Stanislava TICHÁ na 2018 EBFF/IFBB Európskom šampionáte

Stanislava TICHÁ na 2018 EBFF/IFBB Európskom šampionáte

HardBODY Nutrition


V reprezentácii Slovenska na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy v nominácii bodyfitness žien a junoriek sme mali 4 súťažiace. Bola medzi nimi aj skúsená Stanislava TICHÁ, ktorá v bodyfitness súťaží od roku 2013 (začínala v naturálnej federácii - po roku pôsobenia prestúpila do asociácie) a do Santa Susanna odchádzala so ziskom premiérového titul Majsterky Slovenska v bodyfitness žien.
Stanislava Ticha

"Meno Stanislava TICHÁ sledujem na súťažnej scéne Slovenska už od roku 2013, kedy po prvý krát nastúpila na súťažné pódium v naturálnej federácii.", začal s hodnotením jej vystúpenia Igor KOPČEK. "Jej potenciál už v tom čase bol nespochybniteľný a v krátkom čase (aspoň mne) ukázala, že jej unikátne proporcie (pri správnom vedení) sú predurčené k tomu, aby nastúpila na pozície, kde sa roky cítila "ako doma" aktuálna hviezda organizácie Elite PRO Slovakia, fenomenálna Adela ONDREJOVIČOVÁ. Nestalo sa tak."

"Tichú (výsledkovo) na medzinárodnej scéne prekonala Lucia KOŠECKÁ (tá dokonca už na úvodnej súťaži v nominácii bodyfitness a za jeden, jediný rok súťaženia medzi bodyfitnesskami dokonca získala nielen cenný kov z Európskeho šampionátu, ale aj titul Svetovej šampiónky), Alžbeta PEŤKOVÁ (ďalšia Svetová šampiónka - aktuálne plánuje vstup do Elite PRO organizácie), Ela MASARYKOVÁ (vicemajsterka sveta). Mojim cieľom nie je hľadať vinníka, prečo Tichej potenciál nebol (zatiaľ) naplnený, radšej si pripomeňme, aké výsledky mala Tichá na svojom konte z TOP medzinárodných tzn. tých najnáročnejších a najprestížnejších, náročných súťaží po 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvá Európy:

  • 5. miesto ... 2014 Majstrovstvá Európy, bodyfitness junioriek
  • 15. miesto ... 2015 Majstrovstvá sveta, bodyfitness
  • 10. miesto ... 2016 Majstrovstvá sveta, bodyfitness
  • 7. miesto ... 2017 Majstrovstvá sveta, bodyfitness

A aj na 2018 Európskom šampionáte (bohužiaľ) nevystúpila na stupeň víťazov a získala pre mňa neuspokojivé 6. miesto. Prečo Stanislava ťahá na súťažiach, kde iné Slovensky dokážu uspieť, za kratší koniec?"

"Príčinou je sústavná nedotiahnutosť formy dolnej časti tela. Jej šírka pliec a úzky pás sú unikátne, problémom bola a stále je slabá prepracovanosť dolnej časti tela. A v tomto roku v Santa Susanna (navyše) ukázala okrem svojich predností (hovorím o pre nomináciu bodyfitness nezvyčajne peknej tvári a atraktívnom vzhľade, neuveriteľnému pomeru medzi šírkou pliec a šírkou pásu, pomerne dobre zvládnutej prezentácii atď.) aj mimoriadne hlboké brušné svaly (žiadna súťažiaca v bodyfitness takýmto brušným svalstvom nedisponovala - otázkou je, či práve brucho je pre bodyfitness to podstatné) a na stehnách/lýtkach také množstvo svalovej hmoty, ktorou by mohla konkurovať aj súperkám v nominácii - women´s physique. 6. miesto je pre mňa v prípade Tichej ďalším sklamaním a jasným potvrdením toho, že cestu, po ktorej kráča, treba radikálne zmeniť. Ako?"

"Možno zmeniť tréningovú filozofiu, výživové postupy, suplementáciu, alebo ... vyskúšať súťaženie v nominácii women´s physique. Stačí viac "osvaliť" (vidím, čo dokázala s dolnou časťou tela za cca 6 mesiaocv, v prípade sústredeného úsilia, rovnaký progres môže dosiahnuť aj na hornej časti tela) a Slovensko v prípade Tichej môže mať postupom času aj druhú Purdjakovú. Ak (samozrejme) nájde kľúč k tomu, ako na súťažné pódiá nastupovať v požadovanej forme. Na tú, ktorú by som v prípade Stanislavy mohol označiť ako "forma životná", stále márne čakám ..."

"Tichá?", odpovedal na moju otázku "čo povieš na vystúpenie Tichej na 2018 Európskom šampionáte?" protiotázkou Milan ČÍŽEK, jedna z hlavných osobností združenia Elite PRO Slovakia a uznávaný medzinárodný rozhodca. "Budem stručný - opäť nevyužila svoj prirodzený talent, opät ukázala formu, s ktorom sa na TOP súťažiach nedá uspieť. Je mi jej ľúto."

Stanislava TICHÁ na 2018 EBFF/IFBB Európskom šampionáte




Videoklipy reprezentantov Slovenska z 2018 Európskeho šampionátu:

Radka SZOMBATHOVÁ ... absolútna Majsterka Európy, masters bikinifitness
Anička HEPNEROVÁ ... absolútna Masjterka Európy, fitness junioriek
Olívia ČAMBALOVÁ ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, bikinifitness
Miroslav ŠKADRA ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, klasická kulturistika
Kristína JURICOVÁ ... 1. miesto z Majstrovstiev Európy, fitness
Peter TATARKA ... 6. miesto z Majstrovstiev Európy, kulturistika
Michaela KANUŠČÁKOVÁ vs Lucia KODADOVÁ ... 3. a 5. miesto z Majstrovstiev Európy, bikinifitness
Július Gyulai GAAL ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, kulturistika juniorov
René BERO ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, klasická kulturistika juniorov
Jakub VILÍMEK ... 13. miesto z Majstrovstiev Európy, kulturistika
Matej NOCIAR ... 3. miesto z Majstrovstiev Európy, klasická kulturistika
Trajteľová, Szabadová, Fidlerová ... 3., 8. a 14. miesto z Majstrovstiev Európy, bikinifitess junioriek
Dávid HMELÁR ... 7. miesto z Majstrovstiev Európy, men´s physique juniorov
Filip OLŠAVSKÝ ... 2. miesto z Majstrovstiev Európy, men´s physique juniorov
Nikoleta ŠUBOVÁ vs Yana SUKHOVOLSKAYA vs Michaela ĎUBEKOVÁ ... 2., 3. a 8. miesto z Majstrovstiev Európy, bikinfitness junioriek

Discussion at the article:

AMIX diskusia