Natália POPROCKÁ - Bodyfitness  Superstar na 2019 IFBB/EBFF Európskom šampionáte

Natália POPROCKÁ - Bodyfitness Superstar na 2019 IFBB/EBFF Európskom šampionáte

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2019 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

V nedeľu, 5. mája 2019, neskoro v noci sa v Santa Susanna (Španielsko) štvrtým súťažným dňom uzavrel program 2019 IFBB /EBFF Majstrovstiev Európy v kulturistike a fitness, na ktorých najpočetnejšou nomináciou už tradične bol bikinifitness.  Rozhodcom aj divákom sa na súťažnom pódiu predviedol v tomto roku mimoriadne vysoký počet súťažiacich, ktorých sme mali možnosť spoločne s Igorom KOPČEKOM a Ondrom ČEČETKOM sledovať z tesnej blízkosti - aj v tomto roku sme v Santa Susanna pôsobili ako členovia EastLabs Photo Team-u.

Kto Igora, ktorý bodybuiding nominácie sleduje od roku 1978 na šampionáte zaujal? Koho by chcel dať aj vám do pozornosti? Kto si podľa jeho názoru zaslúži označenie "Superstar" 2019 IFBB Európskeho šampionátu?

Natália Poprocka
"Ak by ste sa ma po vydarenom 2019 SAFKST Slovenskom šampionáte juniorov v Hnúšti spýtali, kto by nemal v reprezentačnom teame chýbať, odpovedal by som bez zaváhania - Natália POPROCKÁ", odpovedal na moju otázku Igor KOPČEK. "Zverenkyňa trénera Petra BELLU sa zlepšovala v jarnej súťažnej sezóne od súťaže k súťaži, v Hnúšti dokázala poraziť s prehľadom na medzinárodnej scéne ostrieľanú Božíkovú, čím si doslova na poslednú chvíľu vybojovala miesto v reprezentácii. A v Santa Susanna ukázala, že právom! Jedinou konkurentkou medzi juniorkami na Európskom šampionáte pre Poprockú napokon bola iba už spomínaná, o 3 roky staršia Božíková - tú však v semifinále a aj vo finále jasne bodovo prekonala."

"Poprocká už na prvý pohľad púta pozornosť proporčnosťou, ktorá je pre bodyfitnessku jej veku (mimochodom, v nominácii bodyfitness junioriek bola najmladšia!) takmer ideálna. Samozrejme, potrebuje ešte nabrať na svalovej hmote, ale už teraz dokazuje, že silový tréning ju baví a jej telo je schopné dosahovať ďalší progres.
Pomerne slušná forma zvýrazňujúca tvarovo mimoriadne pekné svalstvo, k tomu atraktívny vzhľad podčiarknutý nekomplikovaným líčením (napriek tomu - škoda zbytočne svetlej tváre na súťažnom pódiu v Španielsku; nech sa to už neopakuje!) a jednoduchou úpravou vlasov, ideálny strih plaviek - to sú atribúty, ktoré aj rozhodcovskému zboru dali zabudnúť na nie príliš dobrú úpravu pokožky a misku váh naklonili na jej stranu. Samozrejme, prehliadnuť sa nedala jej úprimná, až detská radosť z toho, že stojí na súťažnom pódiu, že dostala príležitosť ukázať svoju výkonnosť na IFBB/EBFF Európskom šampionáte - aj tým si rozhodcov nepochybne získala.",
pokračoval vo svojom hodnotení Igor KOPČEK.

"Poprocká si súťaženie vyskúšala aj medzi ženami a v konkurencii súperiek aj o 10-15 rokov starších sa dokázala prebojovať do finále, kde získala 6. miesto - hneď za rodiacou sa hviezdou Slovenského bodyfitness Agátou Hlaváčkovou. Nie zlý výsledok, myslím si.
Napriek všetkému, čakajú ju (ak vytrvá) roky tréningu, počas ktorého pred ňou a trénerom Petrom BELLOM bude jasná výzva - musia nájsť optimálnu kombináciu cvikov, ktoré jej umožnia ďalej rozvinúť šírku pliec, udržať štíhlosť pásu a v kombinácii s vhodnou stravou (aj bodyfitnessky totiž po súťaži podľahnú "žravosti", následkom čoho nasledujúce prípravy bývajú často nekonečným trápením) zabezpečiť ďalšie svalové prírastky. Verím im však - majú na to roky a roky, počas ktorých môže aktuálne iba 17 ročná Poprocká byť nehrozenou kráľovnou európskeho juniorského bodyfitness. A uspieť aj medzi ženami. Som zvedavý, či budem mať pravdu!"

Poznámka: Natáliu POPROCKÚ sme vámm predstavili aj v rozhovore pre EastLabs Radio

Natália POPROCKÁ - Bodyfitness  Superstar na 2019 IFBB/EBFF Európskom šampionáte




Discussion at the article:

AMIX diskusia