Zaujalo na Facebook-u - končí Adela ONDREJOVIČOVÁ so súťažením?

Zaujalo na Facebook-u - končí Adela ONDREJOVIČOVÁ so súťažením?


Adela ONDREJOVIČOVÁ:  V najlepšom treba skončiť, tak sa hovorí, nie? Takže to som mala spraviť asi už dávnejšie. Toto je forma z mojej poslednej súťaže v Elite Pro v Ostrave, ktorá stačila "len" na druhé miesto. Jeden týždeň som akurát, další týždeň "to much" a nakoniec "chýbajú svaly". Sama ešte neviem, čo bude ďalej, či sa mi ešte chce a čo spravím s nomináciu na Elite PRO Majstrovstvá sveta, ktoré budú začiatkom novembra.

Potrebuješ ostrejšie nohy, hĺbku chrbta toto, hento, tamto - čo aj keby som chcela, za 4 mesiace určite nestihnem. Samozrejme, spraviť sa to dá, ako som videla u českých susedov, ale takouto cestou určite ísť nechcem a nepôjdem. Nestojí mi to za to. Zdravie mám len jedno a táto sezóna mi ukázala naozaj výstražný prst, že by už aj stačilo. Pruh, infekcia a kadeco, čo sa počas diéty na mňa nalepí. Ale nejdem sa predsa sťažovať, je to moje rozhodnutie.

Zbavila som sa 3-4 kíl, keď som súťažila v NPC, za čo som veľmi vďačná, pretože na bežný život je to pre mňa už moc a v živote tak vyzerať už nechcem. Ani nebudem za nič na svete. Jasne, že nieje problém nahádzat to naspäť, ale 5 minút slávy, papierová medaila a 500 korún (ktoré aj tak miniem na ďalšiu súťaž) mi za to nestoja.

Samozrejme, súťažiť chcem ešte aspoň 1 sezónu, aby som si na sebe vyskúšala niektoré veci, ktoré som ešte nestihla. Neviem či to bude jeseň/jar, či to bude o rok, či o dva. Moje telo a hlavne myseľ potrebuje nejaký čas na oddych. Za mnou stoja najlepší dvaja tréneri na Slovensku, verím že spolu to nejako zvládneme. A vy, českí susedia, kľudne sa bite ďalej do hrude, ako ste zhodili kráľovnú z trónu. Absolútne ma to netrápi, ani tí vaši vriťolezci, ktorí píšu jeden týždeň mne a potom vám. Užite si aj vy svojich 5 minút slávy, ja som si svojich 5 už užila dosť. Vôbec má netrápi, kto si čo bude o tomto mysliet, raz príde na každého ten stav že proste stop. Už nechceš ísť viac cez hranicu. Rob to pre to nech už je to čokoľvek aby tá to robilo šťastným a nie pre to aby si uspokojil druhých. Ďakujem ... peace.

Znamená to, že Adela končí?

"S výnimkou pár pohárových súťaží som mal možnosť Adelu vidieť na každej významnej amatérskej súťaži (nikto si "neužil" toľko kritiky z mojich úst, ako práve ona - ustála to a aj preto je to môj "miláčik"). Z spoza chrbtov rozhodcov som ju sledoval na Olympia Weekend-och aj ďalších TOP profesionálnych súťažiach oboch federácií", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "To, čo Adela zvládla za posledných 10 rokov, to čo získala, nezískal žiaden bodybuilder či fitnesska z našich končín. Aj preto je pre mňa najlepšou z najlepších. Po súťaži som hovoril s Alexandrom HLOBIKOM aj Milanom ČÍŽEKOM, spoločne sme rozoberali súťaže v Ostrave aj Johannesburgu, rozoberala sa aj druhá časť súťažnej sezóny 2019 atlétov z Asociácie Elite PRO, kde Adela pôsobí. Aj Alexander, aj Milan 2. miesto Adely nepovažujú za zlý výsledok, aj keď je pravdou, že víťazstvo sa počíta viac. Prečo?

