miesto ... 2017 Veľká cena Dervy, Bikinifitness do 169cm
  • 3. miesto ... 2018 Liptov Cup, Bikinifitness do 169cm
  • 3. miesto ... 2018 SAFKST Majstrovstvá Slovenska, Bikinifitness do 169cm
  • 1. miesto ... 2018 Extrifitslovakia Cup, Bikinifitness do 169cm
  • 1. miesto ... 2019 Veľká cena Levoče, Bikinifitness nad 166cm
  • 5. miesto ... 2019 SAFKST Majstrovstvá Slovenska, Bikinifitness do 169cm
  • 2. miesto ... 2019 IFBB Diamond Cup Hungary, Bikinifitness do 169cm
  • 2. miesto ... 2019 IFBB Diamond Cup Ostrava, Bikinifitness do 169cm
  • 3. miesto ... 2019 AMIX Patriot Fitness Weekend, Bikinifitness nad 166cm
  • 9. miesto ... 2019 Tatranský pohár, Bikinifitness do 169cm
  • 9. miesto ... 2021 Grand Prix 365 Trnava, Bikinifitness do 169cm
  • 1. miesto .. 2021 Jankovič Cup, Wellnessfitness

Discussion at the article:

AMIX diskusia