Muscle & Fitness 10/2013 - podrobný obsah aktuálneho čísla

Muscle & Fitness 10/2013 - podrobný obsah aktuálneho čísla

* V roku 2000 bol univerzitným majstrom Spojených štátov v zápasení voľným štýlom. V roku 2002 debutoval vo wrestlingu pod patronátom prestížnej WWE a čoskoro získal majstrovský pás. Po niekoľko sezón nenašiel Brock Lesnar premožiteľa ani v ultimátnych zápasoch, organizovaných svetovým lídrom v zmiešaných bojových umeniach, americkou UFC. Ako vyzerá tréning tohto 191 cm vysokého a 132 kg ťažkého borca? A aké sú jeho ciele teraz, keď sa od naozajstných bitiek v klietke vracia späť k wrestlingovej show pre pobavenie publika a s vopred dohodnutým výsledkom? Impozantný Brock Lesnar sa nachádza aj na titulke októbrového vydania mesačníka MUSCLE&FITNESS.

 

* Tréning Boha vojny. Fitness model Brandon White absolvoval úspešný casting na rolu mýtického bojovníka Kratosa pre reklamný šot k poslednému dielu počítačovej hernej série God od War. Ako vyzeral jeho tréning v príprave na stvárnenie heroické postavy antického sveta?

* Ako pomocou skrátenia odpočinkových prestávok medzi sériami podporiť hmotu a silu svalov? Súčasťou článku je osemtýždňový tréningový program na všetky hlavné skupiny svalov.

* Ako si počas 8 minút zlepšiť silu, kondíciu a vzhľad? Odpoveď ponúka päť cvičení v štýle crossfitu v podaní Islanďanky Annie Thorisdottir, určených najmä predstaviteľkám nežného pohlavia.

* Ako správne vykonávať tlak za hlavou? Pre koho je tento cvik vhodný a kto by sa mu mal radšej vyhnúť?

* Ako si zostaviť vyvážený tréning ramien na všetky tri hlavy deltového svalu?

* Aká je v kocke tréningová filozofia Heavy Duty legendárneho Mikea Mentzera?

* Ako správne vykonávať dvíhanie nôh na zvislej lavici?

* Prečo je pre úspech v posilňovni potrebné mať jasno v tom, čo chceme tréningom dosiahnuť?

* Vedeli ste, že perióda 45 minút po tréningu je rozhodujúca na doplnenie živín do svalov? Aké suplementy si teda v tomto kritickom časovom rozmedzí vziať?

* Ako sa stravovať a suplementovať, aby ste si aj pri diéte na odstránenie telesného tuku uchovali svaly a pritom úspešne zredukovali tuk?

* Prečo sú esenciálne mastné kyseliny a aminokyseliny pre kulturistov nevyhnutné?

* Ako si pripraviť karibské krevety a kurča na barbecue?

* Ako sa Bratislavčan Patrik Štiglic pripravoval na ME 2013 IFBB, kde si pri svojom reprezentačnom debute vybojoval titul majstra Európy v klasickej kulturistike do 175 cm?

* Čo priviedlo pôvabnú študentku konzervatória v odbore hra na priečnu flautu Sabinu Plevákovú k súťaženiu v bikini fitnes a neskôr i k titulu juniorskej majsterky Európy IFBB?

* Sabina Pleváková, ktorá sa v čase tlačiarenských prác na tomto vydaní M&F stala aj majsterkou sveta žien, a Patrik Štiglic figurujú tiež na stredovom posteri; na jeho druhej strane sa nachádza dvojica hviezd kinohitu Pain&Gain Dwayne The Rock Johnson a Mark Wahlberg. (Reportáž o filme aj o oboch jeho ústredných protagonistoch, ktorý distribúcia v ČR a SR zaradila do kín pod názvom Krv a pot, vyšla v M&F 7/2013.)

* Ako vyzerá kulturistická kariéra Michala Šidíka z Brna, majstra sveta v klasickej kulturistike masters nad 50 rokov?

* Akými zásadami sa riadi kondičná príprava hokejistu NHL Andreja Meszároša?

* Aká je tréningová a stravovacia filozofia najznámejšej českej pretekárky v kulturistike a physique Kataríny Kyptovej?

* Prečo je podľa Arnolda Schwarzeneggera dôležité, aby sa na kulturistické pódia opäť vrátili atribúty svalovej estetiky – štíhly pás a vtiahnuté brucho?

* Čo priviedlo k posilňovaniu a súťaženiu v bikini fitness pôvabnú Sierru Merchnat?

* Ako vyzerali všetci medailisti majstrovstiev Slovenska SAKFST dorastencov?

* V akej fazóne sa na pódiu predstavili finalisti tohtoročných M-SR naturálov (Praha) a medzinárodných majstrovstiev Slovenska SANK (Michalovce)?

* Aký priebeh malo meranie síl strongmanov na tradičnom zápolení O meč Matúša Čáka v Považskej Bystrici?

* Kto si odniesol tituly národných šampiónov na majstrovstvách Slovenska v pretláčaní rukou?

* Čím si prešli počas troch mesiacov trvania súťaže DO FORMY S MUSCLE&FITNESS 2013 Jana Bučanová a Roman Čarvaga, víťazi kategórie párov? A ako vyzerá kvarteto zostávajúcich finálových dvojíc rovnakej kategórie?

* Ktorí filmoví herci sa dostali do rebríčka desiatich najvymakanejších protagonistov komiksových hrdinov na striebornom plátne?

* Brian Bosworth, drsniak z Oklahomy. Chcete si preveriť svoje vedomosti o známom predstaviteľovi akčných hrdinov? Po zaslaní správnych odpovedí budú vyžrebovaní šťastlivci odmenení DVD nosičmi s akčnými filmami!

Odpovede na všetky tieto otázky (a ešte mnoho ďalších) nájdete v magazíne MUSCLE&FITNESS číslo 10/2013!

Discussion at the article:

AMIX diskusia