Oxygen Gym - najluxusnejšie fitnesscentrum na svete

Oxygen Gym - najluxusnejšie fitnesscentrum na svete

Igor Kopček: skončili posledné porovnávania semifinálovej časti 2012 Mr. Olympia Amateur, nevšímam si debaty okolostojacich o takmer istom absolútnom víťazovi (128 kg ťažký mladík Mamdouh "Rami" Elssbiay šokoval aj mňa!), mojou snahou je rýchlo zbaliť fotoaparáty a videokameru do tašky, vziať do ruky fotostatívy a spoločne s kamarátom Tonym utekať pred halu, kde sa na parkovisku máme stretnúť s človekom Badera Jassima Bodaia. Kto je Bader Jassim Boodai? A3 (2).jpgTridsaťročný promotér tohtoročnej „amatérskej Olympie“, mimoriadne úspešný obchodník a majiteľ niekoľkých fitnescentier v Kuwait City, z ktorých každé môže mať prívlastok – najluxusnejšie. To posledné je pre verejnosť otvorené iba niekoľko týždňov a keď mi Robin Chang (práve on má „pod palcom“ Olympia Weekend v Las Vegas) krátko pred odchodom z haly povie, že nový Oxygen Gym je najúžasnejšie fitnescentrum, aké kedy videl, viem, že ma čaká niečo neopakovateľného. Sadáme do Toyoty Landcruser (v Kuvajte liter benzínu stojí 15 centov, takže veľké, pažravé autá sú tu mimoriadne obľúbené – to som netušil, že v Saudskej Arábii ešte viac, lebo tam je cena benzínu tretinová) a rýchlou jazdou sa presúvame širokými ulicami Kuwait City do štvrte, kde stojí nový Oxygen Gym. Aký je?
Už z diaľky neprehliadnuteľný! Trojposchodová budova hranatého tvaru mi pripomína tvarom aj farbou kameň na posvätnom mieste muslimov, ktoré je cieľom pútnikov do Mekky a pri vstupe do budovy môj pocit (toto je miesto, kam budú smerovať kroky pútnikov z celého sveta, ktorí sú priaznivcami bodybuildingu a fitness!) je ešte intenzívnejší. Zapínam kameru, zachytávam pre „zvyšok sveta“ luxusné, veľkorysé priestory preplnené tým najlepším fitness a bodybuilding zariadením, v ktorých nechýba reštaurácia so zdravým jedlom, doplnkami preplnený obchod, odpočinková zóna s bazénom, saunami, výrivkami, aerobiková zóna aj tzv. muscle zóna. A6 (2).jpgStovky posilňovacích zariadení je k dispozícii tým, ktorých cieľom je popracovať na svojom tele – kondičným, ale aj súťažným bodybuilderom, ktorých Bader Jassim Boodai štedro podporuje.
Oxygen Gym v Kuwait City nepochybne stojí na absolútnom vrchole a právom si zaslúži pomenovanie – najluxusnejšie fitness centrum na svete!

videoklip ... Oxygen Gym, Kuwait City
fotogaléria ... Bader Jassim Boday a "starý" Oxygen Gym

Discussion at the article:

AMIX diskusia
Bez predmetu
author: admin | date: 12.12.2012 20:49:31
Vstupné je (samozrejme) v Kuvajtských dinároch na 1, 3, 6 alebo 12 mesiacov. Cena? Pri kurze 2,73 € za dinár 136€, 382€, 655€ a 1.201€. Fitness centrum je otvorené 22 hodín denne, s prestávkou medzi 03:00 a 05:00 hodinou rannou, výnimkou je piatok (v Arabskom svete naša nedeľa), kedy je otvorené od 12:30 do 01:00. Kto zaplatí, môže využívať všetko, čo centrum ponúka, vrátane bazénov, výriviek, sáun ... samozrejme, aj komplet posilňovne, ktorá má takmer 2.000 štvorcových metrov. Iba dodám, že Oxygen Gym je samostatne stojaca budova s prízemím a dvoma podlažiami. Nič krajšieho, nič lepšieho som z tejto kategórie nevidel ... a to som už pochodil kus sveta.
oxygen gym
author: Ján D. | date: 12.12.2012 15:29:13
No ako sánka dole, fakt som pozeral v nemom úžase, ešte by som chcel vedieť koľko stojí "jednorázové" vstupné... (a o cene celého komplexu ani nehovorím)