Fotogaléria - 2017 Olympia 212, finále a semifinále

Fotogaléria - 2017 Olympia 212, finále a semifinále


Účasť EastLabs Teamu na najprestížnejšej súťaži 2017 Olympia Weekend je možná vďaka podpore partnerov a sponzorov, predovšetkým od spoločností
AMIX Nutrition a TIPSPORT SK.
Ďakujeme všetkým partnerom za podporu


Olympia Weekend pokračoval piatkovou dopoludňajšou a popoludňajšou časťou. Priaznivci bodybuildingu v Čechách (a my s nimi) určite netrpezlivo očakávali vystúpenie "ťažkotonážnika" Lukáša OSLADILA a debutujúceho Milana ŠÁDKA - obaja nastupovali na hlavné pódium večer, v Orleans Arene.
V open kategórii vo fantastickej forme súťažil Lukáš, doplatil však na subtílnosť a v prvom porovnávaní chýbal. Čo sa nepodarilo Osladilovi, zvládol Milan - po individuálnej prezentácii (sledoval som ju skrz optiku fotoaparátu - Milan určite nesúťažil v životnej forme, ale v jeho kategórii môžem väčšie/menšie problémy s formou vyčítať doslova každému súťažiacemu) bol povolaný do prvého porovnávania, čo sa doposiaľ podarilo iba fenomenálnemu Jarovi HORVÁTHOVI. A je jasné, že Jara môže napododobniť - pripomeniem, že Jaro v roku 2010 získal 6. miesto a v roku 2011 dokoncia miesto 4. v rovnakej kategórii ako Milan (pravdou je, že vtedy bol limit 202lbs).


Pre Milana bolo prvé porovnávanie nesporne veľkým prekvapením - hlavný rozhodca musel jeho meno zopakovať niekoľkokrát, aby doplnil päticu bodybuilderov, ktorí si to mali "rozdať" v boji o postup do finále a následne aj TOP3. Finále, ktoré sa konalo o deň neskôr, ukázalo, že organizátori Olympia Weekend-u "zúžili" počet finalistov zo šesť na päť. Finalisti súťaž odštartovali voľnými zostavami a keď sa medzi nimi neobjavil Šádek, bolo jasné, že v konečných výsledkových listinách skončí na skvelom 6. mieste.
Po voľných zostavách sa divákom predvieli všetci účastníci súťaže 2017 Olympia 212 v krátkom pózingu a už na prvý pohľad bolo badateľné, že Milan je v sobotu výrazne lepší (plnší, "šťavnatejší" a na pohľad masívnejší), ako bol v piatok, počas demifinále. Na pódiu ukázal plné, tvrdé svaly, ktoré boli v kontraste s formou, akú vo finále ukázal napokon na piatom mieste končiaci Derek LUNSFORD - pravdou ale je, že Šádka prekonával zadnými postojmi. Tak či tak, 6. miesto pre Šádka (a Českú kulturistiku) je veľký úspech, ktorý je porovnateľný s výsledkom, aký dosiahol v roku 2010 na Olympia Weekend-e Jaro Horváth.

O víťazovi kategórie Olympia 212 nebolo pochýb už v semifinále - trofej získal opäť Flex LEWIS pred Ahmadom ASHKANANI (mimochodom, ten vo finále skončil o jeden bod za Raymondom a porazil ho iba vďaka výrazne lepšie ohodnotenému semifinále), tretiu priečku obsadil Jose RAYMOND.


2017 Olympia 212, finále ... 228 fotografií

2017 Olympia 212, semifinále ... 231 fotografií

Discussion at the article:

AMIX diskusia