Obaja ocenili odvahu Adely nastúpiť v Ostrave na súťažné pódium v situácii, kedy problematické rozhodnutie rozhodcovského zboru na Arnold Classic Africa (úprimne, bolo mi ľúto posledného miesta Linhartovej) jednoducho zasiahlo do očakávaného súboja medzi Adelou a Češkou Terezou LINHARTOVOU - tá krátko pred "africkým Arnoldom" Adelu po prvý krát porazila vo forme a fazóne, ktorá mnohým vyrážala dych. A priniesla aj otázky. Aké? Je toto ešte bodyfitness? Touto cestou má kráčať bodyfitness aj v Elite PRO?

Nepochybujem, že Adela určite tušila, že domáce, ostravské prostredie bude "hrať do kariet" Tereze, pravdou ale je, že aj mňa zaskočili očakávania/reakcie fanúšikov oboch dievčat. Priatelia, bola to IBA SÚŤAŽ, kde rozhodoval INÝ ROZHODCOVSKÝ ZBOR (7 rozhodcov, z nich boli dvaja z Čiech a jeden zo Slovenska), ako v Afrike, nebola to česko-slovenská (a nie je) vojna, kde sa musia používať "zbrane najťažšieho kalibru". Chápem - Slováci držia stranu Adele, Češi Tereze. Ale ... rozhodujú rozhodcovia a nie fanúšikovia.

Hovorí sa, že ak chceš víťaziť, musíš niekedy aj prehrať - aj preto 2x druhé miesto Adely (ok, ok, vždy za Terezou Linhartovou) nie je pre mňa (a ako čítam, ani pre Adelu) žiadna tragédia. Osobne si nemyslím, žeby Adela v tomto roku definitívne skončila so súťažením. Spoločne s Hlobikom/Čížekom sa rozhodnú, akou cestou kráčať v jesennej súťažnej sezóne, akú formu prípravy zvoliť, aby výsledok rozhodcovia akceptovali. A keď do tretice sa "netrafia" do ich predstáv, potom by mohli prísť úvahy o tom, čo chcem/nechcem, čo môžem/nemôžem podstúpiť, aby som sa udržala na špici. Úprimne - súťaženie nie je otázkou života a smrti, sú tu aj ďalšie životné priority. Ak sa však Adela rozhodne "zavesiť súťažné plavky na klinec", poviem si - OK, Adela, dokázala si toho veľa, držím palce, nech sa ti darí v ďalšom živote! Mimochodom, v Ostrave som stretol Katku KYPTOVÚ a tá spokojne žije aj bez sveta súťaží.

Ondrejovičová a Linhartová sú aktuálne (výsledkovo) jasne najlepšie bodyfitnessky organizácie Elite PRO a ich vzájomný súboj by mohol priniesť (konečne) nejaké vzrušenie do pokojných bodyfitness vôd novokreovanej organizácie. Michal KRIŽÁNEK (kto otvorí oči, musí to jasne vidieť) je aktuálne neporaziteľným, rovnako ako Michaela KOHUTOVÁ v kategórii women´s physique. V kategórii bikinifitness sa skončila jednoznačná nadvláda Yany KUZNETSOVEJ, v classic physique a fitness sa víťazi striedajú ako na bežiacom páse.

IFBB by však pomohlo, ak by KAŽDÝ rozhodcovský zbor rozhodoval podľa JEDNOTNEJ ŠABLÓNY, bez ohľadu na to, či sa jedná o amatérske, alebo profesionálne súťaže. Aby "jednoduché státie na pódiu bez napínania svalov" nebolo považované za štandard v nominácii bodyfitness, aby sústavné zhadzovanie/naberanie svalovej hmoty v tejto nominácii nebolo cestou od neúspechu k úspechu, alebo od úspechu k neočakávanej prehre. Bez ohľadu na to, kto sedí za rozhodcovským stolíkom."

Discussion at the article:

AMIX diskusia