Milan "Millanoart" SMIK vs Igor KOPČEK - EastLabs Radio Podcast

Milan "Millanoart" SMIK vs Igor KOPČEK - EastLabs Radio Podcast

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Osobne sme sa stretli po prvýkrát v roku 2011. Jaro HORVÁTH bol v polovici prípravy na 2011 Olympia Weekend, prišiel o sponzora (napriek tomu, že v roku 2010 dosiahol životný výsledok, ktorým bolo finále v kategórii Olympia 202lbs a 6. miesto) a keď sa to Milan SMIK dozvedel, prišiel s ponukou, že Jara finančne podporí. Podporil, pomohol.

O rok neskôr, v roku 2012, sme v trojici (Horváth - Smik - Kopček; pomáhali nám aj dobrovoľníci, medzi ktorými bol okrem iných aj aktuálny šéf EastLabs Photo Teamu Jakub Csontos) v Košiciach spoločným úsilím po dlhých rokoch opäť zorganizovali súťaž v kulturistike. 2012 SAFKST Majstrovstvá Slovenska v kulturistike a klasickej kulturistike, na ktorých sme ako hosťa privítali Doriana YATESA (exhibíciu zabezpečili Tomáš BUREŠ a Lionel BEYEKE) dopadli nad očakávanie, dúfali sme, že organizačne sa spoločne v ďalších rokoch posunieme ďalej. Nestalo sa tak. Košice medzinárodnú súťaž, ktorú sme mali v pláne zorganizovať nezažili (na ktorej sme ako hosťa chceli privítať Kai GREENEA).

Po rokoch sme sa opäť skontaktovali. Milan sa ozval, že sa venuje záľube z detstva, ktorou je kreslenie. Zháňal nejaké fotopredlohy. Kulturistov. Čo som mal, to som poskytol a keď som po týždňoch čakania videl výsledok, ktorý mi "Millanoart" preposlal, v nemom úžase som otvoril ústa. Jeho obrazy kreslené ceruzkou reálne vyrážajú dych. 

Aktuálne do podoby obrazu spracoval aj fotografiu Michala Križánka. To už viete, ak sleduje EastLabs na Instagrame, alebo na Facebook-u. Kto je Millanoart?

Milan "Millanoart" SMIK vs Igor KOPČEK - EastLabs Radio Podcast



*tvorbu Milana "Millanoart" SMIKA nájdete na jeho instagramovom profile @millanoart

**videoklip, torý zachytáva priebeh tvorby obrazu Michala Križánka, nájdete na isntagramovom profile @eastlabs

Discussion at the article:

AMIX diskusia