Asociáciu opustila ikona bodyfitness na Slovensku, Natália LENÁRTOVÁ

Asociáciu opustila ikona bodyfitness na Slovensku, Natália LENÁRTOVÁ

Natália LENÁRTOVÁ patrí medzi historicky najúspešnejšie fitnessky/bodyfitnessky Slovenskej scény, ktorá od roku 2001 do roku 2014 súťažila spočiatku na slovenskej, neskôr aj medzinárodnej scéne pod hlavičkou IFBB International. Ako jediná v celom zástupe športovkýň asociácie sa môže pochváliť titulmi Európskej a Svetovej šampiónky v dvoch nomináciách - fitness a bodyfitness.

V roku 2010, po zisku titulu Svetovej šampiónky v bodyfitness, Natália prestúpila do IFBB PRO divízie, kde pôsobila nasledujúce 4 roky. Počas nich súťažila na prestížnej súťaži Arnold Classic USA, Arnold Classic Europe aj na Olympia Weekend-e. Po ukončení súťažnej kariéry pôsobila v asociácii ako reprezentačná trénerka žien  - tento post opustila po tom, ako koncom roku 2016 Milana ČÍŽEKA na poste prezidenta nahradil Boris MLSNA. Vtedajší najbližší spolupracovníci Mlsnu (Korpáš, ktorý nahradil Natáliu obratom ruky na poste repre trénerky, Dolanský, Antal a spol.) ostro poukazovali, že je to "Čížekov človek" - aj vzhľadom na to sa s ňou nepočítalo na medzinárodnej rozhodcovskej scéne, kde pôsobila niekoľko rokov.
V tomto roku, v jarnej súťažnej sezóne, sa zúčastnila ako medzinárodná IFBB rozhodkyňa súťaží IFBB Diamond Cup v Srbsku, Poľsku a v Česku - náklady si financovala z vlastného vrecka. Na Svetovom šampionáte posledný krát rozhodovala v roku 2016, Mlsnovo vedenie v roku 2017 a 2018 umožnilo štatút medzinárodného rozhodcu získať ďalším rozhodcom.

Rady tých, ktorí boli v asociácii ostro vyhranení proti Lenártovej sa za posledných 20 mesiacov výrazne preriedili. Korpáš bol z asociácie vylúčený po sérii zlyhaní a následnej medializácii problémov v SAFKST koncom roku 2017, počas leta sa odohrali viaceré udalosti, ktoré usvedčili jedného z funkcionárov z "používania lži ako pracovného nástroja", máme tu ďalšieho pozitívneho pretekára na TOP medzinárodnej súťaži akou sú Majstrovstvá Európy, boli tu aj spory vo vedení. A tak sme si mohli prečítať, že z asociácie natrvalo (alebo z funkcionárskych postov) odišli ďalší bývalí hlavní oponenti Čížeka a samozrejme aj Lenártovej a na post viceprezidenta asociácie prišiel Ľuboš MATEJÍČKA, ktorý Natáliu roky podporoval.
Napriek tomu zrejme Natália nevidí perspektívu (funkcionársku, alebo rozhodcovskú) v asociácii a svoje znalosti aktuálne ponúkla tam, kde o ne bude väčší záujem. Aspoň tak to vyplýva z informácie, ktorú zverejnila na svojom instagramovom profile. To, či tento krok bol krokom správnym smerom ukáže až najbližšia budúcnosť.

Natalia LENARTOVA

Natália LENÁRTOVÁ o odchode z asociácie

Drahí športoví priatelia. Koncom tohto týždňa som sa rozhodla ukončiť pôsobenie v SAFKST. Dôvody si nechám zatiaľ pre seba, no ten, kto sleduje moju trénerskú a rozhodcovskú kariéru, si ľahko urobí obraz. Ľuďom, ktorí boli vždy pri mne, pomohli mi k dosahovaniu víťazstiev, učili ma a podporovali vo funkcionárskej a trénerskej činnosti, nesmierne ďakujem. Tieto mená všetci veľmi dobre poznáte - je to môj tréner, ktorý ním bol celý život (Milan ČÍŽEK) a môj reprezentačný tréner a sponzor (Ľuboš MATEJÍČKA). Ďakujem Vám aj za 18 rokov neskutočných zážitkov (veru budem mať o čom vnúčatám rozprávať).

Zároveň Vám chcem oznámiť, že som prijala pozvanie do federácie @nabbawffsk, o ktorej činnosti, súťažných kategóriách a pravidlách Vás budem priebežne informovať. Zatiaľ iba stručne. Ide o federáciu, ktorá podporuje atlétov (samozrejme po nominácii na domácich súťažiach) vo výjazdoch na svetové súťaže. Zároveň Vám umožňuje súťažiť aj v iných federáciách. Súťažné kategórie sú veľmi podobné, s mierne odlišnými nárokmi na atlétov (bikinárky menej osvalené, bez výraznej svalovej separácie, kulturisti s výškovým a váhovým obmedzením). NABBA/WFF ďakujem za prejavenú dôveru a teším sa na spoluprácu.

Discussion at the article:

AMIX diskusia
Kto?
author: kolotocko | date: 12.09.2018 13:09:05
pretekar najsamvacsieho trenera Brosmana informuj sa u neho
SAFKST
author: kolotocko | date: 12.09.2018 12:51:56
Natalia mas 100% pravdu s takymi diletantmi co su vo vedeni sa neda spolupracovat co teba odpisuju a tlacia si tam svojich o ktorych potom zistia ze su neschopni a postupne ich vyhadzuju Antal, Dolansky, Tabernaus, Korpas, Machalova, Statny treneri Kosecka? Brosman? to co je trenerov?
Kto ?
author: Oplan | date: 12.09.2018 12:25:21
Kto mal nález na Majstrovstvách Európy ?